Belgische F-16’s schenden vliegverbod boven Libië

RAS LANUF – Vorige nacht hebben Belgische F-16’s nogmaals het vliegverbod geschonden dat sinds 17 maart door de Verenigde Naties boven Libië was ingesteld. Sinds de invoering van een no-flyzone boven Libië is dit al de derde maal dat de Belgen het Libische luchtruim zouden hebben doorkruist.

Belgische F-16's boven Libië. De no-flyzone wordt door niemand geëerbiedigd.
Een Belgische F-16 boven Libië. De no-flyzone wordt door niemand geëerbiedigd.

Er werden al talloze overtredingen vastgesteld van de Amerikaanse, Canadese, Franse, Britse, Italiaanse en Noorse luchtmacht. Nu geeft ook het Belgische ministerie van Defensie zonder blikken of blozen toe vluchten uit te voeren boven Libië, en zelfs over te gaan tot het bombarderen van gronddoelen. Ironisch genoeg blijkt enkel de Libische luchtmacht van kolonel Khaddafi de no-flyzone boven het land ernstig te nemen.

De Verenigde Naties zijn naar verluid erg verbolgen over de moedwilligheid van zo veel lidstaten om het vliegverbod zo flagrant te schenden, ook door de landen die enkele dagen geleden nog voor een dergelijk verbod stemden. Zij overwegen nu stappen om de no-flyzone uit te breiden tot België, tot het Belgisch leger stopt met vluchten boven Libië. De bewoners van Zaventem en de Brusselse Rand reageerden alvast positief op dit vooruitzicht. (EM)

Eén reactie op "Belgische F-16’s schenden vliegverbod boven Libië"

  1. Beste (EM),

    Ten tweeden male zien wij met lede ogen toe hoe gij Consciences taal geweld aan doet met de foutieve spelling van het construct “naar verluidt”. Wij zien geen andere uitweg dan een verplichte studiestraf in de dichtsbijzijnde letterenbibliotheek, en wij vertrouwen op de redactie van de Raaskalderij om deze op te leggen.

    Met pedante groet,

    GW

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter