Staatssecretaris Theo Francken redt Syrische Christenen uit hel van Aleppo

Brussel/Beiroet – Tijdens een heldhaftige humanitaire missie heeft Staatssecretaris Theo Francken eigenhandig 244 Syrische Christenen gered uit de hel van Aleppo.

Theo
Theo Francken, hier niet vermomd als Bedoeïen

“Deze mensen leefden in de Syrische stad Aleppo, op de frontlinie tussen de radicaal-islamitische rebellen enerzijds en regeringstroepen anderzijds”, aldus Francken. “Hun vluchtroute dreigde afgesloten worden. Toen de staatsveiligheid me garandeerde dat Christenen uit de Arabische wereld geen bedreiging vormen voor de binnenlandse veiligheid, met name voor de joodse bevolking in Antwerpen, besloot ik om eigenhandig in te grijpen.

Desert Lion

Aangekomen in Beiroet ging Operatie Desert Lion van start. Bijna ging het al fout op de heenweg, toen een dankzij socialistisch smeergeld verworven Agusta motorproblemen kreeg boven het Libanees luchtruim. Die werd dan maar ingeruild voor een C-130, van waaruit Theo Francken en een team van special forces diep achter de vijandelijke linies parachuteerden. Vermomd als Bedoeïnen baanden ze zich vervolgens per kameel een weg naar Aleppo.

Daar wisten ze ongedetecteerd de hulpeloze Christenen te bereiken. “Maar toen we de terugtocht wilden aanvatten in vrachtwagens, die we geruisloos gestolen hadden van het Syrische regeringsleger door de bewakers de keel over te snijden, werden we gespot”. Er ontspon zich een enorm vuurgevecht met de rebellen. “Armen werden eraf geschoten, benen vlogen in het rond en overal waren explosies”, aldus Francken.

Lasertaggen

Zelf was hij van geen kleintje vervaard. “Ik maakte van mijn diplomatieke onschendbaarheid gebruik om uit dekking te komen, met een buitgemaakte kalasjnikov enkele rebellen neer te maaien  en zo twee special forces uit een netelige situatie te bevrijden. Vervolgens greep ik een bebloede handgranaat uit van een dode rebel, trok ik met mijn tanden de pin eruit en blies ik een mortierpositie op”, blijft Francken bescheiden. “Toen de vrachtwagens met de vluchtende burgers de stad uit waren, bleef ik achter om de enige brug uit de stad te lasertaggen met een laser, zodat een gevechtsvliegtuig van een bevriende luchtmacht die kon vernietigen. Yipee ki-yay, motherfucker! Die laatste teambuilding was zijn geld meer dan waard.” Met een enorme explosie op de achtergrond vatte de kolonne de terugtocht richting Libanon aan.

Eén reactie op "Staatssecretaris Theo Francken redt Syrische Christenen uit hel van Aleppo"

  1. In realiteit was het allemaal nog veel heviger dan beschreven. Ik vind dat de heldenmoed van Theo wat meer in de verf mocht gezet worden.
    De vraag blijft natuurlijk of die Christelijke Diaspora uit Syrië wel voor een economische meerwaarde (http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20141016_01324575) zal zorgen. Patrick Dewael staat al klaar om het voor zijn vriend op te nemen mocht (zich) iemand vragen bij het gebeurde gaan stellen.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter