Schokkend: deze neonazi’s blijken racistisch

BRUSSEL – Het VRT-magazine Pano wijdde gisteren een uitzending aan het cryptofascistische Schild & Vrienden. Tegen ieders verwachting in bleek dat de neonazistische groepering racistisch is. 

Tot ieders verbazing bleek dat de leden van de fascistoïde vereniging Schild & Vrienden racisten zijn.

Lachen met zwarte kinderen die sterven van de honger. Hitlerverheerlijking. Verwijzingen naar een op til zijnde rassenoorlog. Een verregaande lichaamscultus en gedweep met vuurwapens. Dingen die je niet meteen verwacht van neonazi’s, maar toch deelden Dries Van Langenhove en zijn kornuiten zulke ranzigheid zeer gretig in de afgeschermde chatgroepen van de cryptofascistische organisatie Schild & Vrienden.

De vereniging, die vooral uit jonge jongens bestaat, deelde in besloten kring ook memes waaruit een erg traditioneel en vrouwonvriendelijk waardenpatroon blijkt. “Assepoester die haar plaats moet leren kennen, opmerkingen over dikke vrouwen die een schandvlek zijn op maatschappij, vrouwen reduceren tot broedkippen van nieuwe strijders… het staat allemaal haaks op het vrouwbeeld dat we doorgaans associëren met extreemrechts”, aldus politicoloog Carl Devos.

Boegbeeld Dries Van Langenhove minimaliseert intussen de onthullingen en zegt dat de Pano-reportage een zeer eenzijdig beeld schetst van zijn fatsoenlijke, extreemrechtse militie. “Allemaal Lügen van de linkse Lügenpresse! Eh ik bedoel, fake news dus van de mainstream media”, benadrukt de neonazi. “Wij doen namelijk ook veel goede dingen, zoals pleinen opkuisen en bloed en bodem geve… eh, ik bedoel bloed geven. Louter bloed, dus.”

“Allez, ciao’kens byekens, en Sieg Heil’kens, he”, besluit de beleefde, vriendelijke jongen.

 

9 reacties op "Schokkend: deze neonazi’s blijken racistisch"

    1. Bij de N-VA buitengegooid, bij de UGent buitengegooid, uit de Vlaamse Jeugdraad gegooid, de Discord chatgroep opgedoekt. Nu moet ik u toch ook vriendelijk verzoeken dit forum te verlaten. Ook al heeft u volledig gelijk. Maar dat is het hem juist, dat is strijdig met de waarden en normen van het Raaskalderisme. Daar is de deur. Ga niet langs start, u ontvangt geen 200 euro.

      Beantwoorden.
          1. Iemand gebruikt mijn naam… ik ben zo niet, geen racist, geen homofoob, geen Islamofoob, ik ben gewoon de Mendeljew, Wat anderen in mijn naam schrijven is ronduit raaskalderij. Nu vlieg ik uit de Monopoly game, de kleuterklas, en mijn ouders moeten weer uren verliezen met kamperen voor de inschrijving in een nieuw klasje.

Laat een reactie achter