Amerikaanse leger test milieuvriendelijke kogels

ARLINGTON – Het Amerikaanse leger heeft een aanbesteding uitgeschreven voor biologisch afbreekbare munitie. Door zijn geopolitieke conflicten over olie- en gasvelden in de toekomst uit te vechten met respect voor het milieu hoopt het Pentagon zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Kogels brengen de gezondheid ernstige schade toe.

Daarmee speelt het Pentagon in op een wereldwijde economische trend om te vergroenen, vindt Defensie-expert Luc De Vos. “Zeker de laatste tien jaar steekt men veel meer energie in het ontwikkelen van kogels die beter zijn voor gebruiker en omgeving.”

“Behalve voor de vijand natuurlijk. Die moet kapot”, lacht de professor emeritus.

De aanbesteding is dan ook een belangrijke stap in de goede richting, aldus De Vos. “We zien dat de invoering van disclaimers op ammunitiekoffers, zoals ‘Schieten brengt de gezondheid ernstige schade toe’ of ‘Schieten is dodelijk’ niet tot een vermindering van het aantal gewapende conflicten heeft geleid, wel integendeel. Ook de introductie van expliciete foto’s van de gevolgen van schieten heeft weinig zoden aan de dijk gezet.”

“Je moet ervan uitgaan dat de mens altijd zal blijven schieten, hoe ongezond het ook is”, besluit De Vos. “De enige optie die ons dan nog rest is om onze wapens minder schadelijk te maken.”

3 reacties op "Amerikaanse leger test milieuvriendelijke kogels"

 1. Ga er maar vanuit dat het een dubbele agenda heeft alsof de regering ook maar ene fuck geeft om het millieu .
  De kogels waarover het men heeft kunnen tevens zaden bevatten die planten kunnen dieren dan weer eten volgens de producent.
  Oh dus dan kan het GMO over de hele fucking wereld kruisbesmettingen opleveren met orginele natuur gewassen .
  Of is het doel biologische oorlogsvoering ?
  Defensie heeft er ook geen problemen mee zn eigen mensen kanker te bezorgen dmv DU munities .
  Dr Doug Rokke Depleted Uranium munitions expert

  Beantwoorden.
 2. De mensheid zoekt het einde van oorlog. De trend is immers privatisering: terrorisme is maar een naam voor de tijd die ons wacht dat de man in de straat ook opperbevelhebber kan zijn van zijn eigen commando. Iedereen zijn eigen leger, zoals bij ons op het dorp. En zoals in Amerika. De wereld is klaar voor de volgende openbaring.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter