FDF’er vindt nieuwe verkeerslichten te Vlaams

BRUSSEL – De FDF-politicus Emmanuel De Bock eist het onmiddellijke ontslag van Brigitte Grouwels (CD&V). Zij zou in haar hoedanigheid van Brussels minister van Openbare Werken en Vervoer verkeerslichten hebben geplaatst die er te Vlaams uitzien.

Op termijn wil minister Grouwels alle Brusselse kruispunten uitrusten met dit type verkeerslicht.
Op termijn wil minister Grouwels alle Brusselse kruispunten uitrusten met dit type verkeerslicht.

Een fiere Vlaamse leeuw siert sinds kort de nieuwe rode stoplichten aan de Dansaertstraat. “Daarmee suggereert minister Grouwels dat een halt moet worden toegeroepen aan de verfransing van Brussel”, vindt De Bock. “Maar nog ergerlijker wordt het wanneer je als voetganger staat te wachten. Ik begrijp dat je rekening wilt houden met mensen met een visuele beperking, maar moet je dat per se doen door de Vlaamse leeuw af te spelen telkens als het licht op groen springt voor voetgangers? De Brusselaars verdienen beter dan een CD&V-minister die hun geld verspilt om het N-VA-programma te realiseren.”

Op het kabinet van minister Grouwels is men allerminst onder de indruk van De Blocks verzuchtingen. “Ach, dat leeuwtje. Dat moet u beschouwen als street art.  Wij vinden immers dat Brussel zich gerust wat meer mag profileren als cultuurbastion. Bovendien gaat het om een Venetiaans leeuwtje, waar u verder niets achter moet zoeken.”

Toch zijn de nieuwe verkeerslichten Vlaamser dan minister Grouwels wil toegeven. “Meneer De Bock gaat voorbij aan het meest wezenlijke Vlaamse kenmerk van dit nieuwe type verkeerslicht”, weet Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. “Het blijft namelijk veel langer op groen staan, waardoor er een pak minder stilstand is. En dat lijkt me op termijn toch een wezenlijke aantasting van de Brusselse identiteit.”

Eén reactie op "FDF’er vindt nieuwe verkeerslichten te Vlaams"

Laat een reactie achter