Man Gebruikt Zwaar Fysiek Geweld; Wordt Beloond Met Olympische Medaille

RIO DE JANEIRO – Onze landgenoot Dirk Van Tichelt is er op de Olympische Spelen in Rio in geslaagd om een bronzen medaille te veroveren in het judo. Van Tichelt vergaarde glorie door zwaar fysiek geweld te gebruiken ten overstaan van zijn tegenstander. ‘Hier zie, Hongaarsen aap, nen ippon op uw dwaze muil’.

De 32-jarige Van Tichelt versloeg in zijn winnende kamp de Hongaar Miklos Ungvari, de vicekampioen van vier jaar geleden in Londen. Van overal ter wereld kon men tijdens het schouwspel de Olympische atleten al vechtend over de mat zien rollen.

'Omstaanders deden niks om het razende duo uit elkaar te houden' (Beeld: Youtube)
Omstaanders deden niks om het razende duo uit elkaar te houden (Beeld: Youtube)

Eerder dan hun meningsverschil zoals beschaafde volwassenen via een discussie bij te leggen, kozen de beide heren voor een fysieke resolutie van hun conflict. Omstaanders deden niets om het razende duo uit elkaar te houden, maar hitsten de vechtersbazen juist op.

‘Ereteken, geld en faam’

Eerder gisteren was Van Tichelt ook al ernstig in aanvaring gekomen met een Qatarees, een Koreaan, een Rus en een Japanner. Enkel die laatste wist onze landgenoot te overtuigen van zijn standpunt.

In plaats van dit gedrag eenduidig af te keuren, beloonde het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de kemphanen bovendien nog met een waardevol ereteken, en een heleboel TV-aandacht, geld en wereldwijde faam.

Gewapende Waal

De Belgen laten zich voorlopig niet van hun beste kant zien in Rio. Eerder gisteren schoot een gewapende Waal nog zomaar verschillende kleiduiven kapot in de Braziliaanse hoofdstad. Als bij wonder vielen daarbij geen gewonden.

3 reacties op "Man Gebruikt Zwaar Fysiek Geweld; Wordt Beloond Met Olympische Medaille"

  1. De voorlopig nog Braziliaanse president Rousseff heeft er genoeg van. “Ze hebben ermee gespeeld”, verklaarde ze, “en ik sluit de tent, dat ze het ergens anders gaan uitvechten, in Syrië of zo…”. Het voortdurende geweld van bendes die zich ‘De Atleten’ noemen, hangt haar danig de strot uit. “Ze zijn gewapend met kanonskogels, speren en polsstokken, gaan telkens weer lopen, springen over onmogelijke hoogtes (soms zelfs te paard) en hun fysiek voorkomen doet sterk vermoeden dat ze recht uit de favela’s komen, het uitschot!”
    “Mijn volk heeft honger en nood aan medische zorgen”, verklaarde ze met een groot hart, “gedaan met (de) spelen!”
    De Belgen moeten zich daar trouwens niet meer laten zien, want ze zijn betrapt met een nieuwe dope die werkt als superbrandstof… NAFTi Thiam!

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter