Zeerovers aan de haal met Middellandse Zee

GIBRALTAR – Terwijl militaire missies van de VN en de Europese Unie eindelijk resultaten beginnen te boeken tegen piraterij in de wateren rond Somalië, hebben zeerovers van de verslapte bewaking op de andere wereldzeeën geprofiteerd om de Middellandse Zee volledig te verdonkeremanen. Hoe de onverlaten aan de haal konden gaan met circa 4.249.020.000.000 liter water, is nog onduidelijk. Speurders weigeren voorlopig alle commentaar, maar zouden ondertussen een spoor van water langs de Nijl volgen.

Zeerovers zijn aan de haal met circa 4.249.020.000.000 liter zeewater

Menigeen vraagt zich af hoe het nu verder moet. Vissers rondom de verdwenen zee zitten in zak en as. Terwijl de zoektocht naar de binnenzee doorgaat, vrezen Spanje en Frankrijk nieuwe internationale conflicten over de verdeling van het land dat nu droog is komen te liggen. Zij roepen op tot een internationale conferentie om het te verdelen tussen de aangrenzende staten, ter compensatie van de verliezen voor de maritieme en de toeristische sector. Ook valt te vrezen voor een nieuwe stroom vluchtelingen vanuit Afrika, die nu zonder de hulp van mensensmokkelaars en gammele bootjes Europa zullen kunnen bereiken.

Om incidenten in onze wateren te voorkomen, verhoogt het Belgische ministerie van Defensie ondertussen de bewaking van de Noordzee. (EM)

Laat een reactie achter