Sesamstraat start met WhatsApp Buurtpreventie

Sinds zondag verenigen de inwoners van Sesamstraat zich in een BIN, een zogenaamd Buurt Informatie Netwerk. Een gedeelde groep op WhatsApp moet het stijgende onveiligheidsgevoel in ’s werelds bekendste straat terugdringen. Aan het begin van de straat staat al een groot bord opgesteld: ATTENTIE WhatsApp Buurtpreventie.

In Sesamstraat zijn altijd camera’s aanwezig geweest, maar volgens de inwoners volstaan die niet langer. “De laatste tijd zijn hier vreemde vogels gesignaleerd”, zegt Pino, “En ja, wij zijn bang, dus daarom hebben we een onlinebuurtwacht georganiseerd”. “Het onveiligheidsgevoel neemt toe door al die vreemdelingen”, vult Angsthaas aan, “Vroeger riepen we naar bezoekers: ‘schuif gezellig aan, laat je speelgoed staan!’, maar zo onbezonnen zijn we toch niet meer, hoor. Voor je het weet zit je favoriete knuffelbeest, Lego-doos of trampoline in de handen van zo een bruine rat”.

Verdachte situaties worden nu meteen gemeld in de buurtpreventiegroep op WhatsApp. Er loopt een bericht binnen dat er een vreemde auto gesignaleerd is ter hoogte van nummer 22, met daarin twee mannen ‘die er niet uitzien alsof ze Bart of Ernest heten’. Elmo en Tommie lopen er naartoe, maar keren al snel terug. “Die homo’s wonen daar”, weet Elmo.

“We moeten toch waakzaam zijn dat die groepsapp geen walkie-tokkie wordt”, analyseert Stuntkip. Ieniemienie wil de feiten niet minimaliseren: “We zijn geen racisten, maar er zijn hier toch veel inbraken de laatste tijd. We zitten ook al geruime tijd met een onbenul dat het gemunt heeft op ons eten, zoals koekjes”. “Die veelvraat moet maar bij Sint-Vincentius aankloppen”, vult Tommie misnoegd aan, “Daar krijgt die paljas ongetwijfeld ook een huis en een gsm in de handen gestopt, zoals alle criminelen die hier worden doodgeknuffeld”.

Ook voor Kermit zijn indringers niet gewenst. “We zijn al sinds 1976 een hechte gemeenschap en dat willen we graag zo houden. Eerst onze mensen en daarna zien we wel”.

2 reacties op "Sesamstraat start met WhatsApp Buurtpreventie"

  1. Het waarschuwingsbord wordt in dit artikel verkeerd geïnterpreteerd. Men probeert hier gewoon te vermijden dat ongecontroleerd WhatsApp-gebruik op straat de toevallige voorbijganger tegen de betreffende paal kan laten botsen. De oplossing staat erbij afgebeeld: allemaal netjes hand in hand lopen zodat je het vijfvingerig lichaamsdeel een pak veiliger gebruikt dan al tekstend op je smartphone (=niet zo smart!).

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter