Jongen (7) gooit sneeuwbal : 250 euro GAS-boete

EREMBODEGEM – 2013 kent een sombere start voor de zevenjarige Pablo Van Hecke uit Erembodegem.  De kleuter werd betrapt op het gooien van een sneeuwbal, en riskeert een GAS-boete van 250 euro .  Zijn kansen op zakgeld zouden hiermee voor de rest van het jaar zwaar worden gehypothekeerd.

Het incident zou zich vanochtend hebben voorgedaan aan de Erembodegemse basisschool ‘De Lachende Klavertjes’, op een moment dat enkele leerlingen van klasje 1B van juffrouw Jo Keymeulen zich hadden verzameld voor de schoolpoort, teneinde die te doorwandelen.  Het zou op dit punt zijn geweest dat de zevenjarige Pablo Van Hecke zijn kans schoon zag om een hoeveelheid sneeuw in de handen te grijpen, met de bedoeling de neerslag samen te kneden tot een bal.  Van Hecke zou hierbij tot oogmerk hebben gehad om de bal in de richting te gooien van zijn klasgenootje Gunnar Hoffelinck, die hem volgens ondervraagde leerlingen daags voordien ‘een harde boks’ zou hebben gegeven tijdens de turnles.

Pablo en zijn klasgenootjes
Pablo en zijn klasgenootjes

Het projectiel zou echter zijn doel hebben gemist, en in een dramatische samenloop van omstandigheden zijn terechtgekomen op het uniform van  dienstdoend wijkagent Patrick Debruynclopper, die op dat moment zijn bewakingsopdracht voor de schoolpoort aan het vervullen was, om een veilig verloop van de ochtend te garanderen.

Orgelpunt

Volgens omstaanders zou de agent ogenblikkelijk op de impact hebben gereageerd, door de jongen bij zich te roepen om hem een omstandige reprimande te geven.  Luidens bronnen zou de bolwassing tot een orgelpunt zijn gekomen op het moment dat Debruynclopper de identiteitsgegevens van de jongen in zijn notitieboekje noteerde, hem hiermee de facto veroordelende tot een GAS-boete van 250 euro.

Laatste berichtgeving lijkt te bevestigen dat de familie van Pablo Van Hecke overweegt om een raadsman in de arm te nemen, en aldus de geldsanctie alsnog zal trachten te ontlopen.  In een schriftelijke reactie liet de zevenjarige nog weten dat “met deze gratuit-fascistoïde maatregel mijn vertrouwen in de neutraliteit van de gezaghebbende structuren ten diepste geschonden is”.

120 reacties op "Jongen (7) gooit sneeuwbal : 250 euro GAS-boete"

  1. dit jongentje een fikse boete om in de sneeuw te spelen?
   waar slaat dit eigenlijk op.
   is dit hier de omgekeerde wereld? ik zou eens willen zien moest dit jongentje zijn zoontje zijn of hij hem dan even streng zou zijn met die boete.
   laat een kind gewoon een kind zijn aub hier zie ik vooral geen kwaad in!!!
   dat ze eens die echte gangsters aanpakken ma nee ze zijn er zelfs bang van.
   majah de staat heeft geld nodig hé dus ze gaan daarmee de zwarte putjes opvullen.
   sorry maar ik ben echt beschaamd om nog belg te zijn hier in dit land!!

   Beantwoorden.
    1. Waarom wil iedereen hier eigenlijk bewijzen dat zij wél snappen dat dit parodie is, laat die mensen die het nog niet doorhebben toch eens, meer plezier voor de rest van ons :D

     Beantwoorden.
   1. Kijk, het lijkt me logisch dat in dit land iedereen zich aan de vooropgestelde regels probeert te houden. Zeker gezagsdragers zoals leerkrachten, politiemensen, meneeren directeur/pastoor/doktoor moeten met respect behandeld worden. Zelfs wanneer dit “per ongeluk” gebeurt is het eigenlijk niet goed te praten.
    Ik heb het zelf meegemaakt wanneer ik nog op de lagere school zat. Een kameraad van mee smeet een ijsbal naar een andere, en die is nu wel een oog kwijt. Toegegeven, dat oog is hij op latere leeftijd tijdens een werkongeval kwijtgeraakt, maar het had even goed door die sneeuwbal kunnen zijn!
    Bovendien lijkt het mij logisch dat als de staat geld uitgeeft om wegen en stoepen sneeuw en ijsvrij te houden, dit voor een stuk bekostigd wordt door mensen die ervoor kiezen om terug sneeuw daarop te gooien, dat is toch gewoon gezond verstand gebruiken, zeker?

    Beantwoorden.
    1. Mag ik even vermelden dat het om een kind van 7 gaat???
     En het voorval ivm dat oog: U zegt het zelf dat ging om een werkongeval! Wat heeft dit dan nog te maken met sneeuwbalgevechten?
     Ik ben al blij dat kinderen nog graag eens ravotten in de sneeuw ipv braaf in een zetel te zitten om apatisch naar tv te staren. Dus vind ik deze GAS-boete dikke bull-shit!

     Beantwoorden.
     1. Jamaar dat oog… misschien zat dat al wat los door die sneeuwbal, en was het daarom dat het er zomaar uitviel bij dat werkongeval ;-)
      Kinderen horen tot hun 18-de braaf in hun kamer te blijven, dan gebeurt dit soort schaamteloos sneeuwterrorisme niet!

     2. Wel, beste Remaut. Ik vind deze GAS-boete ook dikke bull-shit! Hoe zal deze kleine crimineel-in-wording ooit zijn les leren als zijn ouders een boete van slechts 250 euro moeten betalen? Het zou pas efficient zijn als de ouders minstens een slordige 1000euro op tafel moeten leggen. Meer zelfs! Ik vind de beste oplossing om deze jongen een werkstraf van zo’n 200u te geven. Pas dan zullen zo’n levensgevaarlijke voorvallen niet meer …euh. voorvallen!

    2. awww you made me laugh….
     =D
     zelf al is dees artikel nie echt vind ik u comment nog een van de beste =P
     als ik een sneeubal nu terug op straat smijt krijg ik een boete van 200€ amaj xD als die politieman dat aan mij zou geven krijgt hij gegarandeerd een sneeubal in zijn gezicht =P
     en dan van die oog…
     ja het is mogelijk, maar er is een verschil tussen een sneeuwbal en een ijsbal…
     nooit een jeugd gehad waarschijnlijk?

     Beantwoorden.
    3. U BENT EEN ONVERDRAAGZAME KLOOTZAK, MENSEN KUNNEN TEGENWOORDIG TEGEN NIETS, EN AMBTENAREN KUNNEN NOG TEGEN MINDER, DOE EEN MENS EEN UNIFORM AAN EN HET WORDT EEN KLOOTZAK

     Beantwoorden.
  2. laat kinderen , kinderen zijn en genieten van de momenten dat ze kunnen , voor die paar dagen dat er eens sneeuw ligt op een jaar , waarom kunnen mensen niet verdraagzaam zijn , voor ne sneeuwbal , wees blij dat het ne sneeuwbal is waar er mee gegooid wordt , er gebeuren ergere dingen , die soms niet gezien worden !!

   Beantwoorden.
   1. kweet niet of jullie het door hebben maar deze site is 100 % verzonnen, tis gewoon een awesome site met veel verzonnen artikels op daarvan de titel: de raaskalderij: komt van raaskalken: betekent onnozele dingen zeggen.

    Beantwoorden.
  3. Heb inmiddels vernomen dat het voorval door medeleerlingen werd gefilmd. Het filmpje werd door de ouders van Hoffelinck op You Tube geplaatst waar het een “hit” is. Hierdoor zijn de ouders van Pablo tijdelijk moeten onderduiken op een vooralsnog onbekend adres. Zij hebben in deze barre weersomstandigheden ijlings hun huis moeten verlaten. Pablo lag verstopt in de bakfiets.

   Beantwoorden.
     1. Flagrante leugens! Het filmpje bestaat wel degelijk! Het leven van mijn tante (moeder van jongen in kwestie) volledig verwoest! Vorige week nog ging ze naar de voetbal om daar dan door een boze menigte met fakkels en harkten te worden weggejaagd! Niet te vergeten de bedreigingen en gemediatieseerde karaktermoord op haar en haar man!

      Ik heb gehoord dat er naar aanleiding van deze zaak zelfs een onderwijshervorming wordt voorgesteld… Op welke planeet leef jij Pestkopje?

 1. In plaats van da manneke een boete te geven had diene belachelijke flik beter een sneeuwbalgevecht aangegaan met da ventje, dan zou hij tenminste getoond hebben dat flikken ook mensen zijn. Door zo’n dingen te bestraffen neemt ge gewoon al de fun van kind zijn weg. Ik heb zelf een zoontje van 6 en als ge ziet hoeveel plezier da ventje heeft tijdens een sneeuwbalgevecht is’t onbegrijpelijk dat ge door een onozel flikske daarvoor een boete kunt krijgen. Nogmaals het bewijs dat ons rechtsysteem totaal niks met recht te maken heeft maar met zoveel mogelijk geld in de staatskas krijgen.

  Beantwoorden.
  1. der scheeld toch ook iets met u!! het is een kind, die wou spelen!! zelf nooit geen kind geweest misschien? of kan je van jezelf zeggen dat je de perfectie zelf bent? van mij zouden die ouders mogen zeggen: geef hem nog maar een paar bollen tegen zijn lijf!! komaan meneer, een klein beetje normaal doen é. er wordt al genoeg verboden aan kinderen zonder zulke stomme dingen te moeten doen. ik zou ze nog veel meer afpakken, zodat kinderen nog meer onhandelbaar worden en wat ga je dan zeggen: het ligt aan de ouders? of ga je stilstaan met het feit dat je misschien ook een slechte invloed hebt op kinderen omdat meneer alleen maar aan zijn eigen gemak denkt . misschien ne keer iets om bij stil te staan. denkt u ook niet?

   Beantwoorden.
   1. Beste…
    Heb je de titel van de pagina al een keer gelezen?

    De Raaskalderij… Komt van het werkwoord ‘raaskallen’, wat vrij vertaald betekent ‘continu praten zonder dat iemand er wat van begrijpt’

    Dit is een PARODIEwebsite… m.a.w. er heeft geen kind een GASboete gekregen…

    Beantwoorden.
    1. echt of niet. het is iets om je mening te uiten en da doe ik ook. gelijk de andere. zo zie je maar welke meningsverschillen mensen hebben en hoe egoistisch sommigen kunnen reageren. ik blijf erbij. een kind moet kunnen spelen begot. gooien met sneeuwballen zit daar ook in. ik begrijp dat men zegd niet in het gezicht en ik ben daar volledig mee akkoord maar een boete van 250 euro? komaan zeg nu zelf . en als je nat bent awel droog je kleren dan. als je valt ben je ook nat. ik wil gewoon duidelijk maken laat een kind, kind zijn en neem het niet van alles af. ik heb met de kinderen buiten gespeeld met sneeuw en als ik zeg nat dan waren ze nat maar die gasten hebben zich geamuseerd 1ste klas en bloeiden open. dat is, meneer een goede opvoeding en niet egoistisch.

     Beantwoorden.
   2. als er met die meneer iet scheeldt dan scheeldt er vanalles med mei! 1000 euro’s zein nog onderschat potjandorie… en nee ik ben nooit kint geweest! Ben als volwassen geboren en boswachter geworden.

    als die kintjes al van begin af geen respekt hebben voor gezagdragers waar gaad dat dan ijndigen? Dat is wat mis is met onze maatschappei! de auders hebben geen teid meer om hun kinderen op te voeden! dus verwachten ze van anderen leerkragten – politiemannen – chiro en s-koutlijders (zeker in de winter) en ja zelfs boswachters om in te staan voor de opvoeding van de KIDS… ja hoor wat ik allemaal niet zie in het bos en dan die fokschapen dan nog eens… Tja…

    Beantwoorden.
  2. HALLO?
   In wat voor wereld leef jij? Mag een kind nog kind zijn? Voor die paar keer op een jaar dat ze in de sneeuw spelen! Een sneeuwbal is nog altijd geen wapen hé, toch zeker niet als het vanuit een kinderhand gegooid wordt!!!!!!

   Beantwoorden.
     1. De enigste die om te lachen is ben jij, belachelijke verzuurde mens, kruip in je boomhut en ga wat mediteren of zo, zo hebben wij geen last van je zielige reactie’s.

  3. Zijt gij nie beschaamd zo iets te zeggen ?
   Denk da er iemand hier ne keer ip het matje moet geroepen worden!!!
   Zo een mensen gelijk u da is pas een gevaar voor de maatschappij !!!
   Leer verdraagzaam zijn is waarschijnlijk uw beste kant niet !!!

   Beantwoorden.
   1. Het spijt me,maar ik kan David alleen maar bijtreden.
    We springen in de huidige maatschappij veel te zachtzinnig om met agressie onder de vorm van sneeuwballen gevechten. Kinderen krijgen een verkeerde boodschap als we het gooien van sneeuwballen laten gebeuren.
    Een ander feit is dat het gooiene van een sneeuwbal tegen een ambtenaar in fuctie extra kosten voor de maatschappij geeft. Het pak van de man moet gewassen worden en dit op kosten van de maatschappij.
    Het gooien van sneeuwballen speelt ook geen educatieve rol in een zelfverdedigingsproces. Als ons land ooit het slechtoffer zou worden van vreemde mogendheden die hun terretorium willen uitbreiden (hoe onwaarschijnlijk ook) zal de harde boks die het klasgenootje Gunnar Hoffelinck uitdeelde veel effectiever zijn. Omwille van de educatieve meerwaarde van de boks van Gunnar is het uitblijven van elke straf jegens hem ook niet meer dan logisch.
    Daarnaast stelt ook niemand zich hier de vraag hoe Gunnar zich voelt nu hij weet dat hij op het nippertje ontsnapt is aan een lafe aanslag.

    Beantwoorden.
    1. Ja nog een wat direct na de geboorte volwassenen is geworden, van een sneeuwbal wordt je niet vuil alleen een klein nat plekje en daar kunnen die pakken tegen, hebt ge al een politie agent met een paraplu gezien??? weet ge wat mens????? het is hoog tijd dat ze u eens tussen pakken met een sneeuwballen gevecht gij hebt het heel hard nodig….

     Beantwoorden.
     1. oi – daar kunnen die pakken immers niet tegen…dat is geen superman pakje eh – politielui dragen toch ook gewoon kleren. katoenen broek – synthetisch hemd…en dat gaat heus niet geïmpreigneerd zijn met één of ander waterafstotend goedje. De reële reden waarom die geen paraplu dragen heeft te maken met de geschiedenis van het politie-uniform.

      In vroegere jaren (en dan spreek ik 1800 enzo) kwam de politie alleen maar buiten als het droog weer was daar er toen nog geen auto’s waren en die mannen op de fiets moesten kruipen. Toen waren de pakjes namelijk nog in wol. Als het dan regende dan krompen die pakjes immers. In de loop van de gescheidenis is de materiaalkeuze van de pakjes verbeterd doch omwille van het geschiedkundige aspect zijn de autoriteiten blijven vasthouden aan een uniform zonder paraplu omdat de mensen dat nu toch gewoon waren…

    2. ten eerste is dit artikel een grap… een fictief artikel…
     ok? zeg ‘hahaha’.

     ten tweede uw reactie is wel een beetje overdreven =P en je hebt duidelijk het fictieve artikel niet goed gelezen… het was volgens het fictieve artikel niet eens de bedoeling om de agent te raken…

     btw, toen ik 7 was (toen ik jonger was en ook ouder was) smeet ik ook met sneeuwballen!! het was leuk. Wel een beetje koud, maar achteraf heeft iedereen er plezier aan… onlangs heb ik zelf volwassenen een sneeuwbalgevecht zie houden over straat…
     Nee, dit leert kinderen niets van zelfverdediging en agressie… wees blij dat ze nog eens buiten spelen en plezier hebben =) het enige wat hun agressie heeft is als ze gekluisterd aan hun televisie zitten en computerspelletjes spelen…
     Buiten spelen is gezond voor kinderen
     Dus uw reactie is totaal fout en ongepast… pak eerst echte agressie aan voordat je het plezierige sneeuwbalgevechten zou aanpakken…

     en remember: het is een fictief artikel, een werkelijk agent zou er mee lachen en desnoods zijn eigen uniform wassen… Dit kost de maatschappij niets meer

     Beantwoorden.
  4. Ik weet niet of je die uitlating nu echt wel meent maar laat kinderen kind zijn he. Ze bewegen zo al niet teveel door tv, pc en andere computertoestanden.
   Vroeger werd er meegespeeld nu moet je bijna vragen of je nog mag ademen. AUB he zeg jongeren mogen niks meer zonder over de schouder te moeten kijken of er geen dwaze flik in de buurt staat om boetes uit te schrijven. Die moesten ze eens onder handen nemen alsook degenen die die domme boetes heeft uitgevonden!!!!!

   Beantwoorden.
 2. dat is normaal he dat hij een boete krijgt hij had geen geweer of mes op zak was dat wel geval had die politie waarschienlijk hem gerust gelaten want daar zijn ze bang voor maar voor een jongetje van 9 met een sneeuwbal dat is een aanslag op zijn leven 3 x hoera voor onze politie
  hip hip hip

  Beantwoorden.
 3. s dat nu niet ongelooflijk…Als men ’n kind al n boete gaat geven dan is het toch echt vergekomen met die KUT-Politiekers die overal n boete voor geven ZELFS KIDS…Ze stellen wetten en regeltjes voor ons arbeiders…Maar zelf zijn ze te GIERIG EN VUIL om zelf eens in te leveren…Dan zouden de SCHULDEN van BELGIE die zij POLITIEKERS zelf maken…en waar wij burgers voor op moeten draaien…AFGELOST ZIJN IN N MUM VAN TIJD…In ieder geval…KINDEREN MOETEN spelen,al is dit met n sneeuwbal…Je geeft de dorie toch geen van 7j n boete,waar gaat dit eindigen?Zet dan je kinderen in glazen kastje,dan kunnen ze zeker niets verkeerds doen…Belachelijk gewoon…ze zouden beter die allochtonen aanpakken die hier enkel last veroorzaken wat ze in HUN land begonnen zijn en HIER in ONS LANDJE verder doen…Maar nee,daar hebben ze ONGELOOFLIJKE ANGST VOOR…IN Antwerpen en Brussel DURVEN de meeste AGENTEN niet eens naar de plaats van conflict te gaan…BANG dat ze neergelegd worden…

  Beantwoorden.
   1. het is de schuld van de allochtonen dat er sneeuw ligt. er zijn genoeg allochtonen om die sneeuw voor ons op te ruimen, en dan was dit allemaal niet gebeurd…
    maar daar zullen ze waarschijnlijk weer te lui voor zijn… op de duur moeten wij belgen alles zelf nog gaan doen…

    Beantwoorden.
 4. Een sneeuwbal te ver ! Had de politieagent niet beter de jongen bij zich geroepen en hem aangemaand op te letten met sneeuballen gooien . Inderdaad het kan gevaarlijk zijn , ik ken een persoon die in zijn kinderjaren een sneeuwbal in een van zijn ogen gekregen heeft en heeft nu nog problemen . Wat zijn kleren betreft : laten drogen en het is opgelost . Ik spreek hier als gepensioneerd politieagent-wijkinspecteur ( thans op pensioen ) , zelf heb ik met kinderen een sneeuwballenfeest ( duurde ongeveer 1 minuut ) gehad toen ik nog dienst deed…. maar niet gooien naar het gezicht . Resultaat : kinderen blij en ik ook , want erna kreeg ik van die kinderen altijd een goeiendag . Heeft de politieagent dan op de politieschool dan niet geleerd : dat een gesprek meer resultaten kan hebben , dan direct de bon op te zwieren ?

  Beantwoorden.
  1. Gevaarlijk veel zelfs… wellicht als kind een sneeuwbal tegen hun hoofd gekregen, net tegen het stukje van de hersenen waar “gevoel voor humor” en “begrip van parodieën” opgeslagen zitten ;-)

   Beantwoorden.
 5. EFKES TER INFO : DE GAS-WETGEVING IS IN AALST NOG NIET VAN KRACHT WANT MOET NOG GOEDGEKEURD WORDEN DOOR DE GEMEENTERAAD. DUS IEDEREEN EFKES KALMEREN WANT ARTIKEL IS NIET VAN TOEPASSING

  Beantwoorden.
 6. Hahahaha, goeiken!!! Geweldig dat er zoveel intuinen ondanks de leuk gevonden naam van de flik en de school. Ik ben van Aalst en bij mijn weten is er geen school met die naam in onze deelgemeente. Er zijn wel flikken die graag op bruinen kloppen. Nog van dat plies;-)

  Beantwoorden.
 7. Onder de 16 jaar, is de maximum toegelaten gemeentelijke administratieve sanctie (gas) 125€, en niet 250€. En dan zal ook nog rekening moeten gehouden worden met de proportionaliteit van sanctie versus overtreding!

  Beantwoorden.
  1. Maar een SNEEUWBAL is wel stukken erger dan pakweg wildplassen, lawaaioverlast, oude vrouwtjes omver duwen of wat die snotapen nog allemaal uitvreten.
   250 euro is een peulschil in verhouding tot de misdaad in kwestie.

   Beantwoorden.
   1. Is het wel bewezen dat het een sneeuwbal en geen ijsbal is? Het zou de eerste niet zijn die doodvalt na en ijsbal tegen de slaap! Het zekere voor het onzekere nemen en de jongere afschrikken met een korte werkstraf in een opvoedingsgesticht is verl meer efficient in de meeste gevallen, behalve als de jongere kansarm is en dus wellicht al op weg is naar een criminele carriere! GAS-boetes zijn weinig efficient omdat de jongere zelf weinig voelt van de straf!
    Het is enkel dankzij dappere agenten als deze De Bruynkloppere dat we überhaupt nog op straat kunnen lopen als het sneeuwt.

    Beantwoorden.
    1. awel anneken ge hept gij veel str*nt aan uw gat maar gept wel gelijk maar dat we overhoop (ge hept wel per vergising überhaupt getipt) moeten gereden worden als het sneeuwt vint ik niet just

     Beantwoorden.
 8. Waar gaan we naar toe ??? is dat wel een echte agent of een die een minderwaardigheids complex heefd ? Of uit verveling omdat hij nooit geen pluim op zij hoed krijgdt van zen baasje ? ….. Nu voor mij is hij de naam agent niet waardig !!!! Ik persoonlijk heb het gevoel dat die man gefrustreerd is , en dat hij , op ieder die zijn weg kruist zijn eigen frustratie uit werkt !!! WEG met die clouwn !!!!!!

  Beantwoorden.
  1. Inderdaat! Een schandal dat die nog agendt is! Zo’n mannen mogen ze direckt aan den dop zette! Vind er iemant dat nog normaal????? We willen waardige polissen en geen clouwns!!!!

   Beantwoorden.
   1. Beste An, als spelcontroleur moet ik je er helaas op wijzen dat je bij het woordje ‘Vind’, je een dt-fout bent vergeten maken. Om niet uit de toon te vallen bij de rest van de reacties zou ik je willen aanmanen dit zo snel mogelijk recht te zetten.
    Mvg, Dirk

    Beantwoorden.
 9. Amai, dat rekeltje is duidelijk een intellectueel en eloquent baasje als je zo zijn schriftelijke reactie leest :P
  On-ge-loof-lijk hoe weinig bevorderlijk deze reacties zijn voor mijn vertrouwen in de postmoderne mensheid :)

  Beantwoorden.
  1. Ze stappen alleszins continu verontwaardigd door het leven, plus niet al te bijster, of geen gevoel voor humor… en we willen natuurlijk ook geen dieren en beroepsgroepen beledigen. Zure calimero’s misschien?

   Beantwoorden.
 10. Het jongetje-in-kwestie zal in ieder geval “van goeden huize” moeten zijn, of hij zal toch een GAS-boete aan zijn been hebben. Als hij daarentegen het zoontje is van ….., heeft hij natuurlijk niets te vrezen.
  Natuurlijk gaat het hier om een fictief artikel, maar de waarheid is er soms niet zo ver af !
  Sommige/vele van onze prominente gezagsdragers lijken hoe langer hoe minder het verschil te kennen tussen werkelijkheid en fictie. Eens ze ontdekken dat ook hier iets te rapen valt, maken ze er gegarandeerd een goudmijn van. Enfin … voor zichzelf !!
  Wie uiteindelijk de auteur is van het “orgelpunt”, weet ik niet. Maar hij is er in ieder geval héél dichtbij !!

  Beantwoorden.
  1. het zoontje van wie? Bart De Wever of iemand anders van die partij die denkt dat ze namens alle Vlamingen spreekt. De NVA is dé partij van de verzuurde vlamingen met hun GAS boetes.

   Beantwoorden.
  2. Inderdaad, daarom dat er ook veel lezers intrappen. Dit is een site dat op satirische manier vertelt waar we naar toe aan het gaan zijn. Even verder kijken… Het benadert altijd wel wat er in de werkelijkheid zich afspeelt, met de nodige humor.

   Beantwoorden.
 11. Voor wie de sneeuwbal bedoeld was, maakt niet uit. Het feit dat kinderen niet meer kind kunnen zijn is schandalig. Kinderen, jongeren en anderen mogen niks meer met die belachelijke GAS- boetes. Seffens moeten we nog vragen wanneer we in ons eigen huis naar toilet mogen, eten of drinken.
  Waar gaat dit allemaal naartoe? Nog erger of bijna even erg als Hitlerpraktijken of het communisme en politiestaat. Verdorie zeg laat iedereen met rust he. Leven en laten leven

  Beantwoorden.
   1. Precies!

    Ik weet zeker dat Hitler vroeger ook wel eens met sneeuwballen gegooid heeft. Zo zie je maar waar dat eens toe kan leiden.

    (maar waarmee ik niet wil zeggen dat dieen kleuter plannen heeft om Polen binnen te vallen natuurlijk)

    Beantwoorden.
    1. helaba!!! die polen komen ier wel ons werkvolk hun werk afpakken ee van mij mogen ze daar binnen vallen en ze allemaal met un kl*ten de oostsee insmijten of op school sturen bij stalin want dienen maakt tegenwoordig ook korte metten met die rooi rakkers van achter tijzeren gordein
     ik weet da

     Beantwoorden.
 12. Idd de jongen in kwestie had geen GAs boete moeten krijgen, het gaat hier om vriendjes politiek. Normaal staan op zulke ernstige feiten gevangenis straffen van 6maant tot een jaar op.
  Verder word nu onderzocht hoe men online GAS boetes kan uitschrijven aan mensen die geen gevoel voor humor hebben.

  Beantwoorden.
 13. Als ze dat kind een boete geven om met sneeuw te smijten. Dan MOETEN ze al die politiewagens die verkeerd geparkeerd staan ook een boete geven en niet enkel eens zeggen dat ze dat niet mogen doen.
  Ik vind het gewoon schandalig.
  Maja wat hebben wij nog te zeggen in dit land.

  Beantwoorden.
 14. Voila sè, zover was het dus niet van de realiteit . Nu, zolang ze niet naar de vensters gooien kan het niet echt veel kwaad. Er mag op het gevaar ervan gewezen worden in dergelijk geval, maar niet gaan overdrijven hé !! Dat men anders meer speelpleinen voorziet . Maar dan zeurt men weer over lawaai…

  Beantwoorden.
 15. @BHprot & andere slimmeriken:
  Wil je begot uwen doemp inhouden en er mee stoppen te tonen dat jij wél weet welk soort artikel/site dit is? We weten het intussen dat jullie slimmer zijn dan de rest onder ons maar je vergalt het plezier van velen door je superintellect hier tentoon te spreiden. Lul!

  Beantwoorden.
 16. hattent nen vremdeling geweest ij hat zekers geen boete gekregen daar ben ik zeker van want dat zwart en bruin krapuul mag ier alles den boot op en weer naar vanwaar dasse komen begot en zet er de sossen en de groene zokkengeitendragers maar bij daarmee zemmen daar ook derekt vanaf
  ijgentlijk is die gaasboete nog nie hoog genoeg want da klein krappuul moet van tstraat want ze maken altijd teveel lawijt en ander ongemak voor ons eigen volk eerst miljaardenondedju

  Beantwoorden.
 17. Het artikel … geweldig …. de site ….wauw…. de reacties …. overweeg es “De Raaskalderij “schaduwsite te maken …. zal net zo geweldig worden denk ik…..hahahahahaha

  Beantwoorden.
 18. Anders dan in HLN heb je hier duidelijk een mix van mensen die reageren…

  1) mensen die gewoon te lomp zijn om te zien dat het om fictie gaat (geniaalst)
  2) mensen die duidelijk laten blijken dat ze door hebben dat het fictie is (geniaal)
  3) mensen die via een twist laten blijken dat ze door hebben dat het fictie is (genialer dan 2 maar niet zo geniaal als 1)
  4) mensen die weten dat het fictie is maar die de twist van nr 3 niet verstaan en hierop geergerd reageren (enorm frustrerende)

  Desalnietemin, de makers van deze site verdienen alle lof van mijn kant :)

  Beantwoorden.
 19. En vannacht werden er te Montreal effectief verschillende jongeren gearresteerd wegens het gooien van sneeuwballen. België is dus echt gedoemd om eeuwig in de schaduw van the Great White North te leven…

  Beantwoorden.
 20. 250 euro voor een aanslag op een agent in functie? dat is te absurd voor woorden. en voor diegenen die beweren dat die jongeman gewoon maar in “de bak” moet vliegen, waar denk je dat hij sneeuwballen heeft leren maken? sneeuwbal opzoeken op google levert honderden resultaten, zelfs een leek kan zo al een sneeuwbal rollen en die meesmokkelen in een vliegtuig.. ongetwijfeld zat sharia4belgium hier voor iets in, het koude weer laat hun toe deze wapens te perfectioneren en dan middels frigoboxen te smokkelen naar syrie.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter