Salah Abdeslam is De Mol

MOLENBEEK – Na een bloedstollende finale bereikte het mysterie dat Vlaanderen nu reeds weken in de ban houdt gisteravond vroegtijdig zijn ontknoping: Salah Abdeslam is De Mol. Het was staatssecretaris Theo Francken die het nieuws wereldkundig mocht maken.  “We hebben hem #DeMol #vier,” tweette hij.

De vingerafdruk van Salah Abdeslam (Foto: vier.be)

In De Mol moet een commando van tien jihadisten terreuropdrachten uitvoeren in het buitenland. Voor iedere opdracht kunnen ze een aantal maagden verdienen. Eén kandidaat is echter een saboteur die de opdrachten tracht te doen mislukken.

Op het einde van elke aflevering moet één terrorist het spel, en het ondermaanse, verlaten. Om te bepalen wie de lucht in vliegt, moeten alle deelnemers een vragenlijst invullen. Diegene met de laagste score gaat naar het paradijs. Wie op het eind van het programma als enige martelaar overblijft en De Mol kan ontmaskeren, krijgt in het hiernamaals alle verzamelde maagden.

Die Mol was dus Salah Abdeslam. “Je had het eigenlijk al vanaf de eerste aflevering kunnen weten”, plaagt presentator Gilles De Coster. “Salah was de enige die in Parijs zijn bomgordel niet deed ontploffen.”

Toch kon de moslimterrorist nog weken lang onder de radar blijven van tv-kijkend Vlaanderen, zijn medekandidaten en zelfs de Franse en de Belgische inlichtingendiensten. “Een sterk staaltje mollenwerk”, vindt De Coster.

De afgelopen maanden hebben we afscheid moeten nemen van heel wat sympathieke kandidaten. Zo overleefden eerdere afvallers Brahim Abdeslam, Bilal Hadfi en Abdelhamid Abaaoud de eliminatieproef niet. De vraag wie de mol dan wel was, zorgde de afgelopen weken dan ook voor verwoed gediscussieer en giswerk op de sociale media.

“De hints lagen nochtans voor het rapen, voor wie ze wou zien”, aldus de presentator. “Waar dook Abdeslam onder? MOL-enbeek natuurlijk. Die vingerafdruk in het huis in Vorst? Exact dezelfde als die in het logo van het programma. En als je de letters uit de naam Salah Abdeslam vervangt door getallen dan krijg je 19-1-12-1-8-1-2-4-5-19-12-1-13. Dat laatste cijfer is een 3. MOL bestaat uit drie letters. En wat is de baseline van het programma? Juist ja, wie IS de mol. Een duidelijkere referentie naar het kalifaat bestaat niet.”

Nochtans was het een pure toevalstreffer dat Salah zou deelnemen aan De Mol. Volgens zijn advocaat Sven Mary flirtte de terrorist eerst met een deelname aan Temptation Island. “Maar je hebt flirten, en je het flirten flirten”, verdedigt Mary zijn cliënt. “En Salah had de ultieme relatietest verward met de ultieme radicalisatietest. Groot was dan ook zijn teleurstelling toen hij op een eiland met drie mannen en slechts tien ongelovige christenvrouwen terechtkwam, niet eens maagden op de koop toe. Het temperament van mijn cliënt wil dat hij in zo’n situatie aanvankelijk wil ontploffen, maar dan gewoon het hele plan afbreekt en rechtsomkeer maakt en naar huis toe trekt.”

7 reacties op "Salah Abdeslam is De Mol"

 1. In zijn nieuwe luxe-verblijf in Brugge werd Abdeslam gevraagd of men hem, als mol, misschien een proteïnenrijke maaltijd van regenwormen en insecten mocht aanbieden. Dat voorstel werd op weinig enthousiasme onthaald: “Ik moet niks hebben van die onreine beestenboel, gij vuile honden, geef mij gewoon een salah’tje! En Sven Mary in de bain marie!”

  Beantwoorden.
 2. Bij de VTM zijn ze BLIJVEN filmen, slechts 9 keer onderbroken door reclame.
  Op de vraag of ze op die manier het risico voor het uitlekken van de ontknoping en het gevaar voor de politiediensten niet onnodig de hoogte hebben ingejaagd, was hun reactie: “BDW heeft uitdrukkelijk gevraagd om te blijven uitzenden zodat de mensen kunnen zien hoe populair hij wel is in Molenbeek en in de hoop dat er enkele transfers door beeld zouden paraderen om te bewijzen dat het hoog tijd wordt dat die ophouden.”
  Helaas waren het enkel een reeks Moslims die het scherm hebben gevuld. Wat wel in één klap het jaarlijkse quotum van het tonen van vreemd volk op de VTM heeft gevuld.

  Beantwoorden.
   1. De aanslagen zijn schokkend voor heel veel mensen. Dit artikel was brutaal en wat mij betreft toch best grappig, totdat de aanslagen plaatsvonden…

    Dit artikel weghalen heeft niets te maken met toegeven aan de jonge terroristen. Ze hebben hun bommetjes al laten ontploffen er valt dus weinig nog toe te geven, n’est ce pas?

    Zou beter zijn u te realiseren, dat de jonge terroristen door de IS zijn gehersenspoeld en worden misbruikt voor de criminele plannen van een paar IS topfiguren.. Uiteindelijk is de top van IS gewoon een criminele organisatie. Een stelletje egoisten, die zogenaamd uit naam van (andermans) god zich van alles toe eigenen.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter