Veldritseizoen Opnieuw Van Start

Drassige velden, ijzige wind en temperaturen die niet boven de tien graden komen. (Foto: T. Ducroquet CC BY-SA 3.0)
Drassige velden, ijzige wind en temperaturen die niet boven de tien graden komen. (Foto: T. Ducroquet CC BY-SA 3.0)

MERELBEKE – Drassige velden, ijzige wind en temperaturen die niet boven de tien graden komen. Terwijl de Spaanse en Italiaanse wegwielrenners overwegen of ze in deze schier arctische omstandigheden wel aan de Waalse Klassiekers zullen deelnemen, twijfelen de veldritcoureurs niet. “Ik ben gewoon weer beginnen trainen”, legt wereldkampioen Niels Albert uit. “Ik kan er niet aan doen. Als ik een veld vol plassen in de killige regen zie, moet ik er gewoon doorrijden.” Ook andere cyclocrossers kunnen het niet laten en maalden de afgelopen weken duizenden kilometers door het afgrijselijke weer. Bovendien werden overal te velde verweesde groepen supporters aangetroffen op zoek naar bier, curryworsten en hoempapamuziek. De organisatoren van de GvA-trofee konden bijna niet anders dan het veldritseizoen opnieuw op gang fluiten. Komende zondag wordt in Turnhout de eerste wedstrijd verreden. (LvS)

Laat een reactie achter