Zon weigert Zonnewende

 

STONEHENGE – Om een nog onverklaarbare reden heeft de Zon eerder deze week haar verwachte zonnewende niet gemaakt. Traditioneel vindt die zonnewende al eeuwen- zoniet millennialang elk jaar plaats op 21 juni, de langste dag van het jaar.  

De Zon heeft haar verwachte Wende nog niet gemaakt (Beeld: YouTube)
De Zon heeft haar verwachte Wende nog niet gemaakt (Beeld: YouTube)

Astronomen vermoeden dat de Zon in de war is geraakt door de Aardse jaarindeling van het schrikkeljaar 2012, die al honderden jaren geleden werd voorspeld door aanhangers van de Gregoriaanse kalender. Door het uitblijven van de zonnewende is het voorlopig nog onduidelijk of de dagen op Aarde vanaf nu zullen verlengen, verkorten, of gewoon even lang zullen blijven.  Aanhangers van de rivaliserende Mayakalender zien in het uitblijven van de zonnewende alvast een gunstig voorteken van het nakende einde van de wereld, dat zich normaal gezien zal voltrekken ergens in december dit jaar.

Eén reactie op "Zon weigert Zonnewende"

Laat een reactie achter