‘The Beatles’ nieuwste hitsensatie in West-Vlaanderen

POPERINGE/IZEGEM :  Ruim vijftig jaar nadat de Beatle-mania de wereld veroverde, slaat de vierkoppige rockband uit het Britse Liverpool nu ook in als een bom in West-Vlaanderen.  Rebelse jongeren van over de hele provincie gaan massaal uit de bol voor het vernieuwende geluid van de muzikanten.  ‘Het is alsof mijn wereld plots van zwart-wit naar technicolor is gegaan.’

Poperingenaar Gunnar Hoffelinck (17) is apetrots op zijn nieuwe vinylkopie van ‘Love Me Do’, de elpee-hitsingle van de Britse succesband ‘The Beatles’.   “Pas aangekomen met de pakketboot”, glundert hij trots.  “De groeven in de plaat voorspellen een nieuwe soort van jeugdige revolutie”, hoopt de jonge muziekfan luidop.  “Het is nog maar een kwestie van tijd vooraleer de West-Vlaamse jeugd met behulp van de rock-‘n-roll het christendemocratische juk van zich af zal werpen.   ‘Blanche en zijn peird’ was nog maar een begin, let op mijn woorden!”

The Beatles (Foto EMI)
The Beatles (Foto EMI)

De Izegemse dorpspastoor Theodoor Van Broecktasteren (68) staat sceptisch tegenover de nieuwe muzikale rage.  “Het is algemeen bekend dat dit soort wilde ketelmuziek een acuut gevaar betekent voor de samenleving”, waarschuwt de herder.  “Elke plaat van die verwilderde duivelskinderen die hier in mijn zicht komt, zal ik met de wille Gods breken op mijn knie!”

Boerendochters

Ex-Beatle Paul McCartney (70) toont zich verbaasd maar tevreden met de plotse heropflakkering van het succes uit zijn jeugdjaren.   “Ook West-Vlamingen verdienen het recht om te genieten van de populaire, dansbare deuntjes uit onze tijd”, laat het muziekicoon weten via zijn vertaler/tolk.  “Talrijk zullen de boerendochters zijn die via een opzwepende baslijn en een fokking strakke drumpartij in een soort trance zullen worden gebracht”, voorspelt de gevierde Brit.   “Al vrees ik wel wat voor droeve reacties wanneer het nieuws over de dood van John Lennon en George Harrison in West-Vlaanderen zal bekend raken”, gaat McCartney verder.  “Met de snelheid waarmee de moderne technologie evolueert, zie ik dat toch geen tien jaar meer duren”.

5 reacties op "‘The Beatles’ nieuwste hitsensatie in West-Vlaanderen"

 1. Geeuw ²
  Gebrek aan originaliteit? Laten we maar iets schrijven over alle achterhaalde clichés van West-Vlamingen, zal ons hoogstwaarschijnlijk veel succes opleveren.
  Waarschijnlijk door één of andere Antwerpenaar die zich tijdelijk van de actualiteit wenst buiten te sluiten en maar niet kan aanvaarden dat het kapitaal overgeconcentreerd zit in West-Vlaanderen, waar ook tevens de meeste CEO’s en topmanagers wonen.

  En, o, ja, ik kom naar Brussel hoor!

  Beantwoorden.
 2. Henk, Arne,

  Bij ons in het Meetjesland hebben we ook al een nieuwe hype.
  Elvis Presley maakt ons allemaal zot met zijnen opzwependen negermuziek en poeperkes gesten.

  En in het dorp aan de beek (door sommigen als “het Stad” uitgesproken) komt een ranke freule, met de nodige tremelo in haar stem, haar versie van de “lichtekens van het schelt” ten berde brengen.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter