Antwerpen weigert rosse mensen achter loket

ANTWERPEN – Afgelopen weekend gaf de Antwerpse burgemeester Bart De Wever in een groot interview met De Standaard aan niet gediend te zijn met homo’s die achter de stadsloketten openlijk voor hun geaardheid zouden uitkomen. De krant zette die twee zinnen op de voorpagina, volgens sommige mediacritici omdat de controverse de verkoopscijfers de hoogte zou injagen.

In een poging om ook de oplage van De Raaskalderij op te vijzelen, licht de redactie nu wel drie andere zinnen uit dat roemruchte interview. Want door het heftige debat rond het regenboog-T-shirt dreigt de controverse in verband met De Wevers uitspraken rond rode haren volledig aan de publieke opinie voorbij te gaan.

'Mensen met rood haar geven duidelijk aan een bepaalde obediëntie toegedaan te zijn', aldus De Wever.
‘Mensen met rood haar geven duidelijk aan een bepaalde obediëntie toegedaan te zijn’, aldus De Wever.

“Rosse mensen geven duidelijk aan een bepaalde obediëntie toegedaan te zijn”, verklaarde De Wever. “Ik kan er ook niet aan doen dat die kleur geassocieerd wordt met een overtuiging die een politieke minderheid vertegenwoordigt. En net zoals ik niet wil dat mensen aan de loketbediende kunnen zien dat ze homo of moslim zijn, wil ik dat het neutraliteitsbeginsel ook geldt voor een marxistische haartooi.”

De rosse wereld reageert woedend. “Ik ben ros geboren”, geeft Bert O. (31) uit Muizen onverbloemd toe. “Voor mijn ouders was het inderdaad wel even schrikken in het kraambed, maar intussen hebben ze er toch al geruime tijd vrede mee. Ik heb toch niet voor dat rode haar gekozen? Het kwetst me dan ook dat de machtigste politicus van Vlaanderen me, louter op grond van wie ik ben, een loketfunctie in de stad Antwerpen zou ontzeggen. Ik zeg toch ook niet dat iedereen met bruin haar met een collaboratieverleden worstelt?”

“Laat ons wel wezen: vandaag de dag bestaan er tal van oplossingen om die provocerende haardos te verdoezelen”, countert De Wever. “Ros geboren worden is dus niet het probleem. Het is ros blíjven waar mensen aanstoot aan kunnen nemen. Een peroxidekuur of een behandeling met zwarte haarlak, desnoods gesubsidieerd door het stadsbestuur, kunnen onze roodharige vrienden helpen om de Vlaamse grondstroom in de toekomst niet langer nodeloos te provoceren.” Of een hoofddoek ook tot de mogelijkheden behoort? “Nee, dat is ab-so-luut uit den boze”, lacht De Wever.

Inteelt

De hele discussie blijft hoe dan ook erg theoretisch, omdat op dit moment geen rosse bedienden bij de Antwerpse stadsdiensten werken. Bovendien wordt het erg onwaarschijnlijk dat het probleem zich alsnog in de toekomst zal stellen, aangezien het gen voor rosse haren regressief is. Dat wil zeggen dat er binnen enkele duizenden jaren wellicht enkel nog roodharigen voorkomen in Ierland en verre uithoeken van Wales of Schotse eilanden. Kortom, plaatsen waar inteelt welig tiert. “Maar zo zijn ze wel, he, die rossen”, aldus nog De Wever.

31 reacties op "Antwerpen weigert rosse mensen achter loket"

 1. Antwerpen zal ook het IQ testen aan de stadspoorten van idioten die zich de titel van professor toeëigenen. Prof. Paul Magnette heeft al bevestigd dat hij niet naar Antwerpen komt en Prof Mark Eyskens begrijpt de maatregel niet.

  Beantwoorden.
 2. “Dat wil zeggen dat er binnen enkele duizenden jaren wellicht enkel nog roodharigen voorkomen in Ierland en verre uithoeken van Wales of Schotse eilanden”

  EN WEST-VLAANDEREN DAN? Deze achtergestelde provincie wordt alweer schandelijk over het hoofd gezien. Trouwens… Willem Vermandere kan nog duizenden jaren meegaan.

  Beantwoorden.
 3. voila se
  eindelijk ebben ze da langhaarig werkschuur tuich op hun plaats gezet tsijn allemaal rooi rakkers gelijk hun haar
  opknopen op tskoon verdiep en laten angen totda ze stinken gelijk die oomoos en potten die ze der moogen nevenst angen ons heer moest der ook al nie van ebben

  Beantwoorden.
    1. School is nu wat anders al op een pattatten velt zitten zne!
     Owjah da kan je ni weten want je bent van ’tiennegen’
     Om het met u manier duidelijk te maken: den heer heeft ons allemaal geschapen ook de homo’s en rosse mensen…het feit dat er mensen zijn zoals jouw den boel komen verzieken voor de anderen is ook den heer zn schuld dus wie is er dan dom? Den heer of jij?

     Beantwoorden.
     1. ne rossen oomo met lange tenen zekers
      en hoe weet gegij dat mijn vrouw hier met haar griep mij heeft kommen verzieken
      alsek teweeten kom dagge een affeire met haar hebt dan angek u bij die rosse oomoos en potten en trekkek aan u voeten om rap veurbij te zijn
      al een geluk dasse in dees gazet nog de meening van ne serieuze mens durven publisseeren

 4. Wat een staaltje riooljournalistiek. Bart de Wever heeft niets tegen rosse mensen, integendeel, hij is zelfs gaan draaien voor hen op een fuif. Hij zei dat rosse mensen geen rode t-shirt mogen dragen achter het loket. Goeie journalisten ja, niet letten op de context, maar op zo een bepaald zinnetje . Alles voor de snelheid en geen tijd om bronnen te checken zeker?

  Beantwoorden.
 5. Hoewel sommige genen recessief zijn, wil dat niet zeggen dat ze verdwijnen: zowel blond haar als blauwe ogen zijn bijvoorbeeld recessief. Ze overleven doordat dergelijke kenmerken, eens zeldzaam geworden, vaak een zeker aanzien genereren. Zo ontstaat een sociale klasse waarin enkel of grotendeels dit gen voorkomt en het zich na een tijd terug kan verspreiden. Wie bv de schilderijen van rubens bestudeerd, zal bemerken dat ros daar hip was en daardoor hadden rosse vrouwen een hoger aanzien, meer minnaars en meer kans om hun genen te verspreiden.

  verder: topartikel!

  Beantwoorden.
 6. Wel fijn wetende dat er mensen zo graag rosse mensen willen opknopen…best wel zielig dat er mensen volledig beoordeeld worden puur op hun haarkleur,dat er tegenwoordig zelfs zo nog nagedacht kan worden…iemand vroeger gepest door “ne rosse” ofzo en wilde dan nu wraak nemen?
  Wat behaal je daar dan weer mee.

  Het feit dat Bart de Wever dit al dan niet gezegd heeft betwijfel ik me echt ten zeerste,als hij dit gezegd heeft is hij echt dommer dan hij zich voordoet! Ik vindt het van de schrijver van dit artikel een beetje erger…hij had het op allerlei andere manieren kunnen verdraaien maar verkoos voordit de gaan…vertelt meer over de schrijver dan over Bart de Wever voor mij!

  Wat met mensen die hun haar ros kleuren?

  Kmoet wel toegeven een rood kleedje staat me toch sexy ook al ben ik ros!
  Puur DNA gebonden…dank u mama en papa!
  En ik ben er trots op!

  Ik ben ook van mening dat men deftige/gepaste kledij moet aandoen naar het werk deftig is voor mij ook niet steeds wit/zwart ander kan je uniformen op het werk invoeren!

  Beantwoorden.
  1. een rost wijf met een rood kleedje die peist da onzen bart da niet zou gezecht hebben ge weet gij zeekers nie wat dattem noch allemaal gezecht eeft over u soort die beter aan de noor in brussel achter een venster zou gaan zitten op een baarkruk met een groen of rood lampken derbij
   een voenk op u oog ja
   en da van dad opknoopen ze moesten der al veel langer mee begonnen zijn dan viel da nu nimmer op
   en ik ben ekkik nie gepest door ne rosse want twastekkik die aan de rosse hun ros haar trok en kvont da plezant want dan schreeuwden ze gelijk een varken en dat angen zook omoog als tvet genoeg is om goei koteletten van te snijden
   en den erik ierboven eeft groot gelijk in zijne laaste zin: een topartikel van tnivoo da we ier gewoon zijn maar met ier en daar een of enen die nie snapt datter ier NIE mag gelachen worden
   zebben mij laatst van 2 foorums gesmeeten omdat ik daar ook over dat opknoopen hat geschreven in wa voor ne weereld leeven wij waar da ne mens met verstand zijn meening nimmer mag zeggen en alleen nog roste oomoos potten linkse rakkers vremdelingen en van dedie die groen zien achter hun ooren tnog voor tzeggen ebben al een geluk dat er somwijlen iemand opstaat gelijk onzen bart die da werkschuur tuich op hun plaats durft te zetten en dat is zeekers nie achter een loket in antwerpen
   vievanbomma patatten me sossissen

   Beantwoorden.
 7. snapte gelle die grap nu ni? tis fake.. maar eum ik kijk daar ni naar zenne of e vrouw ros is of ni.. mij werd er thuis altijd gezegd “Ros bloed poept goed” zeker ooit nog is uittesten!

  Beantwoorden.
 8. Amai, belachelijk :)
  en zo te zien een hele hoop closed minded people hier. Triestig.
  K’hoop dat elke homo of roodharige hater zelf zo’n kindje op de wereld zet in de hoop dat ze er mee geconfronteerd worden en de hersens eens laten draaien zoals het moet :)

  Beantwoorden.
 9. Woah! I’m really loving the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between usability and visual appearance.
  I must say that you’ve done a great job with this.
  In addition, the blog loads extremely fast for me on Firefox.

  Superb Blog!

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter