Deze millennial luisterde een hele dag naar Nirvana zonder iets te zeggen op sociale media

BOORTMEERBEEK – De 35-jarige Yannick Hertzberger heeft vandaag een hele dag naar Nirvana geluisterd maar daar desondanks niets over gepost op sociale media. ‘Een echte Nirvana-fan herbeleeft zijn manisch-depressieve tienerjaren eenzaam en alleen’, argumenteert de licht kalende man, die 11 was toen Kurt Cobain zich van het leven beroofde.

Yannick Hertzberger luisterde vandaag, net als al zijn generatiegenoten een hele dag naar Nirvana. ‘Maar ik deed dat tenminste alleen.’

‘Ik had vandaag makkelijk iets kunnen posten over cassettes overtapen bij de enige vriend wiens ouders een cd-speler hadden, of over de teenage angst die in de vroege jaren negentig als een beige deken over mijn prille puberteitsjaren hing. Maar aan zulk ongebreideld jeugdsentiment doe ik niet mee”, aldus de man die al sinds deze ochtend het hele oeuvre van Nirvana via Spotify heeft beluisterd in een verduisterde kamer, met enkele kaarsjes aan.

“In a daze, ‘cause I found God”, voegt Hertzberger toe.

“Die hele online deelcultuur is gewoon een holle spiegel waarmee de over-verveelde en bevestiging zoekende jeugd van tegenwoordig tevergeefs de eenzaamheid tracht te bezweren”, vindt de grungeliefhebber. “Door net vandaag te posten dat Cobains teksten me geleerd hebben dat het ok is om af te wijken van de norm, had ik me gewoon geassimileerd met al die mensen die ironisch genoeg collectief dwepen met hun eenzaamheid”, vindt Hertzberger.

“Ach, alleen domme mensen zijn gelukkig”, citeert Hertzberger Courtney Love nog.

 

5 reacties op "Deze millennial luisterde een hele dag naar Nirvana zonder iets te zeggen op sociale media"

  1. Nirvana? Het beste is Unplugged. CD op. Alle knoppen open. Leg u rustig op uw zetel al dan niet met een revolver naast u. En een half uurtje een dutje doen. Fantastisch. Zorg wel dat alle stekkers inderdaad uitgetrokken zijn anders is uw rust naar de knoppen en moet ge die revolver toch nog gebruiken.

    Enfin, moest ge na het lezen van deze bijdrage toch donkere gedachten hebben, alhoewel er niks gezegd werd over de zelfmoord van Kurt Cobain, bel dan per kerende de zelfmoordlijn 1813 waar ze u met praktische tips graag verder zullen helpen.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter