Decaluwé: “Steek asielzoekers in Bellewaerde”

Ieper – Sinds het begin van de vluchtelingencrisis krijgt West-Vlaanderen aanzienlijke aantallen buitenlandse vluchtelingen te verwerken, voor het eerst in haar geschiedenis. Maar het samenleven met de nieuwe bewoners zorgt voor fricties. Daarom roept provinciegouverneur Carl Decaluwé (CD&V) op om de asielzoekers voorlopig in het pretpark Bellewaerde te huisvesten. “Zo kunnen we een beetje aan elkaar wennen”, betoogt de gouverneur.

Asielzoekers vrolijk na een wasbeurt
Asielzoekers vrolijk na een wasbeurt

“De West-Vlamingen zijn een gastvrij volk, maar ze willen eigenlijk gewoon hard gaan werken,  ’s avonds een boterham met boerenpaté eten en verder met rust gelaten worden”, beschrijft Decaluwé de volksaard. “Maar met al die nieuwkomers die – zoals we dat in het West-Vlaams zeggen – op den tsjool zijn, hebben ze het gevoel dat ze constant een oogje in het zeil moeten houden. Door de asielzoekers in Bellewaerde te steken hoeven de West-Vlamingen zich niet langer zorgen te maken dat donkere mannen de prei, de bloemkolen of de bloempjes van hun dochters komen wegplukken.”

Droogzwieren

Maar ook voor de asielzoekers heeft deze oplossing niets dan voordelen, vindt Decaluwé. “De asielzoekers kunnen gehuisvest worden in een omgeving die dicht aanleunt bij hun natuurlijke habitat. In Bellewaerde kunnen we perfect enkele lemen hutten neerpoten tussen de wilde dieren, of desnoods een gebombardeerd, half ingestort flatgebouw nabouwen waar slechts enkele uren per dag elektriciteit of stromend water voorzien is. Uiteraard allemaal in lijn met de veiligheidsvoorschriften voor de bezoekers.”

Ook aan de hygiënische omstandigheden heeft de provinciegouverneur gedacht. “Hier geen toestanden zoals in Duinkerken of Calais, anders gaat het escaleren en is het niet meer beheersbaar. De asielzoekers mogen wekelijks eens gratis op de Niagara, waarna we ze op de piratenboot kunnen droogzwieren.”

Tot slot wijst Decaluwé op de uitheemse eetgewoonten van de asielzoekers. “De verzorgers in Bellewaerde voorzien voor de asielzoekers een aangepast dieet. Daarom een warme oproep aan de West-Vlamingen: geef de asielzoekers geen eten!”

3 reacties op "Decaluwé: “Steek asielzoekers in Bellewaerde”"

  1. Dit is maar een noodoplossing. Eigenlijk wou de gouverneur dat raar volk naar Auschw… sorry… Bobbejaanland sturen. Maar, omdat onze regeringen de grenzen van West-Vlaanderen gesloten hebben, kunnen ze niet op transport gezet worden. Gelukkig heeft Gert Verhulst spontaan aangeboden om 5 stuks te herbergen in de Big en Betsyhoeve in zijn Plopsaland. Dan moeten ze die grens niet over en zitten ze wat dichter bij de jungle van Calais.
    De Plopsaland restauratie mogen ze niet gebruiken, want voeren mag niet.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter