Wilmots blikt vooruit op Israël-België

JERUZALEM – In een exclusief gesprek met De Raaskalderij blikt bondscoach Marc Wilmots al even vooruit op de EK-kwalificatiematch tegen Israël.

De Israëlische defensie is grote fan van het muurtje. (Foto: Justin McIntosh, CC by 2.0)
De Israëlische defensie is grote fan van het muurtje. (Foto: Justin McIntosh, CC by 2.0)

“Het wordt een taaie wedstrijd”, voorspelt de bondscoach. “We weten dat de Israëli’s niet graag op hun eigen helft blijven en resoluut voor de aanval kiezen zodra ze een kans zien. Ook op de counter zijn ze erg goed voorbereid: je hoeft niet eens een erg grote tik uit te delen om plots een massale tegenaanval uit te lokken.

“Vooral de Duivels met een Arabische achtergrond kunnen vanavond het gevoel krijgen dat ze geviseerd worden”, vreest Wilmots. “Ze moeten ook goed uitkijken voor de buitenspelval.”

In het offensief wordt scoren een helse klus volgens de bondscoach. “Op de eigen helft trekken de Israëli’s op iedere baklijn militaire checkpoints op, wat de speldynamiek zal bemoeilijken en vertragen“, schat Wilmots in. “Bovendien is de Israëlische defensie een grote fan van het muurtje. Om daar voorbij te geraken, moeten onze jongens sowieso goeie papieren hebben. Zelfs als Benteke er in slaagt een raket op doel af te vuren, is het nog maar de vraag of die voorbij de keeper geraakt.”

“Als we überhaupt nog op dat veld geraken, in de tweede helft”, speculeert Wilmots. “Ik acht de kans immers groot dat ze de spelerstunnel gewoon afbreken als we voor de rust op voorsprong komen. En op onze twaalfde man gaan we ook al niet kunnen rekenen, aangezien gejuich voor de Rode Duivels toch als een daad van antisemitisme zal worden beschouwd.”

“Uiteindelijk zou het me niets verbazen dat ze de scheidsrechter hebben omgekocht”, besluit de bondscoach. “Want zeg nu zelf, is het niet verwonderlijk dat Israël nu al decennia aan een stuk zomaar wegkomt met elke schwalbe en elke vuile fout?”

Israël-België is vanavond vanaf 20.30 uur live te volgen op één.

 

4 reacties op "Wilmots blikt vooruit op Israël-België"

  1. Als het over gedeporteerde diamanten gaat, wordt hier met geen woord nog over gerept. Dat is de nieuwste vorm van negationisme. Een penalty geven heeft ook al geen zin want Uncle Sam maakt deze toch doelloos. En een kaart tonen is helemáál te gek, want die hertekenen ze toch ‘naar eigen inzicht’.

   Beantwoorden.
 1. De Belgen hebben zonder enig schaamtegevoel via een systeem van ondertunneling onze Heilige Grond betreden. Vooral Witsel. Zijn vrouw heeft zopas nog serieus getunneld, ondanks veelvuldige waarschuwingen aan die kleine: ‘Don’t go to the light!’
  Represailles zullen niet uitblijven: wie niet horen wil, zal voelen!

  Beantwoorden.
 2. Het volk wil brood en spelen. VERKRACHTING is niet van de poes. Je kunt dan beter nog een oud mens overvallen en haar sjachoche afpakken. Of inbreken. Of iemand met zijn eigen wandelstok op zijn kop slaan. Bijvoorbeeld.

  Pas nadat Jan Hesp op justitie kwam te zitten, geraakte de zaak in een stroomversnelling.

  Willy Claes zegt dan dat hij de druk begrijp. Ja dat zal wel.

  Alles zou gebeurd zijn na een uitzending van Goedele. Dat is een ‘verzachtende omstandigheid’. In mijn gedacht. Ietwat advocaat zou dit in een beter daglicht kunnen gebracht hebben.

  Als zo’n vrouwmens dan VOL van DNA naar de politie stapt dan zou je je daaronderuit kunnen lullen bvb door te zeggen dat ze een ‘snotvalling’ had en je haar dus je zakdoek uitgeleend hebt.

  Het is te hopen dat hij opgedroogd raakt alvorens ze hem willen cremeren.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter