‘Sinksenfoor is belediging voor moslims’

ANTWERPEN – De christelijke referentie in de naam ‘Sinksenfoor’ is in deze superdiverse samenleving niet langer van toepassing, vindt Movement X. De burgerrechtenbeweging wil de naam van de Antwerpse kermis veranderen in het neutralere ‘Lentefoor’. 

De Antwerpse sinksenfoor is ontstaan uit de Pinksterviering. (Foto: Youtube)
De Antwerpse sinksenfoor is ontstaan uit de Pinksterviering. (Foto: Youtube)

De Sinksenfoor is gegroeid uit de Antwerpse jaarmarkt, die al sinds de dertiende eeuw rond het christelijke Pinksterfeest plaatsvond. “Die referentie naar de bezieling van de apostelen met de Heilige Geest zodat zij de hele wereld konden gaan bekeren tot het christendom, had misschien zijn verdienste in een homogeen katholieke samenleving. Maar in een tijd waarin ongeveer een op vijf Antwerpenaren een islamitische obediëntie is toegedaan, moet men aanvaarden dat de herdenking van het verspreiden van de Blijde Boodschap onder niet-gelovigen beledigend is voor een significant deel van de bevolking”, vindt Movement X-woordvoerder Dyab Abou Jahjah.

Tevens ervaren vele Movement X-leden de nogal eenzijdige nadruk op bier en (varkens)braadworsten op de foor als een inbreuk op de eigen geloofsovertuiging. “Waarom staan er geen halalkraampjes op de Sinksenfoor, waar je appelthee, bakhlava en falafel kunt krijgen?”, vraagt Jahjah zich luidop af. “Als je ziet dat 88 810 van de 507 911 Antwerpenaren moslim is, zou dat niet eens zo’n slechte zet zijn vanuit commercieel oogpunt.”

“Begrijp ons niet verkeerd, wij hebben niets tegen de kermis als dusdanig”, vervolgt Jahjah. “Noch willen wij een etnisch homogene Offerfeestfoor ter compensatie. Wij willen gewoon dat de Sinksenfoor een feest van alle Antwerpenaren wordt en pleiten dan ook voor de neutralere naam ‘Lentefoor’. De Unie van Vrijzinnige Verenigingen sluit zich aan bij de vraag.

Kamelenrace

“Het enige wat echt moet verdwijnen, is die racistische kamelenrace”, besluit Jahjah. “In de superdiverse samenleving van anno 2015 valt een dergelijke clichématige, bevooroordeelde representatie van de arabier in djellabah met tulband en kromzwaard echt niet langer te verantwoorden.”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) neemt de vraag alleszins niet in overweging. “Ach, gezaag over de Sinksenfoor is zo oud als de Sinksenfoor zelf. Ik denk dat die mannen van Movement X beter ingeburgerd zijn dan ze zelf durven toegeven.”

186 reacties op "‘Sinksenfoor is belediging voor moslims’"

 1. Alles is schijn aan het terroristje de Abu , zijn schijnhuwelijk ,zijn schijn inkomsten en zijn schijn rechtgeaardheid ,boze tongen beweren dan ook dat hij ook enkele schijn adressen heeft om zo een meerwaarde aan sociale financiën te verwerven , de truken van de foor zo gezegd , als hij een lentefoor wil dat hij het in Libanon gaat doen, de Mossad zal hem goed ontvangen.

  Beantwoorden.
    1. Als wij belgen naar het buiteland emigreren passen wij ons ook aan ,
     bv als we een moskee binnengaan doen wij onze schoenen uit ,
     om dat wij respect hebben voor andere geloven .

     moslims die naar hier komen moeten zich ook aanpassen en ons belgisch volk respecteren en niet hun eigen regels en eisen stellen , die kan men doen in hun eigen land , of pas jullie aan en leef in vrede of ga terug vanwaar jullie gegomen zijn

     als het daar toch zo goed is , jajajajajja , waarom ga je dan niet terug naar uw kutland waar ge nog gene nagel hebt om aan uw gat te krabben ?

     omdat julie weten als je in jullie land je mond opentrekt leeft ge den volgende dag niet meer .
     \

     dus , als je hier blijven wilt , pas julie aan

     Beantwoorden.
     1. The Muslims are not happy!

      They’re not happy in Gaza
      They’re not happy in Egypt
      They’re not happy in Libya
      They’re not happy in Morocco
      They’re not happy in Iran
      They’re not happy in Iraq
      They’re not happy in Yemen
      They’re not happy in Afghanistan
      They’re not happy in Pakistan
      They’re not happy in Syria
      They’re not happy in Lebanon

      So, where are they happy?

      They’re happy in Australia
      They’re happy in Canada
      They’re happy in England
      They’re happy in France
      They’re happy in Italy
      They’re happy in Germany
      They’re happy in Sweden
      They’re happy in the USA
      They’re happy in Norway
      They’re happy in Holland
      They’re happy in Denmark
      They’re happy in Belgium

      Basically, they’re happy in every country that is NOT Muslim and unhappy in every country that IS Muslim!

      And who do they blame?

      Not Islam
      Not there leadership
      Not themselves

      They blame the countries they are happy in!

      And then; they want to change those countries to be like…
      The countries they came from where they were unhappy in the first place!!?

  1. Goed gezegd, ze moeten zich maar integreren. Niemand dwingt hen om naar de foor te gaan. Ik ben zelf ongelovig, maar ik heb nooit een link gelegd tussen de katholieke kerk en de kermis. En zelfs als ze de naam veranderen, gaan de mensen nog altijd sinksenfoor zeggen. Die zeveraar, zijne AEL bullshit ging niet op en nu heeft hij zijn mouvementeke, het triestig venteke!☺
   Ik laat iedereen in zijn waarde en respecteer ieders geloof, maar ik begin echt wel ne serieuzen dégoût te krijgen van dat volkske. En met mij nog een hoop mensen. En Abouke heeft jaren in Libië gezeten, waarom is hij teruggekomen? Om nog maar eens ambras te komen stoken?

   Beantwoorden.
   1. Sorry er is een verschil tussen een paar stomme mensen en een hele groep. Eerlijk voel me nu wel aangesproken en mensen moeten eens leren hun beter te uiten. En niet iedereen over de zelfde kam scheren.Als we dan toch iedereen over de zelfde kam scheren; dan zijn wij Arabieren dieven/ terroristen, Duitsers nazi liefhebbers, belgen zijn dan kinders verkrachters/moordenaars, joden gierig, enz….

    Beantwoorden.
    1. als je het zo bekijkt en dan bedoel ik ook letterlijk jou 1lijnige visie wat je hierboven beschrijft.

     Arabieren zijn volgens jou dan : Dieven, terroristen, schapenneukers, profiteurs, en zageventen.

     Duisters zijn dan Nazi’s geen nazi liefhebbers

     En wat dat van belgen betreft XD sorry maat maar denk je nu echt dat ze in die arabische landen geen kinderen verkrachten of moorden plegen ???? en dan om even je argument van moordenaars boven te halen wat is IS momenteel aan het doen, plegen toch ook moorden of niet soms ?

     Als je zoals jij zegt iedereen over dezelfde kam wil gaan scheren is iedereen wat jij zelf vermeld.

     Dien Abou moet heel simpel zen bek houden net zoals eender welke buitenlander, jullie kozen ervoor om naar hier te komen WIJ niet. pas jezelf dus aan wij moeten dat niet doen. Kaan je er niet mee leven ga dan simpelweg terug.

     Beantwoorden.
     1. Juist Azerty.
      Het zijn nu net zo”n mensen die het niet begrepen hebben.Geen enkele groep mensen of volk kan je over 1 kam scheren.Wat ik niet begrijp is dat hij beweert niet bij dat groepje stomme mensen te horen.TOCH voelt hij zich aangesproken.Ja,als je je aangesproken voelt,betekend volgens mij dat je er toch bij hoort.contradictio in terminis. Als je overtuigd bent bij de intelligentere groep te behoren met een bredere en een realistischer kijk op de zaken hebt en je toch aangesproken voelt,kan ik maar 1 ding verzinnen.Hij behoord bij de groep waar hij zich niet aangesproken voelt maar wil toch de slachtofferrol aannemen om dan te kunnen zeggen dat we racisten zijn.Goed geprobeerd maat. Over “beter uiten”gesproken….

    2. Kijk eens hier …Mijn grootouders hebben gevochten voor dit stukje land , Mijn ouders hebben grote offers gedaan voor te komen waar ( wij) nu staan .
     Dit hier is ons land ( ONS LAND) Jullie zijn hier gekomen als GAST en versta mij niet verkeerd VAN ONS dus jullie ….GASTEN of zie je ons al in die …landen van jullie al iets veranderen ? Neen ..en weet je waarom ? neen omdat jullie nog altijd in jullie gedachtegang nog steeds leven in de jaren van de kruisvaarders en proberen ons leven hier ondraaglijk te maken .
     Maar zo maken jullie je helemaal niet geliefd en dan staan jullie met jullie gedachte gang te roepen om moord en brand.
     Niemand van ONS vraagt om JULLIE dus …..
     Groet

     Beantwoorden.
     1. uw grootouders hebben daar niet voor gevochten die hebben de ganse tijd op café liggen zuipen tijdens den oorlog. Ze waren zo zat dat ze pas in 1950 doorhadden dat de Duitsers al 5 jaar vertrokken waren. Schaam u! Schaam u voor uw genen.

     2. Het spijt me zeer,
      maar u voorouders hebben gevochten? De mensen werden naar hier gehaald om het echte harde werk te doen omdat wij het niet konden. Zij werden naar hier geroepen, misschien moet jij de geschiedenis van de Belgische mijnen eens terug opzoeken. Hou u niet van den domme. Deze racistische praktijken zijn voor niets nodig. Jullie weten ook eveneels als mij dat dit artikel expres provocerend is en dat de moslims er helemaal geen problemen mee hebben. Let op jezelf,
      Groet

   2. Waarom hij is teruggekeerd?Waarschijnlijk omdat hij hier veel meer vrijheden heeft,ongestoord zijn extremistische,racistische en sektaire onzin kan uitschreeuwen( zonder dat zijn hoofd eraf gehakt wordt)zijn “westerse” mensenrechten ongestoord kan(mis)bruiken,terwijl zijn “broeders” ze flagrant overtreden in de tegenovergestelde zin,denk maar aan kleine kinderen die ze opleiden-en misleiden tot zelfmoordterroristjes omdat ze weerloze kinderen alles kunnen wijsmaken zodat zij zelf gespaard blijven en niet “de held” hoeven uithangen etc.. ja,wij respecteren die rechten nog zo strikt mogelijk in tegenstelling tot bepaalde van zijn bevriende moslimstaten.Omdat hij hier voor alles en nog wat financiële steun en subsidies(weer in de naam van zijn “mensenrechten”) kan opstrijken,ons welvaartssysteem ongestraft kan uitmelken(waar onze voorouders generaties voor gevochten en gebloed hebben),geen enkel respect moet tonen voor ONZE (westerse)leefregels en morele waarden(tegen over vrouwenrechten,dierenrechten,andersdenkenden,kritische intellectuelen etc..), om onze maatschappij te destabiliseren en er dan de zijne te installeren. waar hij alles waar wij morele waarde aan hechten en principes die wij koesteren te verbieden of zwaar aan banden te leggen(denk persvrijheid, kritische berichtgeving of maatschappelijke onderzoeken (recht op informatie)die wantoestanden of schendingen van oa mensenrechten of zwaar partijdige rechtssystemen die nog schaamteloos middeleeuwse vormen van executie hanteren( in strijd met alle conventie’s ter zake)aan de kaak te stellen, maar wel alle westerse know-how,technologie en wetenschap te stelen om zijn macht te handhaven.Enfin,dat is toch de bedoeling.Het motto te hanteren”verdeel en heers” zoals de Romeinen deden..Vaarwel democratie en vrije meningsuiting,vrouwenrechten etc…De kliek van deze meneer en zijn zeer talrijke fanatieke,extremistische aanhangers en collaborateurs(incluis Belcacem) is ondertussen een acute dreiging geworden voor onze tolerante,op solidariteit en respect gebaseerde maatschappij.Met dit statement bedoel ik enkel de extremistische tak van de moslimwereld.Zeker niet de geïntegreerde, tolerante goedmenende tak,die gelukkig toch blijkt het grootste deel van de moslimwereld uitmaakt.Jammer dat die mensen niet “en masse” zich organiseren en zich verzetten tegen dit soort van maatschappelijk, wereldwijd gevaar die uiteindelijk de reputatie van de ganse moslimwereld besmeurt en hun de slechte reputatie van een terroristengeloof bezorgd.
    Wat mij betreft begint de wijsheid de sociale,kennis, progressie en vaardigheden bij het leren kennen,begrijpen en respecteren van de cultuur die de uwe niet is en waar men zich wil vestigen.Pas dan kan je spreken over maatschappelijke integratie.Jammer genoeg heeft deze meneer en al zijn sympatisanten het principe niet goed begrepen.Hij denkt namelijk dat WIJ ons systeem,normen, waarden en tradities moeten aanpassen aan dat van hem-en de zijnen hun overtuiging.Ofwel begrijpt u het nu en bent u bereid toch een(serieuze) poging te wagen om te proberen integreren of kan u er echt niet mee leven, of er mee omgaan met dit principe en staat dit westerse concept lijnrecht tegenover uw overtuiging, staat het u vrij een regio met de voor u passende bijhorende cultuur, leefregels en rechtssysteem op te zoeken.Het zijn onze waarden en principes die u daar in staat toe stellen want wij repecteren ook een opinie die niet direct de onze vertegenwoordigd.Maar westers respect en tollerantie heeft zo ook zijn beperkingen of grenzen,namelijk die van de wetten van een rechtsstaat.Zowel nationaal als internationaal binnen de geconventioneerde landen.Dus niet van de koran of de bijbel of eventueel een andere religieus handboek want het eventuele overtreden van religieuze regels of richtlijnen dienen niet perse met een juridische sanctie bestraft te worden indien er geen rechtsregels overtreden zijn binnen dit kader.Hier zijn staat en religie wettelijk gescheiden.En gelukkig zijn het hier en in de westerse landen ,de rechtbanken die bevoegdheden hebben en toezien op het naleven van de bestaande geldende wetten,dus niet het geloofsinstanties of gezagdragers van dat geloof of de aanverwante moraal of de staat op zich.In een geciviliseerd land waar meestal het systeem gebaseerd is op democratisch principe,hoort er niemand te aanvaarden dat u ONZE eeuwenoude alsook modernere tradities en morele waarden,gebruiken en gerechtelijk regels in onze samenleving wil omvormen naar de uwe,die te beknotten of zelfs volledig af te schaffen om die te vervangen naar wat uiteindelijk voor ons een totaal vreemde en voor veel van ons met onze normen en waarden een onleefbare samenleving zal of kan zijn die dan op zijn beurt volledig zal indruisen tegen de principes en waarden die wij willen en onze kinderen willen meegeven..Kort gezegd mr. Dyab Abou Jahjah.Laat de Antwerpenaren hun sinksenfoor zoals die was en die deel uitmaakt van de Antwerpse cultuur waarvan de oorsprong zich situeert op een vervolg aan het pinsterfeest( reeds sinds de 13e eeuw)gebaseerd op een eeuwenoude westerse christelijke traditie.Laat de Brusselaars hun manneke pis,de grote markt en de Avenue Louise en de Bruggelingen hun heilige bloedprocessie die al een even belangrijke en mooie culturele en religieuze traditie bij ons is,de reitjes en het begijnhof(jaja,daar zaten christelijke nonnekes en er zitten er nog een paar,geloof ik)Deze steden zouden een stuk charme en een deel van hun identiteit verliezen.Stuk voor stuk prachtige steden met grote historische waarde en we willen geen beeldenstorm meer).Wat u waarschijnlijk moeilijk kunt begrijpen is dat er bij ons ook veel mensen niet practiserend of zelfs helemaal niet gelovig zijn en toch zeer voorname sociale en maatschappelijk productieve burgers zijn.Welnu,deze mensen verdienen en krijgen net evenveel respect en dezelfde rechten als alle anderen daar wij in onze samenleving wel tolerant zijn voor andere levensbeschouwingen. Wilt u hallalkraampjes waar u appelthee, bakhlava en falafel kunt krijgen zoek die dan op in regios waar die origineel vandaan komen en waar die gebruiken ook al eeuwen een deel uitmaken van de plaatselijke tradities en geplogenheden.Wij houden(net zoals u) ook vast aan onze leefcultuur en morele en religieuze en sociale waarden . Druisen die volledig in tegen de uwe, voel u vrij om de uwe op te bouwen in een land of regio waar die wel passend zijn,waar jullie welkom zijn en waar jullie zich thuis voelen want jammer genoeg kunnen(of willen) u en uw soort extremistische kompanen dat niet hier zonder er een rel van te maken(omdat er toch nog Belgische accenten te zien zijn) en de Belgische steden en bevolking naar jullie hand te zetten uiteraard volgens UW regels.Wel,vergeet niet mijne heren,u bent in België. .DAT is een recht die u vanuit onze cultuur dankzij onze westerse waarden van democratie en vrijheid van levensbeschouwing, heeft.Maar als een persoon,organisatie of religie, misbruik probeert te maken van deze voor ons essentiële en uiterst belangrijke waarden,die de fundamenten vormen van onze samenleving tezamen met de daaruit voortvloeiende wettelijke rechten en regels, die daar onvoorwaardelijk deel van uitmaken,het zich tot doel stelt de uiteindelijke vernietiging van dezelfde samenleving, die u de vrijheid geeft om volgens uw levensbeschouwelijke overtuigingen en religieuze principes te leven,getuigt dit van een totaal gebrek aan RESPECT en comprommiterend vermogen, met als gevolg dat een deugdzame samenleving waarin respect voor iedere burger en zijn of haar overtuiging moet gezien worden als een fundamenteel principe ongeacht het geslacht of geaardheid,zolang die binnen de (in tegenstelling tot uw rigide houding en minimale tolerantievermogen), al zeer liberale wetten en normen beleefd worden.Ik vrees met velen en u waarschijnlijk ook,dat een tolerante,respectvolle multiculturele samenleving zoals men zich dat voorstelt en eigenlijk een verrijking voor beide bevolkingsgroepen betekend(ja,we kunnen nog veel leren van elkaar), totale euthopie is door een te grote kloof van cultuur,verdraagzaamheid en fundamentele principes.Jammer genoeg heeft de geschiedenis al aangetoond, dat dit zeer moeilijk te bereiken is.Dit vereist een grote openheid en bereidwilligheid van beide kanten.In een maatschappij houden mensen zich graag vast aan hun tradities,gewoontes en veelal aangeleerde principes.Dit geeft hen een vertrouwd en veilig gevoel.Een maatschappij van homogeniteit onder een bevolking,eender welke strekking,is de minst slechte oplossing vrees ik.

    Beantwoorden.
    1. Beste Stephan,
     Heb je soms óók dat gevoel dat je huisgenoten een lang gezicht trekken wanneer je binnenkomt? Misschien heeft het iets met communicatie te maken… of het maken van een pointe…
     Probeer misschien eens om je standpunt duidelijk te maken met het volkse maar nog steeds zeer efficiënte ‘Kust toch allemaal mijn kloten”.
     “Een maatschappij van homogeniteit… blablabla”: mijn klote jahjah, dat wérkt gewoon niet!

     Beantwoorden.
     1. Eduard,je hebt gelijk.Zal wat korter en volkser proberen communiceren. Ik denk dat ik iets teveel opging in het onderwerp en wilde mijn standpunt(iets te hard) verduidelijken en toelichten.

   1. waar gaat de wereld naar toe als wij niet moslims naar de sinksefoor gaan zie je meer moslims rond dan niet moslims waar ligt het probleem ???? ik hoor daar niet over klagen …. nat het zelfde als de zwartepieten je moet eens kijken wie er allemaal op de eerste rij staat met handjesz open voor de sint en piet als ze er echt tegen zijn zouden ze er niet staan en voor de moslims dit niet weten zwarte piet ziet zwart van door de schoorstenen tekruipen en kadotjes binnen teleggen ! alstublief seg wij niet moslims klagen niet dat er iets voor moslim word georganiseert wij accepteren de dingen dat ze doen waarom kunnen moslims dit niet van ons accepteren ???

    Beantwoorden.
   1. Beste Anne (en anderen), als je vindt dat jij alleen de wijsheid in pacht hebt door te beweren dat het maar om te lachen is, kom ik je de volgende keer persoonlijk een toek op uw bakkes geven omdat je ons plezier naar de kl*ten helpt. Geniet dan toch van de zielsroerselen van onze Vlaamsche medemensch! Nu weerhoudt je velen van het soort fijne commentaar dat hier verschijnt en vergal je dus ons plezier. Trol!
    Ik kan het ook grof zeggen maar ik hou het liever beleefd.
    Of is dat satire?

    Beantwoorden.
    1. Beste Marc-de-zesde,
     We gaan een dame toch geen toek op haar bakkes geven, dat is niet erg beschaafd en hoort zeker niet thuis in de 21ste eeuw. Ik stel als alternatief voor om een kleine SM-sessie te organiseren waarbij Anne een lesje geleerd wordt.
     Nochtans… als het echt een trol is weet ik ook niet zo zeker langs welke kant penetratie mogelijk is…

     Beantwoorden.
  2. Laat ons niet doen door die mislukkelingen die hier alles willen veranderen , belgie helpt hun en komen alles hier veranderen en halen waar dat het in hun eigen land niet kan en degene maken de echte brave moslims hun mentaliteit en waardig heid kapot . ’t word tijd dat iedereen nu opkomt netzogoed elke nationaliteit en laten we samen spannen tegen deze onzin . SINKSEFOOR BESTAAT AL EEN EEUWIGHEID en wij zijn er met opgegroeid of moeten wij al die regels van de moslims hier ook veranderen en andere namen beginnen te geven . DOE EENS NORMAAL ZEG !!!!!!!!

   Beantwoorden.
    1. Een pittig gekruide commentaar, Marjolein! Hou ik wel van, hoe je zo kort en krachtig de nagel op de kop weet te slaan. Ik neem wel even aan dat de schrijffout VEVALT eigenlijk VERVELT moest zijn. Het is inderdaad zo dat sommige van die exotische reptielen vervellen in hun natuurlijke biotoop. Lukt dit hier niet, dan vind ik ook dat ze dit absoluut in hun land van oorsprong moeten doen. Zoals trekvogels in het koude seizoen, doen de bedoelde subjecten dit best in het warme seizoen zodat onze eigen Sinksenfoor ongestoord (én reptielvrij!) kan plaatsvinden.

     Beantwoorden.
    2. Marjodingsken, de sinkesefoor (lees ik dat goed?) is al lang vertrokken naar Brussel meisje. En de kans dat ze nog terugkomen naar Antwerpen is bijzonder klein. Blijkt dat de bewoners van de wereldstad Antwerpen het toppunt van open samenleving hebben getoond door die foor ergens te dumpen waar geen kat meer naartoe komt. Het ligt dus uitsluitend aan die met hun westerse waarden dat de sinkesefoor er het bijltje neer gaat bij leggen, niet aan die stouterikken welke je zo graag ziet oprotten naar zo veel mogelijk landen tegelijk.
     Tof clubje waar je jezelf toe rekent, hé masken? Zo zelf de sinkesefoor kapot maken potverdomme… Geen nood: op ’t schoon verdiep gaan ze je graag troosten want de krullebol die het daar voor ’t zeggen heeft loopt ganse dagen rond met een glimlach van hier tot ginder rond zijn mond. Vooral tot ginder… heb ik van horen zeggen.
     Voor de rest: je bent een schat! Zo’n lief ding!

     Beantwoorden.
     1. Niet alleen schattig en lief, maar ze kan ook zo mooie hoofdletters schrijven. Het zou me niet verwonderen als daar een avondcursus arabistiek en kalligrafie achter zit. Marjo… you naughty one!

  3. voor mij is iedereen hier welkom, echt. Maar wij zijn nog steeds het gastland (hier geboren of niet) wij hebben hier onze gebruiken en gewoontes zoals alle landen en culturen. NIemand zegt dat je daar mee moet leven, maar als je dat niet kan ga dan naar waar je denkt beter af te zijn. Als ik op reis ga , probeer ik me zo goed mogelijk aan te passen aan de gewoontes van dat land uit respect. Maar ik zou ‘r nooit gaan wonen. Dus als je geen respect kan opbrengen voor je gastland, woon hier dan niet VERTREK

   Beantwoorden.
 2. Jahjah, al die gevoeligheden… waar is dat in Gods naam voor nodig?
  Die mannen moeten ook leren het brede plaatje te bekijken en alles te lezen.
  Zo staat er op de Sinksenfoor een attractie die ‘MOSQUITO’ vermeldt, en niet ‘MOSQUE’…

  Beantwoorden.
 3. Wat zullen die doen als wij naar daar gaan en vragen voor een kerk en al die andere dingen die zij vragen. Het zal wa zijn denk. Laat de Sinksenfoor gelijk hij is het is al jaren zo. Niemand houd ze tegen om zo een halal stalletje te zetten he. Het is al erg genoeg dat de foor moet verhuizen voor die paar onnozelaars die het al wisten voor ze er kwamen wonen. Grt

  Beantwoorden.
   1. inderdaad “fritske” ….hoe is’t in GODsnaam mogelijk !! ook dat moeten weeral veranderen, die hebben toch nogal noten op hun zang, niet te schatten zeg, en verschieten ze ervan dat hier niet van harte welkom zijn, en/of blijven, ’t is echt den omgedraaide wereld…. als ’t een belediging is, dat moeten ze maar niet naar de Sinksenfoor mag NIET verdwijnen komen, maar dat betwijfel ik, want door de jaren heen, komen ook ZIJ heel graag naar dit jaarlijks evenement, wie heeft dit nu weer verzonnen? ze willen gewoon altijd de gemoederen verhitten en dan krijg je zulke extreme uitspraken, belachelijk

    Beantwoorden.
     1. Gij zijt ne vuile sos zeker, die ons wil wijsmaken dat dit allemaal gelogen is en als een volleerde volksverrader uw eigen broeders en zusters een mes in de rug wil ploffen?

     2. Hou u bakkes dit is echt maar die vuile linkse sossen groene zelf cdv zeggen dat satire is om Abou kaka te beschermen Abou kaka word de nieuwe eerste minster van belgie en het eerste wat die ga doen is de scharia invoeren , niet te vertrouwen die gast .

  1. ik ben beledigd als ze vragen ‘alle groentjes derop?’ en ik zeg ‘neen, geen ajuin’,, dat ze me dan bekijken van ‘hoe waarom geen ajuin? Dat is toch lekker ajuin?’ . Ik zeg dan ‘dat is niet goed voor mijn maag’, en dan zeggen die moslims ‘jamaar ge drinkt toch bier’, en ik zeg dan van ‘ja dat is ook waar, maar moeit u met uw eigen zaken of keert terug naar uw eigen land’ en dan smijten ze me buiten

   Beantwoorden.
   1. Ik heb een gelijkaardig probleem wanneer ik er ene met cocktailsaus vraag. Ze zeggen dan ‘beter geen saus’ maar ik zeg dan dat ik er wel voor betaal. Die kerel dringt dan aan met ‘geen saus beter’ en dan weet ik het niet meer want die woordspelletjes zijn zo mindf*cking dat ik er helemaal door verWard word. ‘Beter geen saus’, ‘Geen saus beter’, what’s next? ‘Saus beter geen’ misschien? Ik roep dan lelijke woorden en word ook buiten gesmeten. Gewoonlijk keer ik daar laat op de avond met een stuk in mijn kl*ten terug om ne kleine frit special tegen hun voorruit te kwakken. Ze roepen dan dat ik een vuile racist ben, terwijl dat helemaal niet waar is! Komaan gasten, hoe moeilijk kan het zijn om u een beetje te integreren??

    Beantwoorden.
 4. Awel als ik naar Marokko gaan vind ik daar ook geen eten van België
  Ge moet u aan passen in het land dat ge verblijft en anders in u moeder land blijven dat vind ik daar van

  Beantwoorden.
    1. Anne luister naar Marc aub! Dit is de ideale ontspanning tijdens mijn examens ;)

     Ps on topic: goed idee ik zou graag ook een couscouskraam zien en mss een alcoholvrije zone?

     Beantwoorden.
 5. Aanpassen of het aftrappen.vlaanderen is vlaanderen en moet geen moslimland worden… aftrappe met die movement x party of.kzal kik daar eens een woordje komen klappen met nadruk op klappe!!!!!

  Beantwoorden.
  1. Ik dacht dat Movement-X een bedrijf was dat verhuizingen regelde!
   Oh néén, nu zijn die mannen met mijne inboedel weg!!
   Om discriminatief-depressief van te worden!!!

   Beantwoorden.
  2. Da wil ik dan wel eens zien me zone praat eh venteke daar komde ni ver mee ze omdat 1iemand iets zegt geldt dat voor ieder persoon? Gwn dom is dat al die reactie’s hier golle ze gwn loemp waarom awel als er iemand zoiets reageert eh negeert da wie is er dan de slimste denkte?? Het zelfde met die aanslagen dat er zogezegt ging kome iedereen gaf comentaar kwam op het vtm nieuws zien julie plaatsen aandacht trekers nog in de spotlights ook haha Echt dom!!!

   Beantwoorden.
 6. Wie is hier nu weer de racist?????? Steeds geklaag over onze levenswijze. ….we leven in Belgie maar vooral in Antwerpen… moeten we nu onze folklore ook al veranderen? Wij eisen toch ook niks wanneer we naar jullie land gaan, ?????

  Beantwoorden.
   1. Gaat ge nu eindelijk uw bek houden, superintelligent wezen. We hebben je bedoeling al door hoor! Je wil niet dat onze mede-autochtonen hun hart luchten terwijl dat best goed is voor de gezondheid verzekert mijn huisdokter me.
    (En ze natuurlijk 100% gelijk hebben dat de Sinksenfoor Sinksenfoor moet blijven!)
    Of is het om te tonen dat je weet hoe je “kopiëren-plakken” op een computer moet gebruiken? Dan is het wél knap van je natuurlijk.

    Beantwoorden.
    1. hoezo sinksenfoor moet sinksenfoor blijven? duidelijk nen trado die tegen alle vernieuwing en vooruitgang is. de enige echte antwerpse foor is onze slinkse foor op’t schoon verdiep & al de rest zal moeten wijken.

     Beantwoorden.
 7. wanneer word het hier terug belgié,of gaan ze de kerken nu omtoveren tot moskee?al die pajassen die hier de staat vertegenwoordigen zouden ze zo is een week opsluiten tussen die mensen.is zien of jullie dan nog zo’n moslimfan bent.die discriminatier moet stoppen

  Beantwoorden.
  1. Kerken omtoveren tot moskee heeft toch ook zijn positieve kanten. Per kerk zouden er dan op zijn minst 3 minaretten moeten bijkomen. De bouwsector gaat nogal een boost krijgen!
   We zouden dan ook van het Besnijdenisfeest een nationale feestdag kunnen maken: iedereen een extra dag vrij. Ik wil alleen niet weten wat er allemaal op die kebap-rollen hangt… stel u voor: een stukske van het toch al kleine pietje van Poetin… (of was dat gene moslim?)

   Beantwoorden.
  2. Hebtge het nu nog ni door tel eens al de kerken die hiet in belgie zijn vervange door moskeen er zijn maar een hand vol kerkjes over de belgische warme bakkers waar vindge ze ???????? Een goei belgisch frituur????????? Zelfs al onze winkels worde over genomen ga eens in e axion winkele daar ziede bekan geen wit tusse al da bruin belgie is nimeer wij zijn een ‘multicultureel’ land geworde onze rechte worde afgepakt we kunne nimeer. Over straat lopen zonder lastig gevale te worde als wij in hun land iets doen wa zun bij ons doen dan worde we afgeslacht waar ga de wereld naaartoe Pas u aan of vertrek zo simpel is da en wij beginne geen petities om jullie feestdage te verbiede dus doe da ook ni bij ons DE SINKSEFOOR STAAT AL LANGER IN ANTWERPE DAN DAT ER BRUINAPE IN ANTWERPE WONE

   Beantwoorden.
 8. Aan alle racistische pipo’s hier : de Raaskalderij brengt satire. Dit artikel is dus niet echt maar om te lachen. Bij deze is nog maar eens bewezen dat racisten niet de verstandigste mensen zijn. Proficiat!

  Beantwoorden.
 9. Ooit al van satire gehoord? Charlie Hebdo enzo? Ja, ja, die mannen van “Je suis Charlie”?
  Of kan satire enkel bij Charlie?

  Satire is duidelijk selectief besteed bij de voorgaande beschamende reacties!
  Hoe diepgeworteld zit dat racisme toch in Vlaanderen…

  Beantwoorden.
 10. Jeetje, ik wist dat rechtsdenkende per definitie geen al te grote hersencapaciteit hebben, maar dat je het onderscheid nog niet kunt maken tussen satire en realiteit?

  Beantwoorden.
  1. Dat jij al denkt dat alle rechts denkende per definitie al geen grote hersencapaciteit hebben wat maakt jou dat dan een hypocriet? Door die paar idioten die hier reageren sorry maar het enigste wat ik zie in dit land zijn debielen en hypocrieten net zoals hun moslim vrienden en nu durven ze nog de rechtse partijen daar de schuld gaan geven en zeggen dat wij racisten en nazi’s zijn kijkt in de geschiedenis
   Nazi nationale socialistische partij

   Beantwoorden.
 11. Je trok in een Christelijk land mongool. Alst jullie hier niet meer aanstaat vertrek je toch gewoin terug de bergen in? Wat een kutvolk zijn jullie eigenlijk. Ik kom toch ook niet verkondigen dat jullie oerbelachelijke kledij i.dryist tegen de westerse normen? Het word tijd dat ze ALLE geloof op onze wereldbol uitroeien. Gedaan met het achterlijk gezeik.

  Beantwoorden.
 12. Wat een zever weer … Niemand die daar van wakker ligt behalve WEER … En wilde een halal kraampje zet er een e … Ook niemand die er zal van wakker liggen . Integendeel vele zullen dit eens uitproberen … Wrm moeilijk doen ipv te proberen te bemiddelen en overeen te komen … Pezewevers man man man

  Beantwoorden.
 13. nog meer op rood stemmen mannen, dan blijven ze komen en kunnen ze hier gewoon hun gang gaan en ons vertellen wat wel en niet mag.
  Als alles ginder zo goed geregeld is waarom gaan ze dan niet terug ?

  Beantwoorden.
 14. Ziet de rest van de wereld nu niet dat moslims de wereld willen overnemen

  alles wat de westerse wereld heeft bereikt moet worden afgeschaft en terug in de tijd 2000 jaar

  terug naar woestijn en hek er om graag

  Beantwoorden.
  1. Haha bangelijk wie begint altijd de oorlog ? Wie zit er in wie hun landen moslims in westernse landen of de rest in moslimlanden? Perfecte voorbeeld irak en 911 hoeveel doden in amerika 50,000 & in irak 500,000 mensen dus bleft gwn weg met awe zever

   Beantwoorden.
 15. Nog iets ??? wat denken die wel komen hier ons land nieuwe wetten & gebruiken opleggen , en wij gaan dat allemaal slikken zeker ? zijn we achterlijk ofwa ? Dat ze terug naar hun land vetrekken en daar hun wetten maken …. moest trouwens allang verboden zijn zoveel zeggenschap in ons land te hebben .
  De wereld laat zich overal maar doen door dat islam volk ,, wij leven in een christelijk land als jullie onze gebruiken en wetten niet kunnen aanvaarden of ze jullie storen rot dan op terug naar jullie apenland .
  T’wordt hoog tijd trouwens ” opgeruimd staat netjes ” !

  Beantwoorden.
 16. Ze zijn het gordv… toch wel weer zelf aan het uitlokken dat ze als ongeïntegreerd met de vinger zullen nagewezen worden. Die Sinksenfoor is al sinds mensengeheugnis zo genaamd. Ikzelf ben ongelovig en ik heb me nooit aan die Sinksen-benaming gestoord, en er zelfs nooit over nagedacht. Maar opruiers die tot de islam behoren grijpen tegenwoordig elke strohalm aan om zich te verzetten tegen onze cultuur. Hemeltergend heet dat! En als ze nu ook een halalkraam wensen, wel dat ze’r dan een paar zetten; niemand zal daar lastig over doen. En als ze aanstoot nemen aan die worsten en bierstalletjes, dan hoeven ze er zich enkel maar van te overtuigen dat Antwerpen niet inn Marokko, en dat Belgen (niet enkel Belgen) gek zijn op worst en bier. Dat hoort bij onze cultuur. Hoe lang duurt het nog eer ze vragen Kerstmis en Pasen af te schaffen ??????

  Beantwoorden.
 17. Ik ben helemaal geen racist maar ik ben gisteren ook al naar de Sinksenfoor geweest gewoon om eens over te wandelen en het viel mij wel op dat de meerderheid van de mensen geen Belgen waren dus hoeven ze niet te klagen over beledigingen want als ik mij beledigd zou voelen bleef ik thuis

  Beantwoorden.
 18. il las hier bij iemand charlie hebdo is ook satire hebben jullie rechtse idioten niet door wat dat is, kan de bal ook terugkaatsen, de ‘vriendelike’ en ‘verdraagzame’ moslims hadden het ook ni echt begrepen op satire e want ze moorden ze lekker uit en tzijn niet de enigste, dus voor je dat volkje verdedigt zou ik maar eerst zien wat zij al doen, bij de zogezegde rechtse zonder verstand blijft het bij scheldtirades, bij mijn weten heeft dat nog niemand gedood ;-)

  Beantwoorden.
  1. Remember (herrinner je u) 1940 – 1945 ?
   Of het huidig conflict in Oekraïne?
   Of de terreur van het IRA?
   Of die van ETA?
   Of het geweld in Gaza?
   Of Anders Breivik?

   Moslims zijn geen ‘volkje’ maar is een geloof. En of jij het nu wil of niet, het groeit, en het gaat niet zomaar weggaan.
   Net zoals de toekomst die heel multicultureel en gekleurde mensen allerhand zal voortbrengen, is dit onvermijdelijk.
   Dus aanvaarden en vrede mee sluiten, of ga in een hoekje wenen (wat blijkbaar al het geval is)

   Getekend,

   uw broeder, een Christen

   Beantwoorden.
 19. Democratie is het recht om beledigd te worden. Omdat je iets beledigend vindt vanuit je eigen overtuiging wil niet zeggen dat de ander niet het recht heeft om dit te doen. Alleen als iets gedaan wordt met geen ander doel om die ander te provoceren overtreed je de grens. Maar beledigd worden als onbedoeld bijverschijnsel door het doen van een ander, welke niet strijkt met jouw overtuiging, helaas, doorslikken en doorgaan. Dus vieringen op een christelijke dag, varkensvlees, bier en vrouwen zonder begeleiding van hun man op straat, kan gewoon zonder meer.
  Het staat moslims vrij om op deze kerstmis hun eigen kraampjes op te zetten, heerlijk met falafel en baklava, doen! Zo bouwen we maatschappijen met respect en tolerantie. Maar ja dan moet je wel eerst door een scheiding van kerk en staat, de verlichting en accepteren dat jouw geloofsovertuiging geen absolute, exclusieve, uitsluitende, overdunbare waarheid is, maar slechts een van de vele overtuigingen . . . .

  Beantwoorden.
 20. Democratie is het recht om beledigd te worden. Omdat je iets beledigend vindt vanuit je eigen overtuiging wil niet zeggen dat de ander niet het recht heeft om dit te doen. Alleen als iets gedaan wordt met geen ander doel om die ander te provoceren overtreed je de grens. Maar beledigd worden als onbedoeld bijverschijnsel door het doen van een ander, welke niet strijkt met jouw overtuiging, helaas, doorslikken en doorgaan. Dus vieringen op een christelijke dag, varkensvlees, bier en vrouwen zonder begeleiding van hun man op straat, kan gewoon zonder meer.
  Het staat moslims vrij om op deze kerstmis hun eigen kraampjes op te zetten, heerlijk met falafel en baklava, doen! Zo bouwen we maatschappijen met respect en tolerantie. Maar ja dan moet je wel eerst door een scheiding van kerk en staat, de verlichting en accepteren dat jouw geloofsovertuiging geen absolute, exclusieve, uitsluitende, onverdunbare waarheid is, maar slechts een van de vele overtuigingen . . . .

  Beantwoorden.
 21. Mannekes toch…ik word echt triestig van al die vijandigheid. Ik denk dat veel “racisten” niet beseffen dat wij in de jaren 50/60 zelf mensen uit Noordafrikaanse landen jaar hier hebben gehaald om goedkoop in onze zware industrie en steenkoolmijnen te werken..om onze economie te “redden”…en dat het christendom evenveel gruwelijke daden heeft gepleegd om hun geloof op te dringen/verplichten. Maar ja..wij vinden onszelf beschaafd. Als ik hier dat zo allemaal een beetje lees vind ik niet veel sporen van beschaafdheid. Toppunt is natuurlijk dat het pure satire is..maar das misschien van een te deftig/hoog niveau.

  Beantwoorden.
  1. Waar u nog over spreekt ? Hetgeen de christenen aangevangen hebben ,is al wel 2000 jaar geleden, toen waren ze niet slimmer.
   Wij hebben daarvan geleerd, en de rest ?????

   Beantwoorden.
   1. ja eric, 2000 jaar geleden toen Columbus Amerika ontdekte en koloniseerde, en 2000 jaar geleden toen Leopold II de Congo inlijfde als privébezit *zucht*
    Ik hoop dat uw andere lichaamsdelen ni zo kort zijn als uw geheugen want ge zou er ni ver mee schieten, euh lopen euh …

    Beantwoorden.
   2. Strikt genomen kon het christendom maar ontstaan na de verrijzenis van christus. Aangezien christus al 8 jaar was bij zijn geboorte in het jaar 0, hij op drieëndertigjarige leeftijd aan het kruis genageld is en we weten dat zijn verjaardag (25 december) niet tussen Goede Vrijdag en Pasen (beide altijd in het voorjaar) valt, is het pas over (2000 + 33 – 8) – 2015 = 10 jaar dat we voor het eerst kunnen zeggen dat het 2000 jaar geleden is dat christenen iets gedaan hebben. Het lijkt erop dat ze nog steeds niet slimmer zijn dan 1990 jaar geleden …

    Beantwoorden.
 22. Waar zit Mr. Jozef de Witte nu van het centrum voor gelijke kansen.
  Wie zijn hier nu de racisten ? zulke uitspraken zou men ook moeten aanklagen.
  Laat de ramadan , de hoofddoeken , het suikerfeest , de moskees ook weghalen , of beter verhuizen, zoals de sinksenfoor, dit hoort ook niet thuis in een CHRISTELIJKE samenleving.
  Alleen al de arrogantie van dat volk hangt mij reeds jaren de keel uit, en die worden dan nog beschermt ook. SCHANDE

  Beantwoorden.
 23. wa ne zever is dat hier.vind da meneer veel blabla sta teverkopen
  vind suiker feest ook niet tof.dus ik wil het ook verbieden.
  mag het of zijn jullie telaf ervoor
  ons land ons wetten.
  baas spelen gelieven in eigen land tedoen is het rustiger in belgie
  want vind da we ons veel teveel laten doen en ik pik het niet meer
  straks ons kerstfeest weg en onze paashaas en WIJ mogen dan na hun wetten leven
  sorry IK BEN ER TEGEN
  SINKSENFOOR MOET BLIJVEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Beantwoorden.
 24. toen ik het las dacht ik ook even godverdekke, maar inderdaad het is satire, het is gewoon een feit vlamingen, belgen houden graag vast aan hun tradities en cultuur. daarentegen in syrie staan moslims en christenen en andere godsdiensen schouder aan schouder tegen het IS gevaar dat lijkt me een belangrijkere zaak , samen tegen z’on extremisme het gevecht aangaan. ook ik ben rechtsdenkend maar ik ben realist geen rascist we moeten samen voort met respect voor elkaar beide kanten en graag met onze vlaamse cultuur als basis want al met al dit is nog steeds vlaanderen. samen bouwen aan een toekomst en betere wereld en al het gespuis blank, bruin, zwart zelfs grote smurf gewoon buitenzwieren dan kunnen we van onze land een mooi landje maken!

  Beantwoorden.
 25. Halloooooooooooooooow dit is een satirische website, dit artikel is NEP, fake, niet waar, om te lachen.
  Wat een bende zielepoten die hier zo hevig op reageren seg!
  Get a life !

  Beantwoorden.
 26. Meer van dat, meer van dat, … wat een hilarisch debat. Beste BDW: fijn toch, je kiezers zo nadrukkelijk aan het woord? Die kleine hersentjes kruipen in hun pen, en dan krijg je echt pareltjes. Dat moet ook de grote smurf van Antwerpen erkennen, niet?

  Beantwoorden.
  1. BDW laat weten dat hij het idd een aangenaam debat vindt. Hij wou er zelfs nog een Latijnse spreuk aan toe voegen, maar er schoot hem niet direct een gepaste binnen waar het woord ‘Sinksenfoor’ in voorkomt.

   Beantwoorden.
 27. ach met wat zijn ze bezig .Het is reeds een zeer oude lange traditie.En nu zou dat moeten veranderen. Belachelijk!!!!!! wij moeten dit wij moeten dat en wat moeten zij niks .Ze komen naar hier ja dan de zelfde wetten als wij .als wij naar daar gaan moeten wij dat ook .

  Beantwoorden.
 28. Ik ken een veel betere oplossing: moslims blijven thuis en gaan NIET meer naar de Sinksenfoor.
  Een oplossing trouwens, die door veel echte Antwerpenaren ZEER zal gewaardeerd worden…

  Beantwoorden.
 29. Tja ja waar zijn ze mee bezig , de naam is er al zeeeeer lang Sinksefoor en dat moet echt blijven is de cultuur van Antwerpen de Antwerpenaren de opsinjoren ,wij veranderen toch ook geen naam Moskee is Moskee en Kerk blijft Kerk, als ze onze braadworsten niet lusten , zetten ze zelf maar halalkraampjes, Waarom moeten niet Moslims een kraam zetten met produkten waar ze niet achter staan , dat verkoopt niet , Ze zouden hun beter aan passen ze komen hier zelf wonen , als wij in een ander land gaan wonen passen we de wetten ook niet aan ,maar passen wij ons zelf aan , aan het land waar we willen wonen anders ga je maar elders wonen , waar ze de cultuur die je wil beter begrijpen , maar laat de mensen en het land zijn leven leiden , sta het je niet aan , ga dan , lang leven de SINKSEFOOR,

  Beantwoorden.
 30. tis allemaal de faut van de sossen ze moesten die aapen al lang van de sinksenforr en uit ons straat weer naar uis gestuurt emmen want wijlen waaren ier eerst vraaget maar aan juul sesaar want diene zei dammen de dappersten van alle galliejers zen en de sossen emmen hem een mes in zijnen buik gestooken in roomen of waaren het de groen want ik heb da geleert aan dunniversiteit ier achter thoeksken en ooren zeggen van mijne vrient bart van tskoon verdiep en ksal em vraagen dattem die mannen tswijgen oplegt want ze blijven van unnen toeter maaken ook al zemmen wij wel van ier en zijlen nie godmiljaardenondedju

  Beantwoorden.
 31. slechts één groep die steeds maar blijft eisen : moslims, geen problemen met chinezen, polen, hongaren, russen, roemenen, zwarten , indiers enz. enkel moslims blijven en blijven eisen en dit is de realiteit !!!!

  Beantwoorden.
  1. de realiteit is dat gij met uw zatte botten op zaterdag een mitraillete met andalouse gaat bestellen van 3,5 euro bij de turk om de hoek. Als hij vraagt of alle groentjes er op mogen, DAN HOREN WE U NIET KLAGEN EH!!!!?????

   Beantwoorden.
 32. Als er niet genoeg Halal kraampjes staan, waarom doen moslim gelovigen het dan zelf niet? Alle Moslims die werken en op Christelijke feestdagen meegenieten van een dagje vakantie? Gaan die dan ook werken vanaf nu op Christelijke feestdagen? Er zijn zoveel fijne Moslims , waarom moeten er dan toch altijd dezelfde zich toch een beetje rasistisch uiten naar ons Vlamingen toe? Je bent tenslotte opgenomen in een land dat jou hier wil laten integreren. Wees blij en dankbaar voor alles wat je hebt én krijgt!! Van mij mag iedereen die in zijn/haar land niet veilig is of geen toekomst heeft hier komen. Hoe waren onze grootouders in 1940-1945? Ook dankbaar dat ze in Amerika en Engeland binnen konden. Zij hebben het daar ook niet altijd makkelijk gehad maar ze zijn wel geïntegreed, ze hebben zich aangepast en eisen daar nu ook geen wijzigingen die heel eigen zijn aan het land.

  Beantwoorden.
  1. Onze grootouders hebben in 40-45 vooral liggen zuipen en coke snuiven op de achterbank van een Porche. Je moet dat verleden dat we via Canvas als een foie gras eend in onze bek krijgen geserveerd niet geloven jom.

   Beantwoorden.
  2. Oja den mooie tijd 40-45 ,dan hatten die vuille marrokanen geen groote bek ,doen kon mijn wijf teminste voor 13.00 nog naar buiten gaan zonder lastig gevallen te worden door die vuile IS honden

   Beantwoorden.
 33. Abou kaka geilt op zichzelf, activist is het nieuwe werkwoord voor beroepsdopper.
  Met dure woorden probeert hij uit te leggen dat hij gewoon de doorsnee vlaming haat.
  Hij is er enkel op uit om haat te zaaien en zoals elke beroepsdopper, sorry activist heeft hij zeeen van tijd en niets nuttig te doen.
  Geef hem een goei varkensworst met bloemkool en stoempatat.

  Beantwoorden.
  1. Komaan Ingridje! Iemand die haat zaait ga je nog belonen met een flinke maaltijd ook!? Dat gaat echt mijn verstand te boven. Op water en brood, ja. En na het vrijdaggebed een doorsnee Vlaming, lang gegaard met wat mosterd en bruin bier om de nijdige smaak er wat uit te halen.

   Beantwoorden.
 34. De naam Sinksenfoor is inderdaad fout.
  Heb ik van de professor taalkunde die hier boven mij woont.
  Blijkt dat het wel degelijk “‘Pinksterenkermis” moet zijn.
  Sinksen is een oud heidens woord dat staat voor het lentefeest terwijl het hier duidelijk moet gaan over de mooi-Christelijke evangelische verschijning van de Heilige Geest met zijn zeer vurige tongen boven de hoofden van de apostelen een tijdje geleden. En enkel het woord Pinksteren dekt die lading. Zeker in dit streng Katholiek land waar geen ander geloof aan de bak hoort te komen.
  En “foor” is al even fout. Vindt zijn oorsprong in “foorreiziger”. En we weten allemaal uit welke streken die verkrachters allemaal komen! Het juiste woord is een oud-Nederlands: kermis, ontstaan uit “2 ker mis” bij het gooien met 3 ballen naar een stapel blikjes op de… kermis. Dat woord is ook overgenomen in andere talen, zoals het Frans “kermesse”.
  Pinksterenkermis dus, niks anders.
  Waarom het dus moeilijk maken als het moeilijk ook kan?

  Beantwoorden.
 35. De JahJah is zo ne gast die je verwacht om zo’n zotte uitspraken te doen dus geloven de meeste Belgen dit (inclusief mezelf).
  Als dit geen satire artikel is zou ik zeggen, goe geprobeerd maar ga ne Lentefoor doen in uw eigen land en stop met denkvermogen van een modale moslim te radicaliseren.

  Beantwoorden.
  1. Als je beseft dat er niks van klopt en er dan nog een conclusie aan vast knoopt die er van uitgaat dat het wél echt is, dan moet je wel over een super IQ en uitzonderlijk hoog analytisch vermogen beschikken want een normaal mens zal daar nooit op komen. Respect!

   Beantwoorden.
 36. Stuur dat gespuis gewoon terug van waar ze komen ….daar moeten ze het niet gaan uithangen,integreren moeten ze doen zwijgen en hun aanpassen of opkrassen zo simpel ist….Het zou hier nogal wat rustiger zijn zonder moslim shit.

  Beantwoorden.
 37. Als wij belgen naar het buiteland emigreren passen wij ons ook aan ,
  bv als we een moskee binnengaan doen wij onze schoenen uit ,
  om dat wij respect hebben voor andere geloven .
  moslims die naar hier komen moeten zich ook aanpassen en ons belgisch volk respecteren en niet hun eigen regels en eisen stellen , die kan men doen in hun eigen land , of pas jullie aan en leef in vrede of ga terug vanwaar jullie gegomen zijn
  als het daar toch zo goed is , jajajajajja , waarom ga je dan niet terug naar uw kutland waar ge nog gene nagel hebt om aan uw gat te krabben ?
  omdat julie weten als je in jullie land je mond opentrekt leeft ge den volgende dag niet meer .
  \
  dus , als je hier blijven wilt , pas julie aan

  Beantwoorden.
   1. Tja, dat heb je met die katoclieke kerken nu eenmaal.
    Tussen haakjes: hier en daar een komma, punt en hoofdletter leest nog zo vlot. Want zo lijkt het wel of de katoclieke kerken moeten oprotten. Of is het net dat wat je wil?
    Nu zijn we helemaal in de war…

    Beantwoorden.
 38. moetbde naam Antwerpen niet veranderd worden ook, dat is toch te veel een verwijzing naar het afhakken van de handen? En dan beledigen we de islam, wat volgens sommigen te boek staat als een vredelievende geloofsovertuiging en niet geassocieerd wil worden met welke vorm van belediging van het geloof dan ook?

  Beantwoorden.
 39. Als Moslims zouden kunnen miauwen, dan zou ik hun bij benadering kunnen begrijpen.

  Laat ons zeggen het voelt wat vreemd. De sexuele interactie is quasi nihil. Met andere immigranten lukt dat soms veel te goed. Om een hele hoop redenen.

  Ik blijf een inch allah gewoon raar vinden in de Ardennen. Laat ons zeggen ongepast. Ik mormel meestal wat terug. Mijn kat is beleefder.

  Beantwoorden.
 40. Wij bieden flexibele leningen en financiering voor diverse projecten om de gebruikelijke strikte procedures te vermijden. Deze financiering laat een klant toe voor zo laag als 2 lage rentevoeten over een periode van 2-45 jaar genieten van afschrijving – 2% per jaar. Wij kunnen een lening / financiering goedkeuren tot USD 80.000.000,00 of meer, afhankelijk van het type bedrijf. Wij financieren voor: pastormarshall@hotmail.com

  Beantwoorden.
 41. Mensen mensen, komaan :-), haal eens een keer heel diep adem en daarna weer uit :-)
  Het is inderdaad zo dat het echt onnodig was om dit aan te kaarten, het doet meer kwaad dan goed, er zijn veel belangrijkere punten/thema’s die men constructief kan aankaarten in plaats van de naam van een Belgische kermis.

  Maar kom, laten wij elkaar niet haten :-). Ik zou als praktiserende moslim zelfs met Filip Dewinter aan tafel kunnen zitten en samen een kopje koffie drinken en dat meen ik echt. Ik voel geen haat want dat is een grote zwakte en dat is de voedingsbodem voor mensen met slechte intenties. En haat wordt dan nog eens véél sneller aangewakkerd via het net (zelfs haat gaat met de technologie mee hehe sorry flauw mopje).

  Niet-moslims kunnen het prima met mij vinden ondanks het feit dat ik een praktiserende moslim ben (ik bid, vast en draag een baard om je een idee te geven :-)) maar ik merk wel vaak dat ze van veel zaken die ik vertel absoluut geen weet hadden of het kan ook gebeuren dat ze iets wel wisten, maar dat ze het niet begrepen tot ik hen de context vertelde. En ja; het is inderdaad zo dat zulke uitspraken waarover het artikel gaat ook niet echt zullen helpen.

  Het is absoluut niet mijn bedoeling nu om een heel debat op gang te brengen maar ik hoop dat ik toch wat positiviteit in de discussieruimte (kan je dat zo zeggen? :-)) heb gebracht.

  Beantwoorden.
  1. Als vervolg op mijn reactie van 12 juni 2019 (en hopelijk ben ik nu geen spelbreker :-)): het artikel is satirisch bedoeld wat logisch is aangezien het een satirische website is. Om mij nader te verklaren: het artikel is dus compleet verzonnen zoals alle artikels van deze website. Dat is namelijk waar een satirische website voor staat :-).

   Beantwoorden.
 42. Ahwel, Mohammad, jij lijkt me een aangenaam mens! Ik heb wel iets tegen vrouwen met baarden, maar dat heeft natuurlijk niets met afkomst of religie te maken. Trouwens, de gustibus coloribusque non disputandum! Is het goed voor jou indien ik -wanneer we samen een terraske doen- voor mezelf gewoon een pintje bestel?

  Beantwoorden.
 43. Als vervolg op mijn reactie van 12 juni 2019 (en hopelijk ben ik nu geen spelbreker :-)): het artikel is satirisch bedoeld wat logisch is aangezien het een satirische website is. Om mij nader te verklaren: het artikel is dus compleet verzonnen zoals alle artikels van deze website. Dat is namelijk waar een satirische website voor staat :-).

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter