Apple stelt nóg duurder toestel voor

CUPERTINO – Technologiegigant Apple heeft afgelopen vrijdag tijdens een onverwacht media-event zijn nieuwe lijn toestellen voorgesteld. Topman Tim Cook liet de verzamelde pers kennismaken met de nieuwste versies van de bekende Apple-producten. Die overtreffen alweer alle verwachtingen.

Onze ingenieurs zijn er weer in geslaagd om ondanks minimale verbeteringen de prijs toch te maximaliseren! Foto:Mike Deerkoski CC BY 2.0
Onze ingenieurs zijn er weer in geslaagd om ondanks minimale verbeteringen de prijs toch te maximaliseren! Foto:Mike Deerkoski CC BY 2.0

Zoals gebruikelijk begon de Apple-CEO zijn voorstelling met een terugblik op het verleden en de momenteel verkrijgbare varianten van de toestellen. “In 2012 hebben we onze klanten een aantal erg dure producten kunnen aanbieden. We hadden een dure basisversie, een nog iets duurdere versie met een beetje meer opslagruimte en een extreem dure versie met nog eens meer opslagruimte,” vertelde hij zijn publiek, dat volledig was samengesteld uit zorgvuldig door Apple gekozen IT-journalisten en bloggers met een uitgesproken voorliefde voor Apple-producten. “Maar wij bij Apple willen altijd onze grenzen verleggen, dus daarom ben ik blij dat ik vandaag kan aankondigen dat we in 2013 nóg duurdere toestellen kunnen aanbieden.” Daarop verscheen op het grote scherm achter hem een nieuwe versie van een Apple-toestel en Cook legde uit hoe de kleine verbeteringen op gebied van processorsnelheid en batterijperformantie, alsook een iets mooier omhulsel het mogelijk maken om een nog hogere prijs aan de consument aan te rekenen.

Ongelofelijk

“Dit is echt ongelofelijk,” liet blogger Mike Molovsky van de website AppleFanBois.net achteraf optekenen. “Apple staat bekend om zijn ongelofelijk dure toestellen, die in bepaalde aspecten inderdaad beter zijn dan vergelijkbare producten van de concurrentie, zonder echter die meerprijs te rechtvaardigen. Maar dat Apple erin zou slagen om een nog duurder toestel te maken, en dit met een minimale verbetering aan bijvoorbeeld de kwaliteit van het scherm en de levensduur van de batterij, hadden we nooit durven dromen!” Daarna ging Molovsky in de rij staan voor de ingang van een Apple-store, waar de nieuwe toestellen over twee weken verkocht zullen worden.

“One more thing…”

In navolging van zijn illustere voorganger Steve Jobs sloot Cook zijn voorstellen af met een kleine uitsmijter. “One more thing…” begon hij. “We gaan ook een hele boel accessoires verkopen, zoals kabeltjes, hoesjes en opzetstukjes. Onze concurrenten geven dat soort zaken soms gratis bij hun toestellen, maar dat is niet de Apple-manier. Wat er ook gebeurt, onze accessoires zullen altijd vele malen duurder zijn dan de witte-productvarianten ervan. Onze klanten mogen gerust zijn: 2013 gaat een heel erg duur jaar worden!”

7 reacties op "Apple stelt nóg duurder toestel voor"

Laat een reactie achter