Civilisation VI-speler twijfelt tussen gevechtsvliegtuigen en boekdrukkunst

GLABBEEK – Een man die al drie weken Civilization VI aan het spelen is, twijfelt tussen de aanschaf van F35-gevechtsvliegtuigen en de ontwikkeling van de boekdrukkunst.

De gelimiteerde grondstoffen in het spel nopen de man tot fundamentele keuzes.

“Ik kan mijn volgende 24 beurten besteden aan het bouwen van gevechtsvliegtuigen of aan het uitvinden van de boekdrukkunst. Met die laatste verhoog ik de geletterdheid van mijn bevolking en bijgevolg ook haar intelligentie, welvaart en geluk. Maar gevechtsvliegtuigen zijn ook cool”, twijfelt de man.

“De F35’s zouden ook een adequaat verweer vormen tegen de trebuchets en falanxtroepen waarmee Atilla de Hun en Willem van Oranje de oostelijke grenzen van mijn imperium bedreigen”, overweegt de gamer. “Maar de ontwikkeling van de boekdrukkunst bespoedigt misschien ook de ontwikkeling van andere civiele en zelfs militaire technologieën.”

“De beslissing die ik nu neem, kan de rest van het spel in een fundamenteel andere richting sturen”, wikt en weegt de man. “Als ik nu kies voor de gevechtsvliegtuigen, moet ik bijna zeker voor een domination victory gaan en de naburige beschavingen terug naar het stenen tijdperk bombarderen. Met de boekdrukkunst houd ik mijn opties open en kan ik nog voor een science victory, een cultural victory of een diplomatic victory gaan.”

“Maar dan ben ik wel vertrokken voor een saaie drie weken”, heroverweegt de man.

“Jammer dat je niet gewoon voor beide kunt gaan in deze wereld met begrensde grondstoffen”, besluit de man. “Kutspel.”

8 reacties op "Civilisation VI-speler twijfelt tussen gevechtsvliegtuigen en boekdrukkunst"

 1. Hopelijk maakt de F35 minder lawaai dan de F16. Ondertussen schieten ze hun eigen F16s af terwijl ze nog op de grond staan. Ook en vooral als dit per ongeluk gebeurde stemt dit tot nadenken. Ingewikkeld is niet altijd beter.

  De F35 is nog niet eens ontwikkeld, dus kopen ze willens nillens een onderontwikkeld vliegtuig. En als de Amerikanen niet willen dat je erin vliegt, zul je geen meter vliegen.

  Bovendien stoten ze een deel van hun eigen bevolking flink voor de kop. Als je ‘Arabische’ immigranten wil, dan moet je die ook niet voor de kop lopen met Amerikaanse spullen te gaan kopen. Als er diverse Europese alternatieven bestaan. De Lockheed-affaire ging destijds over STEEK penningen. Sommige dingen veranderen nooit.

  Beantwoorden.
   1. Wij zijn de mannen van Bonanza,
    wij zijn de mannen zonder schrik.
    Pakt hem vast, zwiert hem rond,
    smijt hem in de koeienstront;
    wij zijn de mannen van Bonanza,
    wij zijn de mannen zonder schrik!”

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter