Molenbeek roept ambassadeur terug uit Iran

Molenbeek roept zijn ambassadeur terug uit Iran door de spanningen in de regio over de executie van een sjiietische geestelijke door Saoedi-Arabië. Het Molenbeekse regime heeft nauwe banden met het Saudische koningshuis. Gisteren verbroken ook Bahrein en Soedan al hun diplomatieke betrekkingen met Iran.

Emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah van Molenbeek. Foto: public domain
Emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah van Molenbeek. Foto: public domain

Het Molenbeekse staatspersbureau meldde vanmorgen dat de ambassadeur werd teruggeroepen “na de aanvallen van groepen demonstranten.” Molenbeek is daarmee het derde moslimland dat de diplomatieke banden met Iran doorknipt.

Afgelopen weekend liepen de spanningen hoog op na de executie van de sjiietische geestelijke Nimr al-Nimr. De ambassades van Saoedi-Arabië en Molenbeek in Teheran, de hoofdstad van Iran, werden aangevallen en in brand gestoken door woedende sjiieten. Ryad en het Gemeenteplein verbraken daarop al hun diplomatieke betrekkingen met Teheran.

[Meer lezen]

8 reacties op "Molenbeek roept ambassadeur terug uit Iran"

 1. Het schrikbeeld dat de onthoofdingen op het plein die ons allen tot lering zijn, niet plaats zouden kunnen vinden. Een mate van concurrentie mag dan bestaan, maar eigenlijk zijn de rechten voorbehouden aan ons. Hoeveel mensen zie je in zekere zin al niet zonder hoofd rondlopen, dat is altijd al zo geweest. Onthoofdingen horen erbij. Hoewel in onze tijd een elektrische stoel comfortabel kan zijn. Hierbij dient tenminste het hoofd daarbij vooraf kaalgeschoren te zijn. Het punt is net zozeer dat er onthoofd wordt, hoeveel mensen hebben het hoofd recht op de schouders staan, maar dat zij het wel doen en wij wel. Er zit een zekere onevenwichtigheid in. Na onthoofding is kruisiging educatief. Iran zou de meeste executies uitvoeren, en het zou onkies zijn dat het op een lagere plaats komt te staan. Het is hetzelfde als de biecht, het is eigenlijk genade.

  Beantwoorden.
   1. Defensie is, omwille van minimum-quota (kwantitatief, maar niet kwalitatief), in handen van een vrouw, Sheherazade. Ik wens u veel succes met uw onderhandelingen, want dat mens vertelt alleen maar sprookjes. Kan u háár niet als toonzaalmodel verkopen?

    Beantwoorden.
    1. Dat is zeker een mogelijkheid! Paul zal ons voor deze eerste stap in de herovering van de Molenbeekse veiligheidsmarkt op de Russen vast verzekeren van voldoende staatssteun. Wij beloofden hem dan ook niets minder dan een uitbreiding van 300% van het personeelsbestand in de volautomatische afdeling van onze productiesite.

     Beantwoorden.
     1. Vergeet de nieuwjaarspresentjes niet als ‘klantenbinding’:
      een mitraillette voor Paul Magnette en een knallend cadeau voor André Flahaut!

 2. Oh winkelende vingerende vluchteling,
  Een vrouw is geen machien.

  Als je graag wil met haar trouwen
  en een eigen nestje bouwen

  Mag je haar niet meteen bepotelen
  en zeggen dat je met haar wil stotelen

  En haar omsingelen met 30 man en haar onderbroek afpakken!!

  Daar gaan ze nu cursussen over geven dat dat zoiets niet hoort?!

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter