Knokke-Heist voert boerkini-gebod in

Knokke-Heist bindt de strijd aan met mannen die er in ontbloot bovenlijf of weinig verhullende marcellekes door de straten paraderen. De kustgemeente biedt toeristen boerkini’s aan om het gebod te handhaven.

Binnenkort verplicht Knokke-Heist mannen om een even belachelijke wereldwinkelsjaal rond hun bast te knopen als hun vrouw.

“Iedereen is welkom in Knokke-Heist, maar bezoekers moeten zich wel aanpassen aan onze normen en waarden”, verdedigt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele het kledingvoorschrift. “De minimumstandaard die we hier hanteren bestaat uit een knielange bermuda, een polo van Lacoste en een pullover, al dan niet gedrapeerd over de schouders. Bezoekers die daar niet over beschikken, bieden wij als noodoplossing allesverhullende badkledij aan.”

MANBOEB

Intussen ontlokt de maatregel felle kritiek bij de belangenvereniging MANBOEB (Man Baas Over Eigen Buik), die het boerkini-gebod een flagrante schending van het grondwettelijke recht op zelfbeschikking noemt. “Blanke mannen van middelbare leeftijd moeten ons, blanke mannen van middelbare leeftijd, niet dicteren hoe we ons vertonen in de openbare ruimte”, vindt MANBOEB-woordvoerder Freddy De Kerpel.

MANBOEB zal ook een klacht indienen bij het gelijkekansencentrum Unia. “Van vrouwen wordt verwacht dat ze zich ontkleden in de publieke ruimte. Maar wij mannen zouden dat niet mogen? Dat is je reinste discriminatie! Iedereen gelijk voor de wet, het boerkini-verbod is er voor iedereen”, aldus een strijdbare De Kerpel.

2 reacties op "Knokke-Heist voert boerkini-gebod in"

  1. De maatregel brengt een heuse vluchtelingenstroom op gang: Duizenden transtoeristen trachten in marcelleke en met frigobox op de kusttram richting Blankenberge te geraken waar zij hopen anoniem in de massa op te gaan.

    Beantwoorden.
  2. Boerkini alleen is bijlange niet vergaand genoeg. Voor mij moet gesloten schoeisel op het strand verplicht worden. Iedereen loopt daar maar met zijn of haar blote stinkvoeten in het zand. Ik lig daar languit van de zon te genieten in datzelfde zand met als gevolg dat ik ‘s avonds thuiskom, stinkend als een Brusselse kaas.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter