RECHTZETTING: Minieme foutjes in eerdere artikels over N-VA geslopen

In haar tienjarig bestaan heeft De Raaskalderij wel eens een artikel gepubliceerd over N-VA op basis van verhalen die we gehoord hebben zonder deze verhalen te controleren op hun waarheidswaarde. De redactie wil zich daar uitgebreid voor verontschuldigen en zet hieronder de foutjes recht.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Foto: Geert Renckens CC BY 3.0
Minister-President Jan Jambon (N-VA). Foto: Geert Renckens CC BY 3.0

1) We schreven dat de penislengte van Jan Jambon 2 cm is, in opgewonden toestand.

Rechtzetting: We weten niet of dit klopt; in onze kennissenkring zit geen enkele vrouw die zo zot is om met hem het bed te delen. Wij screenen onze vriendinnen altijd eerst fatsoenlijk. Maar in feite gaat het niet om het exacte cijfer, maar om het principe: de Vlaamse minister-president heeft een uitzonderlijk klein pietje en dit tekort wil hij compenseren door macht na te streven. En zelfs als dat niet klopt, is dat een verhaal dat onze achterban graag hoort.

2) In een ander artikel berichtten we dat Kris Van Dijck aan zijn favoriete prostituee vroeg om met hem aan de leiband en een bal in zijn mond eens door Dessel te gaan wandelen.

Rechtzetting: Akkoord, we kennen dit concrete geval niet, maar het is – hoewel uitzonderlijk – perfect mogelijk. In feite verspreidden we geen fakenews.

3) Pol Van Den Driessche belaagde minstens 225 vrouwen.

Rechtzetting: Het zijn er veel meer. Maar nogmaals, het gaat niet om het exacte cijfer, maar om het principe.

4) Alle N-VA’ers hebben extreemrechtse sympathieën.

Rechtzetting: Veel N-VA’ers hebben extreemrechtse sympathieën. Ach kom, wat we schreven, was niet meer dan een boutade, die je al eens gebruikt om een punt te maken of als een beeld moet blijven plakken. Het moet niet wetenschappelijk correct zijn. De Raaskalderij is een satirisch blad en enkel wetenschappelijke vakbladen zoals Nature en Science zijn onderhevig aan peer review en wetenschappelijke onderbouwing.

5) Theo Francken heeft een diploma pedagogie.

Rechtzetting: We hebben dit gecheckt en gedubbelcheckt en het blijkt, hoe onwaarschijnlijk ook, toch waar te zijn.

6) Wij hebben een verhaal gehoord dat N-VA een huis kan kopen met haar partijdotatie.

Rechtzetting: N-VA koopt met haar jaarlijkse partijdotatie geen huizen, maar hele huizenblokken om op te speculeren of te verhuren.

Lieve lezers, iederéén maakt al eens een foutje! Laat ons dezer dagen de zaken toch niet al te scherp stellen. Prettige feesten aan jullie allemaal!

6 reacties op "RECHTZETTING: Minieme foutjes in eerdere artikels over N-VA geslopen"

 1. ik geloof dat er een CD&V minister was die had horen zeggen dat de klimaatbetogers een complot aant smeden waren tegen haar… gesteund door buitenlandse mogendheden. Van horen zeggen… maar ze daardoor haar ontslag moeten geven….. Alle eer is aan Jambon om hetzelfde te doen…

  Beantwoorden.
 2. Bij deze een suggestie aan Wilfried Vandaele om voor de eigen achterban iets niet wetenschappelijk correct over de holocaust te zeggen (uw partijgenoot D’Haese van Aalst kan u tips geven) en vervolgens in het federaal parlement met partijgenoot Michael Freilich op de Chanoeka te gaan toosten. Spoiler alert: U wordt gefilmd Wilfried!

  Beantwoorden.
 3. Zand erover! Sterke Jan heeft zich verontschuldigd voor de niet-verbindende-uitspraak met het subtiel toegevoegde excuus dat hij klakkeloos uit de regeringsonderhandelingen geciteerd heeft. En dat klopt, want als we de notulen van de onderhandelingen in de atomaschriftjes er op nalezen, kloppen die met het beeld- en geluidsmateriaal van M. Freilich, onze reporter ter plaatse: (de namen zijn anoniem gemaakt uit respect voor de privacy van onze politiekers)
  A: Wij zulle da bepale waar er bespaard ga worden. Voorstellen?
  B: Een strop rond de zelfmoordlijn: 5.000 euro’s in de pocket.
  A: Goe gezegd, Markske, zo’n kieken zijt gij dan toch nog niet, mijn gedacht whoehaaaa!
  C: Bij die linkse rakkers van de BRT kunnen we gerust 40 miljoen ophalen!
  A: Haha, dat is ook geen niemanDALLEke (vette knipoog). Dan knijp ik de subsidieslurf van de cultuurbobo’s dicht tot ze weer weten waar Bokrijk ligt en wat echte Schone Kunsten zijn.
  T: Zeg mannekes, juist een sms’je gekregen van een bevriende partij en die vragen wat we gaan doen aan de uitgeprocedeerde illegale criminele asielzoekers die met het kindergeld van hun uitgeprocedeerde illegale criminele kinderen de huizen van ons eigen volk opkopen?

  De rest is geschiedenis.

  Beantwoorden.
  1. De nieuwste tik tak van Tom VG bestaat erin massaal de partijkaarten van Nva op te kopen voor de eigen leden, alle illegale criminele asielzoekers te naturaliseren en te rehabiliteren.
   Daarmee zijn tegen de volgende verkiezingen alle problemen opgelost, Nva heeft de absolute meerderheid en kan heel alléén een regering vormen en lopen er in Vlaanderen geen illegalen meer rond. Kindergeld gaat dan niet langer meer naar allochtonen maar naar de eigen bevolking. Dàt is pas geschiedenis !

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter