Vlaams Belang bestaat niet meer

ANTWERPEN – Terwijl andere politieke partijen zich volop profileren op de escalerende vluchtelingencrisis, blijft het oorverdovend stil bij Vlaams Belang. ‘Ja, natuurlijk’, bevestigt ex-partijvoorzitter Tom Vangrieken. ‘Heb je dat niet gehoord? Wij bestaan niet meer.’

Tom Vangrieken (ex-VB) verkoopt tegenwoordig tweedehandsauto's bij Cardoen. (Foto: Youtube)
Tom Vangrieken (ex-VB) verkoopt tegenwoordig tweedehandsauto’s bij Cardoen. (Foto: Youtube)

Vlaams Belang zou zichzelf enkele maanden geleden, zonder toeters en bellen, in de luwte hebben ontbonden. “Het had geen zin meer”, aldus Vangrieken, die tegenwoordig tweedehandswagens verkoopt bij Cardoen. “‘Onze programmapunten zijn intussen gewoonweg gerealiseerd of overgenomen door andere partijen. De leegloop van onze partij illustreert dat. Er is geen reden meer voor ons om te blijven bestaan.”

“Ik herinner me de tijd dat ik de enige was die het lef had om asielzoekers als tweederangsburgers te bestempelen”, mijmert voormalig VB-coryfee Filip Dewinter, die op dit moment de kost verdient als zanger op lokale pensenkermissen. “Die tijd waarin Apartheid nog een vies woord was, en niet alleen voor linkiewinkies. Nu kan de voorzitter van de grootste partij van Vlaanderen ongestraft pleiten voor een apart sociaal statuut voor vluchtelingen en asielzoekers. Tja, als ik daartegen langs rechts moet opboksen, dan wordt het zelfs voor mij te ranzig.”

“Als extreemrechtse partij was het veel makkelijker oppositie voeren tegen echte liberale standpunten, dan tegen een partijvoorzitter die alles waar het liberalisme voor staat – vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid – zomaar bij het grof huisvuil zet“, klaagt Anke Vandermeersch vanachter de desk van de nagelstudio die ze tegenwoordig uitbaat.

“Wij droegen onze veroordeling voor racisme nog met waardigheid”, herinnert Gerolf Annemans zich. “Dura lex, sed lex, weet je wel. Dat hoort zo in een rechtsstaat. Nu kan een lokale OCMW-voorzitter zonder teruggefloten te worden roepen dat het hem niet kan schelen of het wettelijk is om asielzoekers klusjes te laten opknappen! Bof, je weet dat het tijd is om met pensioen te gaan als zelfs de hardnekkigste socialisten Vlaams Belang-standpunten innemen alsof het niets is.”

Zelfs wat betreft het Vlaamse oorlogsverleden is volgens Vangrieken de strijd stilaan gestreden. “Iedereen wéét tegenwoordig veel beter dan toen waarom er gecollaboreerd werd. Net zoals iedereen tegenwoordig veel beter weet dan toen hoe lang de oorlog zou duren. Het is tijd dat we het verleden laten rusten.”

 

8 reacties op "Vlaams Belang bestaat niet meer"

 1. mijne vrient bard de wever eeft attijd gezecht dat die vlaams blokkers attijd welkom zijn in zijn partij laat ze maar komen ze gaan den nva een veel geloof waardiger gezicht geven want in den nva zijn der maar een paar die op een ander hun tronie durven toeken vooral de vuil sossen en groen en bij de blokkers durven ze dat allemaal ook op die tronies van de cee dee en vee ers die nu nog niet door hebben dat ze hunnen bek moeten houden in dees regeering of peinzen dat ze nog iets te zeggen hebben over kust mijn kloten de vuil janetten

  Beantwoorden.
 2. Tog jamer dat er nog intilégenden zijn die meenen te moeten komen te liegen over een groep die nooit bestaan heeft ,ik weet dat er geloof oeaardige lieden zijn, die dat zijn gaan vertellen om in de gazet te koomen of op de liegebuis .
  Ook iemand die kordon noemt of zo iets weet daarvan,ik weet niet waar kordon het over heeft ,iets wat niet meer bestaat -sprookjes en zo-kan dus niet serieus genomen worden ,zoals de belgische staat

  Beantwoorden.
 3. Tog godgeklaagt dat er noch zoveelen zijn die menen te weten dat ze het allemaal beter weten, terwijl ze beeter in de woordenboek eens het woord iroonie of spot zouden opzoeken maar nee dat is teveel gevraagt tis om te lachgen mensen en ik hoop da ge er nie van wakker ligt, of eigenlijk wel, juist zoals die asielzoekers wakkerliggen omda ze geen toekomst hebben nergens. Oh ja en nie vergeten ’t is allemaal de schuld van de sossen.

  Beantwoorden.
 4. Ik ben nog altijd boos omwille van die veroordeling wegens ‘racisme’. Plots moesten ze hun naam veranderen. Een paarsroodoranje gekleurde rechter besliste dat.

  Van pure miserie moesten de anderen ook hun naamgeving veranderen. De CVP was niet Vlaams genoeg. Dus kwam er een ampersanten V bij. De SP werd SP Anders omdat ze zelf ook inzagen dat ze niet op het juiste baanvak bezig waren.

  De liberalen kwamen het leukst uit de hoek. Omdat men zijn gedacht daar (zelf) niet mocht zeggen werden ze plots de OPEN VLD. Dat is toch gewoon belachelijk? Dat zouden die toch zelf ook ergens moeten snappen?

  Als mensen zich zorgen maken over immigratie dan mag je die niet ridiculariseren. Il faut de tous pour avoir quelque chose.

  Als Abou Jihad d’ Anvers de Syria mij niet kan uitstaan omdat ik niet in geesten geloof dan is dat eerder ZIJN probleem dan dat van mij.

  Geloof is voor hopelozen die niet eens weten wat ze hier op deze aardkloot komen doen. Als doelloos bellen ze in het beste geval aan je voordeur aan. “Meneer hebt U al van het paradijs gehoord?” Anderen proberen je kop eraf te hakken. Laat staan wat ze doen als ze je met een Jupiler pakken? Of erger nog met een trappist uit Westmalle.

  Want homo’s kunnen ze ook niet goed tegen. Die zijn erger nog dan een hele bak bier.

  “Met gezuip en jeanetterij ga je het kalifaat nooit fatsoenlijk op poten krijgen!”, blafte Mohammed zaliger, terwijl hij een eeuwenoud beeld kapot smeet tegen de muur omdat hij het niet door de WC gechassed kreeg.

  Beantwoorden.
  1. In verband met uw
   ‘Geloof is voor hopelozen die niet eens weten wat ze hier op deze aardkloot komen doen. Als doelloos bellen ze in het beste geval aan je voordeur aan. “Meneer hebt U al van het paradijs gehoord?” Anderen proberen je kop eraf te hakken.’
   De tweed genoemden hebben duidelijk meer succes om de aandacht te krijgen in de media en bij het publiek dan de eerstgenoemden. Iedereen is vrij om de ene sympathieker te vinden dan de andere, maar toch kunnen beiden heel pijnlijk zijn.
   Bij het eerste moet je bvb heel goed opletten dat je vingers niet tussen de deur zitten als je ze voor hun neus dicht gooit. Bij het tweede kan je bij het hakken de controle verliezen over een afketsend zwaard dat dan in je eigen bil terecht komt.
   In het eerste geval zal het vrouwtje het je heel kwalijk nemen dat je middelvinger het niet meer doet. In het tweede is het van bil gaan al helemaal iets uit een ver verleden.
   Waar het einde van het Blok allemaal niet toe kan leiden hé!?

   Beantwoorden.
 5. Bij de opening der grenzen. De economie gaat OVERAL een boost krijgen. Dat is héél zeker.

  En de dingen die er mis zijn met sommigen : je bent met meerderen om dat te counteren dan.

  Je wil niet weten hoe ingewikkeld zoiets is. Om te gaan werken heb je bvb een rijbewijs nodig. Iemand van met een rijbewijs uit Madagascar. Mag die hier rondrijden of niet? Zonder ooit enig motorrijbewijs in NL behaald te hebben mag ik daar zomaar rondbollen met mijn Belgisch autorijbewijs terwijl hunzelf naar de rijschool moeten. :-)

  Ma rijdt met haar VW uiterst irritant. Waar ze 70 mag rijdt ze steevast 40. Tweebaans rotondes pakt ze in het midden. Rotondes krijg ik haar niet goed aangeleerd. Haar vriendin heeft zo een BMW van een rotonde afgesleurd. Geen een van de drie ‘ouwe wijven’ had het ongeval ook maar gemerkt!!! Die vent wel want met wat er nog heel was van zijn BMW reed hij naar de flikken.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter