N-VA mikt op onveiligheidsgevoel bij linkse kiezer

ANTWERPEN – In een nieuwe poging om de moeder aller verkiezingen in 2014 met een aardverschuiving te winnen, zet N-VA voluit in op de linkse kiezer. Die willen de Vlaams-nationalisten namelijk zo bang maken dat ie uiteindelijk rechts zal stemmen.

Jeroen Overmeer licht de N-VA-strategie toe. 'De gewone man bang maken was een koud kunstje, maar de linkse elite is andere koek.'
Jeroen Overmeer licht de N-VA-strategie toe. ‘De gewone man bang maken was een koud kunstje, maar de linkse elite is andere koek.’ Foto: N-VA)

“De gewone bevolking bang maken was eigenlijk een koud kunstje”, geeft Jeroen Overmeer, tot voor kort de woordvoerder van Bart De Wever, toe. “Het grauw is bang voor zijn portemonnee, bang voor drugsdealers, bang voor mensen met een andere huidskleur, bang voor mensen met een exotisch accent, … Het enige wat wij moesten doen was dat nog een beetje benadrukken, en je zag het effect onmiddellijk in de peilingen. De laatste tijd merken we echter dat de rek uit die strategie is: we hebben de rechterzijde al grotendeels leeggezogen. Ergo: het is op onze linkerflank dat we die absolute meerderheid in 2014 moeten boeken.”

Die linkse kiezer overtuigen is echter andere koek, beseft Overmeer. “Dat heeft bijna allemaal een universitair diploma, dat schermt met sociologische studies als wij het over allochtonen hebben, dat weet dat het met die misdaadstatistieken nog wel meevalt, en dat verlaagt zich niet zelden ZELF tot recreatief druggebruik. Bovendien doorzien de meesten dat ons partijprogramma en dat vage ‘confederalisme’ geen hol voorstellen. Hoe moeten we zulke mensen in godsnaam overtuigen om voor ons te stemmen?”

Volgens Overmeer kwam partijvoorzitter Bart De Wever met een revolutionaire oplossing. “Bart is een briljant strateeg. Hij besefte dat we de linkse kiezer nooit zouden kunnen overtuigen, en dat we er daarom rechtse kiezers van moesten maken. En hoe maak je die? Door ze bang te maken! ‘Een bange kiezer is een rechtse kiezer’, zei hij. Want die is veel meer geneigd om voor een flinke partij, zoals de onze, te stemmen.”

De verandering begint in Antwerpen

Nu moest Overmeer enkel nog een strategie uittekenen om de linkse kiezer bang te maken. “Maar zodra je die intellectuele snoodaards doorhebt, gaat ook dat vrij makkelijk”, lacht Overmeer. “De verandering begint in Antwerpen: Bart vaardigt als burgemeester voor de minste scheet een samenscholingsverbod uit. Als daar iemand over klaagt, benadruk je dat het zijn verdomde plicht is om de orde te handhaven en win je en passant nog een aantal rechtse kiezers bij. De politie, onder leiding van Serge Muyters (broer van N-VA’er Filip Muyters, nvdr.) voert de strijd tegen drugs op: voortaan wordt ook bezit bestraft. Een stok achter de deur om artiesten, kritische lui uit de media in de cel te steken. Andere subversieve elementen en overlast, zo arbitrair mogelijk omschreven, sanctioneren we onmiddellijk met de ondemocratische GAS-boetes waarvoor we sowieso al een draagvlak hebben gecreëerd bij de gewone man. En ons mannetje bij het gerecht (procureur Herman Dams, nvdr.) benadrukt voldoende in de pers dat burgers hun onschuld zelf maar moeten bewijzen en confisqueert ondertussen willekeurig BMW’s (Overmeer verwijst naar operatie Patser, nvdr.) – liefst bij allochtonen, alweer wat rechtse kiezers erbij.”

Deze simpele stappen zouden volgens Overmeer moeten volstaan om de linkse elite flink wat schrik aan te jagen. “Je ondermijnt de democratische rechtsstaat, je veegt je gat aan de scheiding der machten, je jaagt al wat links is voortdurend op en als ze klagen maak je ze uit voor idioten. Iedereen die nog wat burgerzin overheeft, zou voor minder bang worden. En dus voor ons beginnen stemmen. Echt, we winnen die verkiezingen in 2014 met onze ogen dicht. Zijn we geniaal of zijn we geniaal?”

8 reacties op "N-VA mikt op onveiligheidsgevoel bij linkse kiezer"

  1. Dus de artikels over Schauvliege, Beke, Di Rupo, De Leeuw etc zijn allemaal best geestig, alleen die over N-Va zijn verzuurd? Net zoals alle partijen slaat zelfs de N-VA ook wel eens de bal mis, en De Raaskalderij was er terecht bij om die kwakkels te verwerken in bovenstaand satirisch stuk.

   Beantwoorden.
 1. Met het standpunt dat links niet zo makkelijk te overtuigen is rechts te kiezen, ben ik het eens. Met de filosofie erachter echter niet! De echte reden is volgens mij dat rechts kiezen voor deze mensen meestal gelijk staat met hara kiri plegen. Volksuitdrukkingen zoals ‘links lullen, rechts zakken vullen’ ontstaan niet uit het niets. Ze zijn ontsproten uit een voedingsbodem aangelegd door links met door o.a. de Agusta affaire, de affaires van de socialistische mutualiteiten, Ibramco, Uniop. Ook de truken van Freya van den Bossche stinken nogal (i.e. eerst (liberaalgezinde) mensen overtuigen zonnepanelen te kopen om er dan een belasting op te heffen doet me denken aan een (te) doorzichtige rijkentaks).

  Beantwoorden.
 2. Van Besien heeft weeral klacht ingediend omdat linkse kiezers door J. Overmeer als “idioten” bestempeld worden. “Nuttige idioten”, tot daar nog aan toe, maar erover is erover!

  Beantwoorden.
 3. Most criticism of low carbohydrate dieting dinner ideas
  is based on the latest information. This is the dreaded ‘yo-yo’ dieting dinner ideas syndrome.
  Where there are two alternatives for you to maintain.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter