Holocaustpretpark Six Million Flags Belgium feestelijk geopend

WAVER – Tijdens het Paasweekend is het themapark ‘Six Million Flags Belgium’ onder massale belangstelling  voor geopend verklaard.  Het langverwachte pretpark, dat als doel heeft het drama van de Holocaust op een amusante en positieve manier in herinnering te houden, kan bogen op tientallen spectaculaire attracties, waaronder de ‘Sturmbahn’-rollercoaster , de ‘Folterminator’ en het ‘Spook-Achterhuis’.

Met een door duizenden kelen enthousiast meegebruld ‘Eins, zwei, aufmachen!’ gooide een glunderende parkmanager  zaterdagmiddag voor de allereerste keer de poorten van ‘Six Million Flags Belgium’ open.  Het massaal toegestroomde publiek werd vergast op een middag vol spektakel, snelheid en verrassing in het allereerste Holocaust-themapark ter wereld.

Het pretpark biedt vermaak voor jong en oud (CC BY-SA 3.0)
Het pretpark biedt vermaak voor jong en oud (CC BY-SA 3.0)

Het park, waarvan lang werd aangenomen dat het ‘Buchenwalibi’ zou gaan heten, moet zorgeloos vermaak bieden voor jong en oud.  Tegelijk wil het echter helpen voorkomen dat de 21-ste eeuwse mens de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog zou vergeten.  Manager Ephraïm Zimmerman stelt het als volgt:

ZIMMERMAN: “Omdat we nu eenmaal in een vluchtige entertainmentcultuur leven, leek een pretpark ons de aangewezen manier om de Holocaust zinvol te memoreren.  Jonge mensen van nu hebben niks meer aan wazige zwart-witfoto’s uit Auschwitz of aan melige getuigenverslagen.  Het zoveelste verhaal van ‘honger dat wij hadden’, of ‘mitkommen zu Kamion!’, daar heeft niemand nog wat aan.  Je krijgt de huidige generaties  veel geïnteresseerder door een dolle rit op onze Schlachtbahn, of door een voorstelling in ons Adolfinarium.”

Gas geven

Zimmerman drukt verder nog zijn vertrouwen uit in het project, en hoopt tegen het einde van de zomer gunstige kwartaalcijfers op tafel te kunnen leggen.

ZIMMERMAN: “Omdat ‘Six Million Flags Belgium’ naar ons aanvoelen toch een gat in de markt opvult, hopen we snel te kunnen wedijveren met grote spelers als Bobbejaanland of Plopsa Indoor.  We hebben traditionele pretpark-features om de doordeweekse bezoeker te lokken, zoals een stoomtreintje dat door het ganse park loopt.  Tegelijk beschikken we ook over een paar unieke voorzieningen, die de meerwaardezoeker over de streep moeten trekken.  Zo stellen wij gratis douches ter beschikking, want van zo’n dag rondhossen in een pretpark kan je flink gaan zweten. Bovendien zijn er ook comfortabele slaapplaatsen voorzien voor zij die tot in de vroege uurtjes willen blijven gas geven (lacht).”

Vanochtend raakte nog bekend dat de try-outs van “Auschwitze”, de nieuwe theaterreeks van Hubert Damen, zullen plaatsvinden in de Adolfinariumzaal van Six Million Flags Belgium. Tickets en reservaties op 015-666 666, of op www.sixmillionflagsbelgium.be.

3 reacties op "Holocaustpretpark Six Million Flags Belgium feestelijk geopend"

  1. Wat mij opvalt is dat er enkele groepen in onze maatschappij zijn die absoluut niet tegen humor , spot of kritiek kunnen . Zero-tolerance , maar die hun eigen normen en waarden het liefste bij iedereen zouden willen opleggen of erin zouden willen rammen . Ik ben een gezonde nederlander en kon hier best wel om lachen , ik heb nl wel humor . Mensen die dit stukje bloedserieus nemen missen iets : relativerend vermogen . En nee , ik heb de tweede WO niet meegemaakt , maar wat er gebeurd is , is duidelijk en onvergeeflijk . Maar nogmaals : sommige individuen in onze maatschappij zijn uit religieuze overwegingen zo verschrikkelijk star en humorloos dat je er kippevel van krijgt . Veel enger als het schrijven van totale onzin .

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter