Paswoord Elio Di Rupo niet langer `NVAlaMerde123´

BRUSSEL – Het paswoord voor de private e-mailaccount van Elio Di Rupo is niet langer ‘NVAlaMerde123.’  Dat heeft Internetprovider Belgacom, die de Skynet-account van de premier beheert, in een persbericht laten weten.  De elektronische postbus van Di Rupo werd vorige week gekraakt en een aanzienlijke hoeveelheid privé-correspondentie werd gestolen.

De e-mailaccount van de premier werd vorige week gekraakt.
De e-mailaccount van de premier werd vorige week gekraakt.

“Onze experts inzake online security hebben de premier geïnformeerd over het kiezen van een veilig paswoord,” aldus een woordvoerder van de telecomoperator.  “Ze hebben hem uitgelegd dat hackers vaak uitgebreid onderzoek doen naar de hobby’s, meningen en voorkeuren van hun slachtoffers en op basis van die gegevens vaak erg nauwkeurig paswoorden kunnen gissen.  Het is om die reden dat het paswoord ‘NVAlaMerde123’ misschien niet zo veilig was, ook al had de premier er wijselijk voor gekozen ook een cijfercombinatie in de elektronische sleutel op te nemen.  Om dezelfde reden hebben onze experts de eerste minister ook ontraden om ‘F1lsDePuteBDW!’ en ‘B3nW3ytsAvaleMesCouillesGrossePute’ als paswoord te gebruiken, ook al wordt hier gebruik gemaakt van een cryptografische techniek waarbij de letters ‘i’ en ‘e’ vervangen worden door respectievelijk de cijfers 1 en 3.  Hackers zijn zeer zeker vertrouwd met deze cijfersubstitutie, zodat de meerwaarde ervan op gebied van online veiligheid zeer gering is.”

De premier zelf bedankt de specialisten van Belgacom voor hun advies en hoopt dat het voorval iedereen attent heeft gemaakt op de gevaren van cybercriminaliteit en de noodzaak van een goed beveiligde computerinfrastructuur.  Hij is er naar eigen zeggen rotsvast van overtuigd dat niemand zijn nieuwe paswoord ‘!!RepubliqueDeFlandr€_2014’ zal kunnen raden.

Laat een reactie achter