Wat hield het leger nog allemaal verborgen voor Vandeput?

LEOPOLDSBURG – Het zijn lastige dagen voor defensieminister Steven Vandeput (N-VA), nu is gebleken dat hij mogelijk werd voorgelogen door het leger dat hij verondersteld wordt te leiden. Gisteren kwam uit dat de Belgische regering een studie bestelde bij producent Lockheed Martin, iets wat door de minister telkens werd ontkend. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat de Belgische F-16’s beduidend langer in gebruik kunnen blijven dan Vandeput altijd heeft volgehouden. Volgens de minister werd deze informatie achtergehouden door de Belgische legertop. Vandeput spreekt van een ‘ernstige vertrouwensbreuk’, en heeft nu een grondige audit bevolen. Daaruit kwamen alvast enkele bijzonder ontluisterende onthullingen naar boven. De Raaskalderij kon een voorlopig rapport inkijken. 

 • Belgische troepen namen van 1940 tot 1945 deel aan grootschalige militaire operaties in Europa. Niemand lichtte de minister hierover in.
 • F16’s zijn eigenlijk Cessna’s bekleed met straaljagervormig piepschuim.
 • Er liggen kernwapens op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Bert Anciaux weet dat, in tegenstelling tot de minister, wel.
 • De uiterst geavanceerde, op afstand bediende gevechtsdrones die vanuit Leopoldsburg worden bestuurd, zijn helemaal niet echt. De soldaten aan die pc’s spelen gewoon de ganse dag Counter-Strike.
 • De Agusta-helikopters zijn allemaal in het verkeersregister ingeschreven op naam van Willy Claes.
 • Het volledige Belgisch Leger bestaat uit slechts 45 soldaten. Dat is enkel problematisch op de Nationale Feestdag, wanneer deze zich telkens wel heel snel moeten omkleden tijdens het Nationale Défilé om telkens te doen of ze een ander regiment zijn.
 • De aliens die in 1986 in België landden, bevinden zich in Gebied 51, een geheime locatie in België met als codenaam ‘West-Vlaanderen’.
 • De Veldmaarschalk kan enkel ontmaskerd worden door de Spion.
 • De gemiddelde BMI van de Belgische soldaat is te hoog.
 • De gemiddelde BMW van de Belgische generaal is te laag.
 • Ook van 1914 tot 1918 werd het Belgisch leger blijkbaar ingezet voor militaire doeleinden, iets wat men nooit aan de minister heeft verteld.
 • Door de ~-knop in te drukken, en vervolgens ‘give ammo’ in te typen, krijgen onze jongens ongelimiteerde ammunitie in hun strijd tegen IS.
 • De alien die in 2006 in België landde is niet echt, het betrof gewoon de verklede buurman van Fons.
 • Het Belgisch Leger is bezig aan een 188-jarige bezetting van Vlaams grondgebied.
 • Het Belgisch leger heeft echte wapens, en de minister niet. Het zou bijgevolg erg jammer zijn voor de minister mocht hij iets ontdekken over corruptie en smeergeld, niet? Het Belgisch leger weet bovendien waar de minister woont, hoe zijn kinderen eruit zien en waar ze naar school gaan.
 • Xavier Waterslaegers is gewoon een acteur, die spéélt dat hij bij het leger werkt.
 • Oorlog is helemaal geen spel. Het is een vuile bedoening, en mensen sterven.

27 reacties op "Wat hield het leger nog allemaal verborgen voor Vandeput?"

 1. De opsomming is vrij onvolledig, er ontbreekt bv.:
  – Prins Laurent kan nog zeker 6 jaar langer dienen in het Chinese leger mits zijn carrosserie wat opgekalefaterd wordt. Hij is dus niet aan vervanging toe.
  – Generaals leren papieren vliegers vouwen die de F16 kunnen vervangen.
  – Theo Francken lijft sans-papiers in bij zijn vreemdelingelegioen dat de taalgrenzen van Vlaanderen moet verdedigen tegen de oprukkende Walen.
  – Minister Vanden Boeynants, beenhouwer en minister, leverde nooit bedorven vlees aan Kosovo. Hij leverde het aan het Belgisch leger.
  – Leo Delcroix is de beste minister van landsverdediging die het land (van) ooit gekend heeft.
  – Wat gaan we spelen, met de soldaatjes of cowboy en indiaan?
  En tot slot:
  – Den Duits is nooit verslagen. Na 4 jaar was hij het hier zo beu dat hij het is afgetrapt ondanks het verzoek van de koning om nog wat langer te blijven terwijl hij in ballingschap het varken uithing met Stormy Daniels.

  Beantwoorden.
 2. ook niet vermeld aan de minister zijn de strenge straffen die uitgesproken waren tegen de soldaten die op schietoefeningen te stil “PANG” hebben geroepen. Enkelen daarvan zitten nun nog steeds met burn-out geplaagd.

  Beantwoorden.
  1. Je moet dat allemaal wel kaderen: Sinds een tijdje waait er een nieuwe wind in Saoedi-Arabië. Vrouwen mogen nu autorijden en krijgen meer vrijheden. Dus die vrijgevochten vrouwen willen nu ook zoals hun mannen massaal met straaljagers gaan vliegen, met tanks door de woestijn crossen en met mitrailletten hun kookpotten doorzeven. Vandaar.

   Beantwoorden.
 3. Ik moet zeggen dat dit onderwerp me wel iets doet. Zelf ben ik in dienst geweest en heb meermaals actief onze waarden verdedigd in binnen- en buitenland. En ik kan u vertellen dat ik in redelijk hachelijke situaties verkeerd heb. Zo reed ik op een bepaald moment met een hoge snelheid in een jeep en was volledig omsingeld door de vijand: Ik werd opgejaagd door een laagvliegende helicopter achter mij terwijl er naast mij vervaarlijk een vijandelijke tank reed. Ik kon echter geen kant op want voor mij daagde een loslopend paard op. Doodsangsten heb ik toen uitgestaan. Ik overwoog nog uit mijn jeep te springen, maar gelukkig kon ik op tijd de flosj trekken en mocht ik nog een keer.

  Beantwoorden.
 4. Ah, Groot, gij waart dat toentertijd die altijd voor mijne neus met die flosj wegwas. Mooi is dat tegenover je medemens. Apropos, hebt Gij toen enkele jaren later ook mijn lief afgepakt? Ja, van ex-militairen die zelfs hun minister foppen moet ge niet verschieten…

  Beantwoorden.
  1. Ik deed dat allemaal undercover natuurlijk. Zoals het lief van de Jan binnendoen onder het rupszeil. Verder was ik een gevreesd scherpschutter die veel pijpjes heeft laten uitgaan en ooit heb ik zelfs een beer geschoten. Als ge uw eigen dan voorstelt dat mijn mondaine leven zich afspeelde tegen een decor van glamour en glitter met James Bond-achtige toestanden (ik herinner me dat ik tijdens één enkele achtervolgingsscène tientallen auto’s ramde) dan durf ik gerust stellen dat ik een boeiend leven gehad heb. Momenteel werk ik aan mijn memoires met een knipoog naar mijn vriend Frank: “I did it no way”.

   Beantwoorden.
 5. Ik heb ook een boeiend leven gehad, in 1967 ben ik naar zee geweest. Maar schrijven zoals jij heb ik nooit gekund. En de laatste jaren begin ik meer en meer inkt te morsen als ik mijn pen in de inktpot steek. Dan probeer ik de tafeldoek af te kuisen met mijn zakdoek. Mijn vrouw denkt dan dat ik uit mijn neus gebloed heb en dat ik blauw bloed heb. Zoals die ene uit Tervuren, ik weet zijn naam niet meer, maar die zit altijd bij de chinees op de hoek.

  Beantwoorden.
 6. Beste Georges, het is je allemaal al lang vergeven, misschien heb je zelfs gehandeld uit barmhartigheid. Zeker als ik zie met welken loser ze uiteindelijk getrouwd is: hij zit ook al vele jaren aan de alkohol. Thanks ! Waaw seg, wat jij allemaal beleefd hebt: daar doe ik mijn kepie vooraf. Véél interessanter dan het leven van de heer Mendeljew, die zich situeert tussen Calcium en Barium.

  Beantwoorden.
  1. Ha, een fan. Stuur me uw emailadres, Jan, dan zal ik u verhalen hoe ik ooit verdwaald ben tussen de wilde leeuwen, de onverschrokken tijgers, de vraatzuchtige krokodillen en de schuwe okapi’s omdat ik de uitgang niet meer terugvond. Of hoe ik eigenhandig een uitslaande brand gedoofd heb door het vuur uit te pissen tot grote consternatie van de scoutsleider die het niet passen vond bij de kumbaya-sfeer van het kampvuur. Hoe tien weelderig gevormde vrouwen zich naakt en vol overgave aan mij presenteerden, bladzijde per bladzijde in de Playboy bladerend. Om niet te spreken over mijn talloze reizen naar de maan, mij toegewenst door vriend, die ik niet heb, en talloze vijand. Kortom, neem nu een abonnement voor slechts 35 euro per maand met automatisch jaarlijkse contractverlenging tot in het jaar 3000. En we zwijgen erover. Beloofd.

   Beantwoorden.
 7. Hej die Georges, vraagje: mag dat ook in bitcoins? ik heb zo’n kleine 10 jaar geleden in een zatte bui gans m’n maandpensioen opgekocht in bitcoins omdat ik dat toen een goed idee vond. ik ben toen die bitcoins met een geleend pirrewitje naar huis gereden, en ja: nu zit ik daarmee. Heu: hoeveel bitcoins voor 3000€? en mag ik dat met bpost opsturen? en hoeveel tembers moet ik daar dan opplakken? dank voor antwoord en tot genoegens

  Beantwoorden.
  1. Een kruiwagen bitcoins in Belgische frank is ok, Jan. Liefst briefkes van 20 met het Atomium op de achterkant. Het atomium stelt een ijzeratoom voor dat in de tabel van Mendeljew – help! – op het nummerke 26 staat.
   Jongen, jongen, jongen, nu heb ik er hier ene aan ’t lijntje…

   Beantwoorden.
   1. Onzin. Het atomium stelt 9 ijzeratomen voor en wil hiermee de structuur van ijzer weergeven, de voornaamste reden waarom deze materie relatief hard en sterk is.
    Ballen in de nek van Boudewijn!

    Beantwoorden.
 8. Diene laatste zin was er teveel aan, Georges; die van ons zegt: “ziet gij niet dat dat nen hobbyvisser is die denkt dat nen bitcoin een soort aas is voor aan zijne visstok zoals ne zager of ne leegloper?”.Weet je wat, ik zal mijnen oprit plaveien met die bitcoins, staat chic zegt ze.

  Beantwoorden.
 9. Hier word je toch wel even stil van, dat de grootste helden zomaar inzage geven in hun gloriedagen. Laten we wel zijn, zonder hen zou ons vrije Westen nooit hebben kunnen bestaan. En weer opnieuw wordt er een beroep op hen gedaan, nu om te inspireren.

  Beantwoorden.
 10. ik heb zo eens tegen een struisvogel gevochten, het zweet liep van m’n lijf… en toen ik enigszins aan de winnende hand was, krijg ik een elleboogstoot in m’n ribbenkast, waarop “die van ons” zegt: stop met wroeten, leg u op uw zij en slaap verder sen aap! al die moeite voor niets dus.

  Beantwoorden.
 11. MIJN kinderen hebben het gemaakt, Edewaar: ze krijgen elke dag bewonderende blikken op de universiteit van Leuven. Beter dan die misbaksels van U zou ik zeggen. Je kan ze trouwens elke dag bewonderen: in de grote aula van de afdeling biologie: helemaal achteraan, linkse kast, tweede schab: in de grootsten bokaal !

  Beantwoorden.
  1. Wel uit pure curiositeit ben ik eens rap gaan kijken. Het is voorwaar een koppel potvissen dat daar in de grootste bokaal steekt! Wordt het niet stilaan tijd dat ze een keer uit de kast komen?
   En wat mijn eigen misbaksels betreft: ik krijg ze mijn kot niet uit. Ook maar laten steriliseren en afvoeren naar Leuven? Ze zouden maxima cum laude afstuderen aan de faculteit freakology, juist gelijk pa destijds.

   Beantwoorden.
 12. ik ben natuurlijk zo fier als een pauw dat ge alles hebt laten vallen om naar mijn kinderen te gaan kijken: dank U daarvoor. Maar waar ik niet tegen kan: inderdaad: één van de 2 is een meisje, het zou kunnen dat het ’n pot was … maar zéker gene potvis ! Wat zijn dat nu voor onhebbelijke insinuaties …

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter