Internationaal Strafhof veroordeelt Prins der Duisternis

DEN HAAG – Het Middeleeuwen-tribunaal van de VN heeft Bahaal, de Prins der Duisternis, veroordeeld tot 500.000.000 jaar cel. Volgens het tribunaal heeft de Hellevorst een doorslaggevende hand gehad in het verstoren van de pogingen van Johan de Rode Ridder om de zwakkeren te beschermen en de mensenrechten ook in de Middeleeuwen te laten zegevieren.

– door Puriet Groenboeck –

De rechtbank heeft Bahaal veroordeeld wegens directe en indirecte misdaden tegen de mensheid. De Maarschalk van het Kwaad orkestreerde in de periode vanaf de geboorte van koning Arthur (De Barst in de Ronde Tafel, nvdr.) tot ergens in de vijftiende eeuw verscheidene brutale pogingen om chaos en verderf te zaaien.  Hij wordt verantwoordelijk geacht voor de dood van 800.000.001 eigen, duistere handlangers en zeven toevallige voorbijgangers. Eventuele gevallen van slachtoffers aan de kant van de Goeden zijn nooit bevestigd.

Behalve Bahaal werd ook zijn demonische handlangster Demoniah gestraft: zij kreeg 200.000 jaar cel en een verplichte borstverkleining. Een derde beklaagde, Juliaan de Roverhoofdman, werd vrijgesproken omdat hij niet meer in leven was.

Strippoker

De Heerser van de Zwarte Kunsten werd pas aangehouden in 2003, in Irak, toen hij strippoker zat te spelen met Demoniah en Saddam Hoessein (Saddam Hoessein, nvdr.) in een onderaardse ruimte bij een boerderij in het dorp Adwar, 15 kilometer ten zuiden van de stad Tikrit. Hij had zich ongeveer vijfhonderd jaar lang verborgen gehouden, maar werd uiteindelijk toch bij toeval gevat door Amerikaanse Special Forces in samenwerking met Johan de Rode Ridder, diens schildknaap Chuck en Merlijn de Tovenaar.

Hoe Bahaal zal worden opgesloten is nog maar de vraag, aangezien de Grootmeester in de Zwarte Magie zijn stoffelijke vorm heeft geruild voor een geestelijke, na dodelijk getroffen te zijn geweest door Excalibur, het magische zwaard van (wijlen) koning Arthur Pendragon (zie ook het album De laatste droom, nvdr.).

Johan de Rode Ridder was zelf niet bereikbaar voor commentaar maar heeft per heraut laten weten dat hij “warempel zeer verheugd is nu de vermaledijde bij de kraag is gevat, bij Sint Joris!”

4 reacties op "Internationaal Strafhof veroordeelt Prins der Duisternis"

Laat een reactie achter