Weggegooide uitroeptekens Groen! veroorzaken ecologisch drama

ANTWERPEN – De Vlaamse partij Groen! liet gisteren via Twitter verstaan dat ze het uitroepteken achter hun partijnaam zullen weggooien. Dat blijkt ook daadwerkelijk overal te lande te gebeuren. Milieu-experts vrezen dan ook voor een regelrechte ecologische ramp. Het ongecontroleerd weggooien van uitroeptekens kan namelijk zeer schadelijke gevolgen hebben voor zowel fauna als flora.

– door Ludo van Speybraeckel

De straten in Antwerpen liggen bedolven onder achteloos weggegooide uitroeptekens.
De straten in Antwerpen liggen bedolven onder achteloos weggegooide uitroeptekens.

In alle grote steden maken ooggetuigen via sociaalnetwerksites gewag van rondslingerende uitroeptekens. “Het is ronduit schandalig”, briest de woordvoerder van de Vlaamse Milieumaatschappij Ludovic Ringebaert, “dat al die uitroeptekens zo massaal geloosd worden. Als het nu nog vraagtekens of komma’s waren, daar wil ik geen punt van maken, maar toch geen uitroeptekens!!! Het gaat er bij mij niet in dat een groene partij op die manier met haar eigen afval omgaat. Het moge duidelijk zijn dat dat stelletje salonidealisten mijn stem kwijt is.”

De burgemeester van Antwerpen, Patrick Janssens, waarschuwt voor de plotse interpunctieplaag: “zolang onze special cleaning units hun werk niet gedaan hebben, kunnen kinderen en bejaarden het best binnen blijven. De straten zijn een slagveld op dit moment en het risico op struikelen en vallen is veel te groot. Mijn collega’s van Groen! mogen alleszins een gepeperde rekening voor de opruim van hun rommel verwachten.”

Ook op het platteland is de situatie ernstig. Bram Schenkels van de Vlaamse Dierenartsenvereniging meldde onze redactie dat er al een twintigtal runderen gestikt zijn in de sluikleestekens. Blijkbaar valt het uitroepteken soms uit elkaar wanneer het van de naam ‘Groen’ gesplitst wordt. Het is net in de losgekomen bolletjes onderaan uitroeptekens dat dieren zich makkelijk kunnen verslikken. Schenkels raad daarom aan om al het vee ondanks het warme weer toch op stal te houden.

Exclamatie

Het is bovendien onduidelijk of de gesplitste uitroeptekens naast verstikkingsgevaar niet nog meer schade kunnen aanrichten. Volgens sommige bronnen zou een gesplitst uitroepteken namelijk ontvlambaar of zelfs explosief kunnen zijn. De ontmijningsdienst van het Belgische leger onderzoekt de zaak. Archibald Van Haddockeren, expert bommen en granaten, verklaart dat “het hier niet om ordinaire afsluiters van mededelende zinnen of bijzinnen gaat, maar wel degelijk om eeuwenoude symbolen die exclamatie uitdrukken. Tot nu toe zijn we met het Belgisch leger enkel stabiele, volledige uitroeptekens tegengekomen. Samen met specialisten uit Frankrijk en Nieuw-Zeeland bekijken onze beste jongens nu hoe instabiel hun gesplitste tegenhangers zijn.” De oproep van de Vlaamse Milieumaatschappij om rondslingerende uitroeptekens te verzamelen en naar het containerpark te brengen, wordt voorlopig dus het best niet opgevolgd.

Groen! zelf heeft nog niet op de situatie gereageerd omdat alle leden van de partij met een biowijnkater in bed liggen na het inhuldigingsfeest van de nieuwe naam.

Eén reactie op "Weggegooide uitroeptekens Groen! veroorzaken ecologisch drama"

  1. Wat een onzin!!!!!!! Overbodig geworden uitroeptekens kun je zo kwijt op internetfora!!!!!!!!!!! Om je argumenten kracht bij te zetten!!!!!!!!!!! Is veel zuiniger dan SCHREEUWEN IN HOOFDLETTERS!!!!!!! Bovendien zijn ze geheel volgens de groene principes makkelijk te recycleren tot vraagtekens!! Of niet soms????????????????????????

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter