“Het” verkozen tot Lidwoord van het Jaar

Na een ongemeen spannende verkiezing is “het” verkozen tot Lidwoord van het Jaar. Dat maakte Van Dale vandaag bekend. Met ruim 36% van de stemmen haalde “het” het van “een” en “de”, die respectievelijk 2de en 3de eindigden.

Gisteren maakte Van Dale al bekend dat ’moordstrookje’ is verkozen tot Zelfstandig Naamwoord van het Jaar. Het slaat op een fietspad dat vlak langs een weg ligt en daardoor zeer gevaarlijk is, legt de uitgever uit.

Het is nog uitkijken naar de bekendmaking van het Werkwoord, Bijvoeglijk Naamwoord, Bijwoord, Telwoord, Voegwoord en Tussenwerpsel van het Jaar.

11 reacties op "“Het” verkozen tot Lidwoord van het Jaar"

   1. Polariseren is achterhaald, ik denk dat we nu eerder in termen van grote verbindingen moeten spreken. Daarom stel ik als verbindend compromis voor om ’t lidwoord ‘het’ deels te schrappen en ’t systematisch af te korten tot ’t. ’t Is ook goed voor ’t milieu: minder papier en minder inkt.
    P.S.: Nobelprijzen, worden die ook aan huis geleverd of moet ge die echt zelf gaan afhalen?

    Beantwoorden.
 1. Dit bewijst maar weer eens dat wie het onzijdig enkelvoud niet kent onvoldoende Nederlands kent om toegelaten te worden op de arbeidsmarkt. Wat kan er nu moeilijk zijn aan “het” als iedereen kennis moet nemen van LGTBQ+XYZ, en dat in alle mogelijke combinaties? Nood aan praktijktests tegen discriminatie van het onzijdig enkelvoud!

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter