Antwerpen al meteen krachtig veranderd

ANTWERPEN – Eén dag na de verpletterende verkiezingsoverwinning van de N-VA lijkt Antwerpen al flink veranderd. Fileleed, werkloosheid, armoede en misdaad zijn in de nacht van 14 op 15 oktober geheel verdwenen uit de Scheldestad.  De Verenigde Naties spreken van een ongezien succes.

Wie vanochtend met de auto naar Antwerpen moest, heeft het vast en zeker al gemerkt: er stonden geen files. Zelfs tijdens piekuren en op de meest drukke verkeersknooppunten is het rustig rijden zonder vertragingen. “Ik heb het altijd geweten”, lacht Dick Nekkers – een dagelijkse pendelaar uit Zandhoven – ons toe. “Als Bartje over vooruitgang spreekt, dan meent hij het ook. Het heeft hier op de R1 nog nooit zo vlot vooruit gegaan als vandaag!”

Antwerpen na de verkiezingen: geen vuiltje aan de lucht (Foto: Paul Hermans)
Antwerpen na de verkiezingen: geen vuiltje aan de lucht (Foto: Paul Hermans)

Ook bij de RVA Antwerpen niets dan lachende gezichten. “Op dit moment is er geen enkele werkloze in ons district”, legt een trotse woordvoerster Ina Droemen uit. “Het ziet er naar uit dat wij de komende jaren geen enkele uitkering zullen moeten uitbetalen. Sterker nog, er is een stabiel evenwicht op de arbeidsmarkt: iedere vacature is ingevuld. Het enige minpunt is dat er op onze dienst misschien een aantal mensen overbodig worden. Maar goed, dat is dan maar de prijs van de verandering.”

Positieve vibes

Enkele voorlopig onverklaarde natuurfenomenen lijken de positieve vibes van de stad nog te versterken. “Ik hoed me om over het fenomeen definitieve uitspraken te doen, want ik heb in mijn carrière nog nooit zoiets gezien,” vertelt biologe Sieglinde Put. “Ergens ter hoogte van Hoboken verandert het water van de Schelde in gevitamineerde halfvolle melk. Een onuitputtelijke en gratis bron van botversterkende energie voor heel ‘t Stad!” Ook de vreemde bloemen en planten die vannacht wortel schoten langs de oevers van de Schelde en in de bermen van de Ring kan Put niet onmiddellijk plaatsen.  “Plantkunde is niet mijn specialiteit, maar het lijkt mij hier om nieuwe, nog niet beschreven soort te gaan.  Vast staat wel dat ze zich voeden met fijn stof en andere carcinogene stoffen, die ze metaboliseren tot lentefris geparfumeerde lucht,” aldus de Antwerpse biologe.

Veiligheid

Ook de veiligheidssituatie in groot-Antwerpen is veranderd.  Er is vannacht geen enkel crimineel feit vastgesteld.  Politiewoordvoerder Rudy Swaens is voorzichtig optimistisch.  “Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar het lijkt erop dat de Antwerpse crimineel eindelijk heeft ingezien dat er voor misdaad in onze stad geen plaats meer is, nu de burgemeester krachtig en efficiënt ons politioneel apparaat aanstuurt,” verklaart hij.  “Als deze situatie permanent blijkt te zijn kan het politiepersoneel zich eindelijk toeleggen op belangrijke kerntaken zoals het niet laten ontsnappen van de nog in hechtenis zijnde arrestanten of het opleggen van GAS-boetes aan spelende kinderen in onze nu plots ongevaarlijke straten.”

9 reacties op "Antwerpen al meteen krachtig veranderd"

  1. Wordt Antwerpen nu weer zwart? men zou het denken als je BDW hoorde te keer gaan ,zondag avond”Antwerpen is van ons!” en dan als een Caesar te voet naar het stadhuis..

    Ik kijk vol argwaan naar 2014!

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter