Afrikaanse Unie zendt vredesmacht naar de VS

ADDIS ABEBA – ‘Diep bezorgd over de coup die is gepleegd op een prille democratie’ heeft de Afrikaanse Unie beslist om per direct een contingent blauwhelmen te sturen naar de Amerikaanse hoofdstad Washington DC.

Het mandaat van de zogenaamde ‘Coalition of the Willing’ zal erin bestaan de vreedzame transitie van de macht te waarborgen tussen de corrupte clanleider Donald Trump, wiens regime na vier jaar is ten val gekomen, en de democratisch verkozen president Joe Biden. De blauwhelmen zullen een perimeter rond het Capitool beveiligen en ervoor zorgen dat Joe Biden veilig het Witte Huis kan betrekken op 20 januari, wanneer de officiële machtsoverdracht plaatsvindt. De missie kreeg de naam ‘Operation US Freedom: All Lives Matter’.

Militaire waarnemers vrezen dat de Afrikaanse troepen niet zijn opgewassen tegen de gewapende milities die Trumps regime willen bestendigen. Zij hebben een logistiek voordeel aangezien ze hun automatische aanvalswapens en ander oorlogstuig en tonnen ammunitie gewoon in de supermarkt kunnen gaan halen.

Men vreest ook dat de lokale politiekorpsen zich tegen de Afrikaanse vredestroepen zullen keren, aangezien die in het verleden al vaker hebben bewezen van ongeduld te trappen om zwarten een pandoering te geven, of ze nu gewapend zijn of niet.

Maar de woordvoerder van de Afrikaanse troepenmacht stelt gerust. “Er was een tijd dat wij ons moesten behelpen met machetes en kalasjnikovs. Maar tegenwoordig krijgen wij het meest moderne militaire materieel en een gigantische hoeveelheid knowhow van China. Wij zullen zegevieren. De democratie zal zegevieren in Amerika.”

Eén reactie op "Afrikaanse Unie zendt vredesmacht naar de VS"

Laat een reactie achter