G4S gaat Belgische landsgrenzen bewaken

BRUSSEL – Premier Michel wil uit de Schengenzone stappen. De federale regering heeft alvast een openbare aanbesteding uitgeschreven voor het bewaken van de landsgrenzen. De bewakingsfirma G4S lijkt het meeste kans te maken.

Met zijn 5000 medewerkers kan G4S bijna vier agenten per kilometer landsgrens inzetten. (Foto: G4S)
Met zijn 5000 medewerkers kan G4S bijna vier agenten per kilometer landsgrens inzetten. (Foto: G4S)

“Als rechtlijnig liberaal vind ik dat elke lidstaat vrij moet zijn om de grenzen te sluiten”, filosofeert Charles Michel (MR). “Het is nog maar een kwestie van tijd vooraleer de Schengenzone bezwijkt onder de aanhoudende druk van vluchtelingen, asielzoekers en andere terroristen aan de buitengrenzen. Daar willen we op voorbereid zijn, en daarom hebben we alvast een openbare aanbesteding uitgeschreven.”

Voor de regering-Michel is het immers uitgesloten dat de douane de taak op zich neemt. “We waren net zo goed bezig met het verkleinen van het overheidsbeslag”, klopt minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) zich op de borst. “Om alle toevalswegen te controleren moet je zoveel nieuwe douaniers aanwerven dat onze begrotingsinspanningen grotendeels teniet gedaan worden.”

“Mijn coalitiepartners wilden werklozen optrommelen om de landsgrenzen te bewaken, maar ik ben blij dat ik, als het sociale gelaat van deze regering, heb kunnen bedingen dat we die taak uitbesteden aan een private partner die we nauwelijks meer moeten betalen”, aldus minister van Werk Kris Peeters (CD&V)

De bewakingsfirma G4S lijkt het meeste kans te maken om de opdracht binnen te rijven. “En waarom ook niet?”, vraagt G4S-medewerker Mike Swaer zich af. Swaer is al tien jaar actief als buitenwipper in diverse discotheken. “Onze bewakingsagenten hebben heel wat ervaring in het weigeren van net die profielen die ook niet welkom zijn in België. “Versleten schoenen? Vergeet het maar. Hemd niet in de broek? U komt er niet in. Platzak? U kan hier niets komen zoeken. Bruin? Zoek maar een andere club. Ik bedoel, land.”

15 reacties op "G4S gaat Belgische landsgrenzen bewaken"

 1. Ik ben categoriek tégen de bewaking van onze grenzen. Wanneer gaan ze in dit landje eens logisch nadenken? We moeten de vluchtelingenstromen aan onze grenzen helemáál niet afstoppen: als die mensen naar onze buurlanden willen vertrekken, laat hen dan in godsnaam gaan!

  Beantwoorden.
  1. Die gaan niet naar de buurlanden , de meeste willen in Belgie zijn. We zijn ontrouwe honden die geen geloof hebben , we zijn racisten , maar iedereen wil toch naar ons belgenlandje , raar ?.

   Beantwoorden.
   1. Abba neen dat is niet raar.
    Dat is net zoals die honderdduizenden Belgen die bij begin van WO1 en 2 naar Frankrijk zijn gevlucht met achterlaten van have en goed. Terwijl ze die sansculotten ook eigenlijk maar niets vonden.
    Ook onze voorouders werden niet altijd met open armen ontvangen bij onze zuiderburen om het zacht uit te drukken. We hebben dat lesje dus mooi afgekeken.
    Of verwar je soms fortuinzoekers met mensen die vluchten voor oorlog en geweld? Of vind je dat allemaal één pot nat en is het een mooie zaak dat ze bestookt worden met bommen, chemische wapens, landmijnen en ander van dat fraai soort speelgoed?
    Je bent anders wel een toffe peer lijkt me uit je tussenkomst. Met hier en daar een bruine rotte plek?

    Beantwoorden.
 2. Kamagurka heeft veel ervaring met onze landsgrenzen en gaat het team bewakers leiden. Bij wijze van welkomsgeschenk wordt dan aan elke migrant, die net aan een genocide ontsnapt is, een gepaste cartoon aangeboden. We zijn misschien wel een duur en asociaal land, maar wél vrolijk.

  Beantwoorden.
 3. Met het cuttermes, waarmee hij wellicht de treinbestuurder wilde de nek oversnijden in de hoop tot een groot ongeval over te gaan, heeft die pipo dus die bemoeiallige Amerikaan z’n duim afgesneden. Daarna heeft de Amerikaan de soepjurk naar eigen zeggen ‘bewusteloos gewurgd’?

  Met maar één duim krijg je zo een gare niet bewusteloos gewurgd. Denk ik.

  Gelukkig hebben ze die vent een kutkalashnikov aan de hand gedaan en/of kende hij er niks van.

  Het kan zijn dat de Kalashnikov in de trein verborgen zat. Want hij moest precies DIE trien hebben. En dat de 3 Amerikanen die vent al maanden achtervolgden en er niks raar aan zagen. “Ik werd uit een diepe slaap wakker en ik zag een plots een vent met een Kalashnikov”.
  Hij verwachtte de coffeekar but plots stond er een MOSLIMTERRORIST in het gangpad.

  Zot zijn ze genoeg maar niet altijd even capabel. In Syrië mag ‘m alvast zijn eigen liet meer laten zien. In het zich half dood laten slaan door een paar Amerikaanse pubers geloven ze daar niet zo in. In het midden van een aanslag dan nog.

  Met de meeste gelovigen gaat het (inch Allah) goed, maar als ze doorslaan is het puin ruimen.

  Gelukkig is iedereen er met de schrik vanaf gekomen en hebben ze die Amerikaan z’n duim er weer aangezet.

  Beantwoorden.
 4. Kris Peeters die komt beweren dat hij of zijn partij iets heeft kunnen bedingen!? Daar wordt een mens toch vrolijk van!? Zijn coalitiepartners hebben daar intussen ook al hartelijk kunnen om lachen.
  Nu ja, als die gedachte de tjeeven gelukkig kan maken zal Alexander De Croo die fausse queue van Krisje deze keer wel eens door de vingers zien zonder in zijn g*t gebeten te zijn.
  Voor de rest vind ik het een geruststellende gedachte dat we NIET door ons eigen leger, politiediensten of douane voor het kwaad in deze wereld zullen behoed worden. Nem!

  Beantwoorden.
  1. Misschien loop je wat te hard van stapel. Als je al vrolijk wordt van Kris Peeters zou je ook voor langere tijd op kattenvoer kunnen overleven zonder merkbare gevolgen voor jezelf of je familie.

   Beantwoorden.
   1. Misschien loop jij wat te hard van stapel!? Ik beweer niet dat ik vrolijk word van de Kris, maar wel soms een beetje van zijn stoutmoedige beweringen die niets te maken hebben met de realiteit. Het is niet echt een geheim dat de brave ziel in een fantasiewereld leeft die zijn gelijke niet kent. Ik vermoed dat hij er alles aan doet om tenminste op die manier het leven van zijn landgenoten wat draaglijker te maken.
    Hoe weet jij trouwens op welk dieet ik sta sedert de dag dat ik een opmerking maakte op de kookkunsten van moeder de vrouw? Vooral het droogvoer is op den duur best doenbaar als knabbel bij Terzake (nu De Afspraak) op Canvas. En al zeker als Kris Peeters zichzelf daarin mag komen belachelijk maken…

    Beantwoorden.
 5. En niet te vergeten: G4S heeft al jarenlang ervaring met het buitenhouden van ongewenste Palestijnen uit de bezette gebieden. Doen! (met excuses aan Tom Lanoye om hier schaamteloos een van zijn romantitels te gebruiken)

  Beantwoorden.
 6. Als je zo’n migrant echt wil tegenkomen, dan moet je wel op het juiste ogenblik op de juiste plaats aanwezig zijn en er je ding doen. Het team van G4S is geen goede keuze, die van GSpot doen dat veel beter. Laten! (zonder excuses aan eikel Lanoye)

  Beantwoorden.
  1. Beste Pro,
   Kan het zijn dat jij je nog nooit op onze Belgische wegen hebt begeven?
   ALLE wegen zijn hier toevalswegen! Men mag pas van een weg spreken als de verantwoordelijke diensten inderdaad eens ‘per toeval’ alle gaten hebben dicht gegoten met een klodder asfalt. Voor de rest is de term ‘karrespoor’ al veel te vriendelijk voor wat ik dien te volgen volgens mijn GPS. Ook al zet ik de functie voor het vermijden van onverharde wegen aan. Het heeft dus geen zin om nog maar eens een FOD op te richten want dat toeval is al perfect onder controle.
   Men overweegt om de autofabrikanten te verplichten om 5 extra sets schokbrekers bij elke nieuwe auto mee te leveren. En bij een motor een voucher voor een nieuwe rug voor bestuurder en passagier. Fietsers moeten voor hun straf hun plan trekken want die hebben nog nooit gestopt voor een rood licht.

   Beantwoorden.
   1. Mohammed stopte met zuipen nadat hij zijn baard per ongeluk in de fik zette. Dat was voor alle gelovigen een moeilijk moment Sommigen zouden gezegd hebben van allez nu steekt die vent z’n baard in brand waar we bij staan?

    Ik zou er meteen instinctief een 6 liter brandblusser op leegspuiten. Daar ben je dus 4,5 minuten mee bezig.

    Ongetwijfeld heeft de beklaagde mensen zitten lastig vallen met goedkope elektriciteit. NIEMAND wil van een voze Marokkaan elektriciteit kopen. Mensen blijven dan liever in het donker zitten.

    Van zijn zus zou hij de 145€ losgekregen hebben. Voor het treinticket. ERGENS heb ik er compassie mee. En dan, werkten zen spullen niet.

    Als het WAAR is wat die zegt , dan pas is het uitkijken. Dat hij honger zou gehad hebben.

    Mijn gebuur heeft een sok tussen zijn bel gestoken omdat hij al goedkoop internet heeft.

    Het meisje met de zwavelstokjes. Kon heel het dorp in de fik steken, maar ze stierf van de kou. Ik heb er nog altijd compassie mee.

    Ik vind dat oudere mensen verplicht een paar Moslims in huis moeten nemen. Het samen een ei bakken en een joint roken? Dat brengt mensen samen.

    Beantwoorden.
 7. mijne vriend bart de wever heeft pertang eens goed ons gedacht gezegd op den teevee van de sossen hier kunt ge dat vinden maar ik verstaa niet alle moeilijke woorden dietem heeft gezecht http://goo.gl/VPqN5Y
  hij heeft wel vergeeten te zeggen wat ons eerste gedacht was: alle doppers met nen kalaasjnik hof aan ons grens zetten ter zijn der genoeg en dat is veur niet en die emmen toch anders niks te doen en daarmee loopen ze nimmer voor ons voeten en kunnen ze al de bruin mannen en vrouwen en kinderen want die kweeken toch gelek de konijnen en ook de neegers direkt omver schieten als ze probeeren ons land binnen te koomen fuck sjengen
  dan moeten die van g4s nimmer af kommen en kan ons leeger voortdoen met op straat te patroeljeeren om de jooden te beschermen want die emmen veel diamanten en ander geld en die emmen schoon krullekes onder unnen hoed en stinken maar een heel klein beetje naar look en is allah maar een heel klein beetje groot niet meer fuck sjengen

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter