Pol Vandendriessche wordt federaal tettenman

BRUSSEL – Na het debacle met de lekkende PIP-implantaten wil de FOD Volksgezondheid 41 inspecteurs inzetten om problemen met valse borsten vroegtijdig op te sporen. Gewezen CD&V- en N-VA-politicus Pol Vandendriessche zal de zogenaamde ‘siliconenbrigade’ leiden.

Vandendriessche kan naar eigen zeggen 'amper wachten' om op inspectie te vertrekken. (Foto: Steven Fruitsmaak, CC BY SA 3.0)
Vandendriessche kan naar eigen zeggen ‘amper wachten’ om op inspectie te vertrekken. (Foto: Steven Fruitsmaak, CC BY SA 3.0)

Volgens minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) stak Vandendriessche er simpelweg met hoofd en schouders uit boven de honderden kandidaten die zich via Selor aandienden voor de erg gegeerde post. “Zijn ervaring in de mammologische sector gaf de doorslag”, aldus de minister. “En al meteen na het eerste, verkennende gesprek viel me op dat hij erg gemotiveerd is. Het was hem nogal, eh, aan te zien dat hij amper kon wachten om met z’n ervaren handen aan een vertimmerde boezem te zitten.”

De kersverse ‘federale tettenman’, zoals zijn functie intussen genoegzaam bekendstaat onder ambtenaren, is inderdaad erg opgetogen over zijn nieuwe job. “De eerste weken zal ik me vooral door een uitgebreid corpus van allerlei borstenfoto’s moeten worstelen, om me in te werken in de materie. Maar daarna zal ik vaak de baan op moeten, en veel aan field research moeten doen. Een gerenoveerd balkon kan er immers aan de buitenkant perfect uitzien, maar enkel door eens goed te voelen denk ik er de lekkende exemplaren tussenuit te kunnen halen”, knipoogt Vandendriessche. 

Noodnummer

Een van de eerste wapenfeiten van de federale tettenman is de oprichting van een mammofoon. “Op dat noodnummer kunnen vrouwen die vermoeden dat ze een probleem hebben met een implantaat me rechtstreeks bereiken, en dat vierentwintig uur op vierentwintig. Ik verbind me er plechtig toe om me binnen het half uur persoonlijk te komen vergewissen van de ernst van de situatie”, besluit een bezorgde Vandendriessche.

U kunt de mammofoon bereiken op het nummer 0800 708 708.

2 reacties op "Pol Vandendriessche wordt federaal tettenman"

  1. Beste

    U vergist zich. Het nummer is niet 0800 708 708, maar 0800 800 008. Het werd speciaal aangevraagd omdat mensen het beter kunnen onthouden en de link met het desbetreffende lichaamsdeel duidelijk is.

    Met vriendelijke groeten

    Joske Vermeulen

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter