Met deze maatregelen wil Defensie 225 miljoen euro besparen

BRUSSEL – Dit jaar moet minister Steven Vandeput (N-VA) bij Defensie ruim 225 miljoen euro besparen. Daarbij worden nu tal van kleine maatregelen getroffen om die besparingen te realiseren. Dat blijkt uit vertrouwelijke documenten die de Raaskalderij kon inkijken.

 • Er valt nog heel wat te besparen op het Belgisch leger.
  Er valt nog heel wat te besparen op het Belgisch leger.

  Dienstwagens worden niet meer gerepareerd.  Kapotte dienstwagens worden tot ontploffing gebracht zodat ze niet in handen van de vijand kunnen vallen.

 • Een aantal liften wordt uitgeschakeld.  Deze liften worden tot ontploffing gebracht zodat ze niet in handen van de vijand kunnen vallen.
 • Vanaf april gaat de verwarming uit.  De radiatoren worden tot ontploffing gebracht zodat ze niet in handen van de vijand kunnen vallen.
 • Er wordt bespaard op het hogere en het middenkader. Overbodige officieren worden tot ontploffing gebracht, zodat ze niet in handen van de vijand kunnen vallen.
 • Om dure overstock te vermijden, worden alle bommen tot ontploffing gebracht. Om efficiëntieredenen bij voorkeur in de handen van de vijand.
 • Er wordt bespaard op munitie.  In plaats van dure merkkogels, koopt het leger vanaf nu alleen nog de goedkopere kogels van het huismerk van Aldi of Colruyt.
 • Defensie zal vijanden van de Belgische staat voortaan dichter bij huis gaan zoeken, zodat dure verplaatsingskosten kunnen worden vermeden.
 • In datzelfde kader zal Defensie buitenlandse strijders aanmoedigen om hun conflicten hier te komen uitvechten.
 • Het plan om over te schakelen op elektrische tandenborstels om de gangen en wc’s te kuisen verdwijnt voorlopig in de koelkast.
 • Die koelkast zal worden vervangen door een gewone kast met daarop een bordje ‘koelkast’. De echte koelkasten worden tot ontploffing gebracht zodat ze niet in handen van de vijand kunnen vallen.
 • Als het lukt om de vijand te overtuigen om tegen ca. 1000 m per seconde tegen kogels te lopen die her en der worden rondgestrooid, kan er flink gesnoeid worden in het aantal machinegeweren.
 • De volgende generatie uniformen zullen niet langer worden ontworpen door Yves Saint Laurent, maar gewoon door Dirk Bikkembergs.
 • De basisopleiding voor nieuwe rekruten wordt geschrapt en vervangen door een voorstelling van Rambo II in Kinepolis Brussel.
 • Ook de infanterie moet de broeksriem aanhalen. Daardoor hoopt men in totaal zo’n 5,6 km broeksriem uit te sparen.
 • Defensie zal mee inzetten op de algemene trend om onze vrijheden te beperken, zodat er uiteindelijk steeds minder te verdedigen is.

6 reacties op "Met deze maatregelen wil Defensie 225 miljoen euro besparen"

 1. Ik denk dat ik binnen het uur problemen kreeg in het leger. Om te gaan pissen moesten we van het 4e verdiep helemaal naar de kelder. Een pint kostte 10 fr. Mensen begonnen dus in mekaars helm te zeiken en van die toestanden. Ik weet het nog goed.

  Beantwoorden.
 2. Het achtergebleven ego van Pieter De Crem wordt openbaar verkocht. De vrijgekomen ruimte wordt gebruikt om een pretpark op te richten.
  Daarna wordt dit pretpark tot ontploffing gebracht zodat het niet in handen van de vijand kan vallen.

  Beantwoorden.
 3. Het leger verkoopt verder ook een deel van hun leopard-tanks aan Antwerpen.
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20140802_01201787
  Aldaar moeten ze de botinnekes vervangen, die de stad Antwerpen met een imago schade hebben opgezadeld.
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20141106_01362878
  Volgens een goede bron heeft het stadsbestuur lang getwijfeld omdat de draaicirkel van de leopards vrij groot is, waardoor alle straathoeken dienden afgerond. Volgens Koen Kennis – schepen voor financiën, is dat echter geen probleem, omdat daardoor de straathoekwerkers overbodig worden, wat dus een win-win situatie oplevert.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter