Parmezaanse kaas gered door aardbevingen

Parmezaan maken kan iedereen
Parmezaan maken kan iedereen

BOLOGNA – De aanhoudende aardbevingen in het noorden van Italië hebben een enorme ravage en veel menselijk leed aangericht. Toch ontdekken de veehouders in de buurt van Bologna tot hun grote verbazing ook de voordelen van de natuurramp. Door de krachtige schokken en de permanente stroom van kleinere naschokken blijkt de melk van de lokale koeien zodanig te stremmen dat er bij het melken van de dieren zuivere parmezaan uit de uiers vloeit. “Ik dacht eerst dat er iets mis was met mijn koeien”, legt melkveehouder Gordon Zola uit. “Maar blijkbaar trilt de aarde net op een zodanige frequentie dat de melk al in de uier in kaas wordt omgezet. We hoeven enkel de kaas af te tappen en we kunnen hem te rijpen leggen. De kaas is werkelijk van excellente kwaliteit. Tja, moeder aarde slaat en zalft zeker?” Deze meevaller lijkt te compenseren voor de 300.000 bollen parmezaanse kaas die vorige week verloren gingen tijdens een aardbeving. Experts vrezen echter dat wanneer alle koeien plots kaas blijken te bevatten, de prijzen volledig zullen kelderen. (LvS)

Laat een reactie achter