Ook kinderen Wouter Beke willen nog eens een goed verhaal

LEOPOLDSBURG – De kritiek op CD&V blijft ook in eigen rangen aanzwellen. Voorzitter Wouter Beke zelf liet zich begin deze week nog ontvallen ‘geen duidelijk verhaal’ meer te hebben. Zijn eigen kinderen blijken het hartsgrondig met hem eens, en vragen met aandrang dat hun papa “eindelijk nog eens met een goed verhaal komt”.

“Papa heeft natuurlijk nooit echt een geweldig sterk verhaal gehad,” vertelt Warre (8)

“Het is een vaste traditie bij ons, zoals allicht ook bij vele andere Vlaamse gezinnen,” licht Warre (8), de oudste zoon van het gezin Beke toe. “Voor het slapengaan kruipen wij, de kinderen, samen in het grote bed, en komt papa ons een verhaaltje vertellen”. Tot zover is alles nog peis en vree ten huize Beke. Maar de kwaliteit van de verhaaltjes waarmee Wouter Beke de laatste maanden aan komt draven, gaat volgens zijn kroost zienderogen achteruit. “Papa heeft natuurlijk nooit echt een geweldig sterk verhaal gehad,” vertelt Warre. “Hij moet dan ook regelmatig leentjebuur spelen bij allerhande sprookjes en fabeltjes, en hij grijpt meer dan eens naar de Bijbel. Daardoor blijft het niet alleen te braaf, vaak is het ook ronduit saai. Wij willen wel eens een spannend griezelverhaal horen, en niet altijd de vrolijke onzin waarmee hij dagelijks uitpakt”.

Ook Beke’s oudste dochter Mine (6) is opvallend scherp voor haar vader. “Met de verkiezingen voor de deur is het allemaal nog veel erger dan gewoonlijk,” valt ze haar broer bij. “Papa is nu wel erg vaag en onsamenhangend. Hij verliest zich continu in zijn eigen verhaal, waardoor hij zichzelf geregeld tegenspreekt. Zo ontstaat bij ons de indruk dat het nergens naar toe gaat”. “Het is bovendien allemaal zo doorzichtig,” zucht Warre. “Begint hij één paragraaf met ‘enerzijds’, dan begint de volgende gegarandeerd met ‘anderzijds’. Hij valt gewoon te vaak in herhaling”.

Nette (11 maanden) geeft aan hoopvol uit te kijken naar de toekomst. “We zijn allemaal erg opgelucht dat papa het probleem nu onderkent,” vertelt de net geen jaar oude uk. “Na de drukte van de verkiezingen, die voor de gezinnen van alle politici een bijzonder lastige periode is, zal hij terug tijd moeten vinden om met een goed verhaal te komen. Wij zullen hem zeker aan zijn belofte herinneren.”

Op één punt zijn de kleine spruiten toch erg lovend over de verhalen van hun papa. “We vallen ervan als marmotten in slaap!” (EM)

Laat een reactie achter