Regering uit elkaar zonder akkoord over invulling avondje teambuilding

BRUSSEL – Om de interne twisten in zijn kabinet de kop in te drukken, wil Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) een avondje teambuilding organiseren. Na een hele dag vergaderen is de regering gisteren om elf uur uit elkaar gegaan zonder akkoord over de invulling daarvan. 

Een kibbelkabinet kun je het niet noemen, volgens minister-president Geert Bourgeois (tweede van links). (Foto: Vlaanderen.be)
Een kibbelkabinet kun je het niet noemen, volgens minister-president Geert Bourgeois (tweede van links). (Foto: Vlaanderen.be)

“Bourgeois zijn idee over een gezellige avond samen is ‘een doorgedreven vergadering, om de moeilijke dossiers op te lijsten en een werkmethode uit te vlooien‘, kun je nagaan?”, klapt een regeringslid uit de biecht. “Over mijn lijk. Ik zou liever ergens gedropt worden en op survival gaan.”

“Dropping? Survival? Ik vind dat hele politieke bedrijf al survival genoeg anders”, vertelt een Vlaams minister. “Zo in korte broek wat door modderige beken waden, sommige scoutskwezels, om Hilde Crevits maar niet te noemen, kunnen blijkbaar nooit genoeg krijgen van dat soort geitenwollensokkenvermaak. Maar alle activiteiten waaraan ik niet kan deelnemen in een outfit van Ann Demeulemeester en juwelen van Martin Margiela zijn wat mij betreft sowieso no pasaran.

Een partij-overschrijdend voorstel van Philippe Muyters en Jo Vandeurzen om te gaan paintballen haalde het nipt niet. “Het risico dat Liesbeth Homans in het andere team zit is simpelweg te groot”, verklaart een excellentie. “Je weet zo dat die zonder mededogen van te dichtbij schiet op plekken waar het echt pijn doet. Zelfs als je al weerloos op de grond ligt. No way.”

‘Zeg, en bowlen?’

“Zeg, en bowlen?”, probeerde Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts nog, waardoor de sfeer naar verluidt pas helemaal onder het vriespunt zakte. “Niemand. Houdt. Van. Bowlen. Alleen zo’n wereldvreemde puber met een midlifecrisis als Ben Weyts heeft dat niet door”, sneert een hoge regeringsfunctionaris.

Voor de minister-president maakt het allemaal zoveel niet meer uit. “Ik ben een tevreden man. Al wat ik wou was een doorgedreven vergadering om de moeilijke dossiers op te lijsten en een werkmethode uit te vlooien. Ik ben heel blij dat mijn collega’s mij gisteravond mijn goesting hebben gegeven.”

“Zo zie je maar dat al dat gezwam over een zogenaamd kibbelkabinet bij de haren gesleurd braaksel is van anonieme roddelaars/vuilspuiter of objectieve journalisten”, aldus nog Bourgeois.

2 reacties op "Regering uit elkaar zonder akkoord over invulling avondje teambuilding"

Laat een reactie achter