François Hollande neemt ambtsvrouw Carla Bruni officieel in gebruik

Hollande en Sarkozy ondertekenden vanochtend de overdracht van Carla Bruni.
Hollande en Sarkozy ondertekenden vanochtend de overdracht van Carla Bruni.

PARIJS – François Hollande, de pas verkozen nieuwe president van Frankrijk, heeft vandaag zijn ambtsvrouw Carla Bruni officieel in gebruik genomen.  Tijdens een korte plechtigheid in het Élysée ontving hij haar uit handen van zijn voorganger Nicolas Sarkozy.  Het Élysée zelf, de  ambtswoning van de President van de Franse Republiek, betrekt hij pas vanaf 15 mei, wanneer zijn termijn officieel begint te lopen.

Het is erg uitzonderlijk dat een Franse president Carla Bruni zo snel in bedrijf stelt.  Sarkozy was bijvoorbeeld al meer dan een maand president voordat hij zijn ambtsvrouw van Jacques Chirac overnam.  “Aangezien monsieur Hollande voorziet dat zijn agenda na de 15e mei zo druk zal zijn met de heronderhandeling van het Europese begrotingspact, opteert hij ervoor om zich nu reeds van zijn kleinere presidentiële taken te kwijten,” zo leren we van zijn woordvoerder. “Het behagen van mevrouw Bruni is daar een goed voorbeeld van.”  (LM)

2 reacties op "François Hollande neemt ambtsvrouw Carla Bruni officieel in gebruik"

  1. Simon Guldentops · Bewerken

    En wat is dan precies, een ambtsvrouw? Is het misschien gebruikelijk dat een nieuwe Franse president de vrouw van zijn voorganger in dienst neemt? Nog nooit van gehoord. Nogal onvolledig artikel.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter