Sarkozy Schaft Vreemdelingenlegioen Af

PARIJS – De Franse president Nicolas Sarkozy heeft het Vreemdelingenlegioen afgeschaft. Met die maatregel hoopt hij bij de komende presidentsverkiezingen het rechtse kiezerspubliek definitief voor zich te winnen.  Vele vreemdelingen in Frankrijk houden hun hart vast voor wat  nog komen moet.

In een emotionele toespraak maakte de Franse president Nicolas Sarkozy bekend dat alle divisies van het Franse Vreemdelingenlegioen, dat werd opgericht in 1931, volgende week definitief zullen worden ontbonden.  Sarkozy en zijn kabinet hebben het niet langer begrepen op vreemdelingen.

Sarkozy: 'Veel te veel vreemdelingen' (Copyright by World Economic Forum swiss-image.ch/Photo by Moritz Hager)
Sarkozy: ‘Veel te veel vreemdelingen’ (Copyright by World Economic Forum
swiss-image.ch/Photo by Moritz Hager)

“Er zaten veel te veel buitenlanders in dat Vreemdelingenlegioen”, sprak Sarkozy zonder verpinken de verzamelde internationale pers toe.  “Op zich is er wellicht niks verkeerd met  buitenlanders, maar ik vind toch dat ze veel problemen zouden kunnen vermijden door gewoon in hun eigen land te blijven.   Ik wil absoluut niet klinken als een racist, maar voor mijn part mogen ze alle vreemdelingen meteen op een slecht onderhouden C-130 zetten naar hun land van herkomst. Met het afschaffen van het Vreemdelingenlegioen hebben we dan ook op een mooie, symbolische manier trachten duidelijk te maken hoe het Franse volk over dat soort mensen denkt”,  mijmerde het supermachtige staatshoofd.

Spek en bananen

Front National-voorzitster Marine Le Pen juicht de ontbinding van het Vreemdelingenlegioen alvast toe.  Volgens haar was de organisatie al een tijdlang hopeloos gedateerd.  “Vroeger kwam bij guerrilla-acties in bosrijk gebied  de aangeboren neiging van de neger om in bomen te klimmen nog goed van pas”, geeft de invloedrijke beleidsmaakster toe.  “Hedendaagse conflicten vinden echter steeds vaker plaats op onbebost terrein, waardoor die mannen er tegenwoordig natuurlijk grotendeels voor spek en bonen bij lopen.  Of zal ik zeggen, voor spek en bananen”, grapt de vrouw die president van Frankrijk wil worden.

De afschaffing van het Legioen kan in Frankrijk alvast rekenen op een breed maatschappelijk draagvlak. Ook het officiële Franse leger staat onverdeeld achter de beslissing van president Sarkozy. “Het was een slecht idee om een bende Noord-Afrikanen te bewapenen met modern oorlogstuig”, beseft minister van Defensie Robert Bayonet. “We hadden moeten voorzien dat mensen van een ander ras dan het blanke nu eenmaal niet goed overweg kunnen met hoogtechnologisch materiaal.  Vooral de Algerijnse legionairs hadden meer de neiging om hun machinegeweren onderling door te verkopen dan om er daadwerkelijk mee te gaan schieten. Althans de meesten dan toch.”

Gestolen goederen

Het gevaar bestaat nu dat de legionairs, veelal ex-misdadigers wiens identiteit werd uitgewist door bij het Legioen te gaan, voortaan allemaal over dezelfde kam zullen worden geschoren. Het is immers zeer moeilijk om nu nog te achterhalen wie van hen echte vreemdelingen zijn en wie niet. Generaal Fernand De Racque à Tacque stelt daarom voor om met een zogenaamde ‘drijftest’ het onderscheid te maken. “We gooien alle legionairs zonder pardon in de Seine, met uniform en al. Als hun zakken vol gestolen goederen zitten zinken ze, en hebben we bewezen dat het echte vreemdelingen waren. Als dat niet het geval is, zwemmen ze rustig naar de oever en bieden we hen het Franse staatsburgerschap aan. Op die manier scheiden we op harde maar correcte wijze het rapalje van de echte Fransen.”

4 reacties op "Sarkozy Schaft Vreemdelingenlegioen Af"

 1. Leuk detail voor de auteur. Jean-Marie Le Pen is zelf meermaals gedecoreerd veteraan van het Vreemdelingenlegioen, en heeft onderandere in Algerije en Indochina gevochten.

  Het zou me raar overkomen moest Marine Le Pen in het echt voor de ontbinding van het Legioen zou zijn. :)

  Beantwoorden.
 2. het legioen bestaat nog steeds.le pen? legionair? flikker toch op die kneus is vanuit het nationale leger overgeplaatst in zn eigen functie.die kansloze heb in het legioen nooit geen opleiding gehad.weet je waar die goed in was? in krijgsgevangenen te martelen,daar was ie goed in. mischien iets voor jou tom om de boeken van de echte legionairs eens te lezen.boek van wim vaals bijvoorbeeld.dan kun je lezen wat een vieze nazi le pen is en was

  Beantwoorden.
 3. Al degene die zo over het legioen praat zou hem moeten schamen,zeker na wat zei allemaal al gedaan hebben voor oa de Fransen en de rest van de wereld.Er mogen dan al eens wat criminelen bijzijn het zijn zeker geen pedofielen maar Rambo achtige types.De anderen zijn gewone mannen die ervoor gaan en karakter hebben.Tenslotte weet je nooit op voorhand of je daar wel levend weg komt.Ook al zeggen ze dat ze daar niet veel doen in Afghanistan ik geloof daar niet echt in,een Legioenair is geen luirik maar iemand die het gevaar opzoekt als het niet naar hen toekomt.Het is een gezegde van hen eerste erin en als laatste eruit.
  Kijk wie jezelf bent eer je over zulke mensen oordeelt

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter