Gouden parachute wordt Mariani fataal

De man overleefde de sprong met zijn gouden parachute niet

WUUSTWEZEL – De politie onderzoekt de dood van een parachutist, die na een val van meer dan 2.000 meter te pletter stortte in een veld vlakbij de Belgisch-Nederlandse grens. Het zou gaan om Pierre Mariani, de 55-jarige gedelegeerd bestuurder van Dexia. Het lijkt er sterk op dat de man de sprong met zijn gouden parachute niet heeft overleefd. De raad van bestuur van Dexia en de regering kwamen gisteravond laat overeen om Mariani toch een gouden parachute als ontslagvergoeding toe te staan, op voorwaarde dat hij hem meteen zou uitproberen. Volgens hoofdinspecteur Pol Isygweld van de lokale politie wordt kwaad opzet daarmee uitgesloten. “Zo’n 24-karaats gouden parachute weegt toch al gauw 250 kilogram. Als je daarmee uit een vliegtuig springt, dan ben je toch gewoon niet goed bij je hoofd?” Geruchten bij de aandeelhouders als zou de voormalige Dexia-topman nu ook nog recht hebben op een diamanten lijkwagen, een ivoren doodskist en bladgouden doodsprentjes, zouden ‘uit de lucht gegrepen zijn’. Mariani laat een vrouw, drie kinderen en enkele tienduizenden woedende aandeelhouders na. (EM)

Laat een reactie achter