Radio Nostalgie-luisteraar boos op Studio Brussel

Robert Casteels (72) zat niet te wachten op een ramadan-programma op Studio Brussel.

MORTSEL – Robert Casteels (72) maakt zich grote zorgen over het nieuwe Studio Brussel-programma Ramadamadingdong, een programma dat “mensen samenbrengt van zonsondergang tot middernacht tijdens de islamitische vastenmaand” volgens de makers.

De man, die in zijn leven nog geen enkele dag naar Studio Brussel heeft geluisterd, zegt aan iedereen die het wil weten dat hij niet naar het programma zal luisteren.

“En wanneer gaan ze dan eens een programma maken over de vasten?” wil Casteels ook weten, ondanks het feit dat hij de christelijke vastenperiode al decennia overslaat.

De verwoede Radio Nostalgie-luisteraar, die wekelijks ook eenmaal afstemt op Radio 1 voor de katholieke eredienst, vraagt zich tevens luidop af of het wel tot de kerntaken van de openbare omroep behoort om religie te promoten.

Casteels, die Kerstmis en Pasen viert met de familie, driekoningen-zangers elk jaar vertederd een centje toestopt, en sinds zijn veertigste verjaardag elk jaar met de vrienden op fietsweekend gaat tijdens het verlengde weekend van Onze-Lieve-Heer Hemelvaart, hekelt de ramadan tot slot als een uiting van hoe de islam het maatschappelijk leven wil controleren en domineren.

‘Soumission!’

“Soumission!”, roept de man, die voor de rest het Frans zoveel mogelijk tracht te vermijden met overcompenserende woorden als ‘regenscherm’ en ‘geldbeugel’.

10 reacties op "Radio Nostalgie-luisteraar boos op Studio Brussel"

 1. Georges Grootjans · Bewerken

  Ik denk dat ik ga luisteren want ik heb interesse en respect voor andere culturen. Met een paar zakken chips erbij, wat versnaperingen en een 6-pack Leffe blond languit in de zetel het wij-zij-denken doorbreken. Zo moeilijk is dat toch niet?

  Beantwoorden.
 2. Elk jaar hetzelfde liedje. In een paar tientallen krotten die ik verhuur liggen ze even na zonsondergang al poepeloerenzat te kotsen zodat het kringwinkeltoilet verstopt raakt met aangekoekte Leffe. Daarom dat ik de huurprijs tijdens de ramadan verdubbel.

  Beantwoorden.
 3. Jantje met het Petteke · Bewerken

  Ik luister of kijk niet naar die grotemensenprogramma’s. Allemaal quatsch zegt ook mijn vriendinnetje. Ik ben een ketnet en karewiet fan. Vorige week naar een special act gekeken van Bartje, Gwendolientje, Meyrakke, Woutertje, Johnneke en natuurlijk mocht ons Tommeke daarbij niet ontbreken. Het was beter nog dan Samson en Gert of K3.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter