Lars (7) in de hoek voor alternatieve feiten

De alternatieve feiten zijn dat deze kamer opgeruimd is, vindt Lars. (foto: Tobin, CC BY SA 2.0)

AARSCHOT – Afgelopen weekend moest de kleine Lars De Smet (7) wel een kwartier in de hoek staan omdat hij tegen zijn ouders gelogen had dat zijn kamer al opgeruimd was. Een wel erg zware straf voor het louter presenteren van alternatieve feiten, vindt de jongen zelf.

Hoewel de volledige inhoud van Lars’ Lego-doos nog op de grond lag, zijn bureau nog vol knutselgerief lag en kledingstukken verspreid lagen over de gehele kamer, houdt de jongen voet bij stuk. “Het is hier proper. Dit is de properste kamer die ooit door een kind is opgeruimd. Punt!”, mokt de jongen.

Lars vindt het dan ook bijzonder onfair dat hij in de hoek moet staan terwijl hij zijn kamer wel degelijk heeft opgeruimd. “Mijn ouders zeggen dat ik gelogen heb, maar dat is zelf een grove leugen!”, houdt de jongen huilend vol. “Ik heb louter alternatieve feiten gepresenteerd, die duidelijk verifieerbaar zijn als je ze maar met een open geest wil bekijken.”

“Hun versie van de waarheid is hopeloos elitair, en ze kunnen die alleen maar doordrukken omdat ze in dit gezin een spectaculair hoger inkomen hebben dan ik”, huilt de jongen verder. Toch zijn zijn ouders onvermurwbaar. “Lars heeft gelogen, en in dit gezin vliegen leugenaars zonder pardon in de hoek. Punt”, besluit zijn moegetergde vader. “Hoe lang? Tot de alternatieve feiten zijn verjaard.”

4 reacties op "Lars (7) in de hoek voor alternatieve feiten"

  1. Het is gewoon wreed om een kind zijn spulletjes te doen opruimen en het dan in een hoek te gaan parkeren. De helft van mijn kleuterjaren heb in het kolenkot doorgebracht en de rest in de hoek. (sterk overdreven maar niet echt gelogen)

    Van WC ’s krijg ik nog altijd nare dromen. Mijn dromen zijn normaliter goed, maar tegen de morgen krijg ik de meest nare dromen daaromtrent. Lijk Franse WC’s waarin ik lijk te verzwelgen.
    Of eindeloze gangen die ik moet doorkruisen om aan een WC te geraken.

    Gelukkig word ik meestal wakker gemaakt door mijn kat of mijn vriendin hun gedoe. En kan ik gewoon naar het gemak. Mijn kat volgt me soms aldaar naartoe. Mijn vriendin gelukkig niet.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter