VN treedt kordaat op in post-it war

De maat is vol. Dit soort gruwelijke taferelen kan niet meer voor de VN.
De maat is vol. Dit soort gruwelijke taferelen kan niet meer voor de VN.

NEW YORK – Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon, sprak gisteren uiterst gespierde taal op een inderhaast bij elkaar geroepen Veiligheidsraad. “Vanaf morgenvroeg zetten we al onze manschappen in om tijdens deze economisch lastige tijden de broodnodige rust te laten weerkeren in bedrijven en grote industrieparken over heel de wereld. De post-it wars moeten stoppen. En de post-it wars zullen stoppen. Liever vandaag nog dan morgen. Wat zeg ik, liever gisteren nog dan vandaag!”. China en Rusland, wereldleiders in de productie van post-its, waren radicaal tegen een internationale interventie van de VN maar volgens de Zuid-Koreaanse topdiplomaat Ban Ki-moon kunnen Moskou en Peking ‘zijn kloten kussen’. Met die boude uitlating, die symbool staat voor het krachtdadige optreden van de internationale gemeenschap, lijkt alweer een dreigende conflictsituatie en veel menselijk leed vermeden. (LvS)

Laat een reactie achter