Steeds meer Belgen overwinteren op Antarctica

De winter is nog steeds niet helemaal uit het land. Zoals elk jaar zoeken veel Belgen dan ook warmere oorden op tijdens de wintermaanden. Ze overwinteren op traditionele plekken als Benidorm en Tenerife, maar er is opvallende vakantiebestemming in opmars: de Zuidpool.  

Op verschillende plaatsen op Antarctica is het momenteel een pak aangenamer dan hier

Het wordt steeds moeilijker de klimaatverandering te ontkennen. Terwijl we hier net opnieuw een koudeprik krijgen, is het op Antarctica inmiddels namelijk aangenaam t-shirtweer. In februari werden op verschillende plekken op Antarctica temperaturen tot 20,75°C opgemeten, terwijl hier in België in dezelfde periode de gemiddelde maximumtemperatuur 10,3°C bedroeg (volgens cijfers van het KMI, nvdr.). Antarctica ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor het daar natuurlijk momenteel zomer is. Ideaal, zo blijkt voor vele toeristen, die het druilerige België dan ook steeds vaker inruilen voor het zonnige Antarctica. 

Maar niet alleen de aangenaam zachte temperaturen spreken blijkbaar steeds meer toeristen aan, de zuidpool beschikt over verschillende troeven. Zo is het er momenteel nog kalmer dan op klassieke winterbestemmingen als de Algarve en Tenerife, en is er – zolang de temperaturen niet veel verder blijven oplopen althans – nog volop mogelijkheid om te skiën en snowboarden. Er is bovendien nog geen enkele reden om er bang te zijn voor het coronavirus. En ook het extatisch krijsen en balken van tienduizenden keizerpinguins wordt als aangenamer ervaren dan dat van de talloze Nederlandse en Britse toeristen op de meer traditionele bestemmingen. 

Prinses Elisabeth op Airbnb

Ook op de Belgische Prinses Elisabethbasis op Antarctica is men enthousiast: sinds kort biedt de poolbasis ook kamers voor toeristen aan via AirBnB. Een welkome extra financiering voor hun lopende onderzoeken naar de opwarming van de aarde, ook al heeft men er in het verleden al enkele ongelukkige ervaringen met huurders moeten bijnemen. 

4 reacties op "Steeds meer Belgen overwinteren op Antarctica"

Laat een reactie achter