Dochter Philippe Dewinter vecht mee in Syrië

EKEREN/ALEPPO – An-Sofie, dochter van Vlaams Belang-boegbeeld Philippe Dewinter, is naar Syrië getrokken om er deel te nemen aan de burgeroorlog. In tegenstelling tot andere Antwerpse jongeren, zoals Brian De Mulder en Jejoen Bontinck, vecht ze er mee met het regeringsleger. ‘Een unieke kans om ongestraft op moslims te schieten’, aldus de zwaarbewapende Walkure.

Mogelijke radicaliseerde An-Sofie Dewinter bij Vlaams Belang-spinoff 'Vrouwen Tegen Islamisering'.
Mogelijke radicaliseerde An-Sofie Dewinter bij Vlaams Belang-spinoff ‘Vrouwen Tegen Islamisering’.

Er vechten naar schatting zo’n 4 000 Europese jihadisten mee in de opstand tegen president Bashar al-Assad. Nieuw is dat er nu ook een delegatie extreemrechtse jongeren uit Europa naar Syrië is getrokken. Onder hen bevindt zich An-Sofie Dewinter, de dochter van Vlaams Belang-boegbeeld Philippe Dewinter. Samen met enkele tientallen skinheads beschermt ze er een christelijke enclave in Aleppo.

“Ik ben blij dat ik de slogan ‘Stop de islamisering’ eindelijk, moslim per moslim, in de praktijk kan omzetten”, vertelt An-Sofie via Skype van aan de frontlinie. “We moeten durven te kiezen tussen vrijheid en islam. Moslimvrouwen hebben die keuze niet. Ze mogen niet zelf beslissen wat ze dragen, maar moeten een boerka of nikab aandoen. Dat vind ik niet kunnen. Iedereen gaat altijd maar meevechten met die rebellen, het werd tijd dat we ook president Assad eens een hart onder de riem staken voor zijn niet aflatende strijd tegen de salafisten. Een half seculiere dictator die niet aarzelt om bommen op zijn eigen burgers te gooien, vertegenwoordigt ons westers ideaal van burgerlijke vrijheid immers veel beter dan die schurftige jihadi’s.”

Ook al maakt An-Sofie aan de zijde van het zwaarbewapende regeringsleger op dit moment meer kans dan Brian De Mulder of Jejoen Bontinck, het tij kan snel keren in het onvoorspelbare conflict. “Natuurlijk ben ik ongerust”, bevestigt haar vader Philippe Dewinter. “Ze vecht zij aan zij met moslims tegen andere moslims. U weet even goed als ik hoe betrouwbaar die zijn. Anderzijds begrijp ik dat ze geen andere uitweg meer zag dan zelf de wapens op te nemen. Elke dag zien jongeren hier op tv of op YouTube hoe moslimterroristen onschuldige burgers afslachten in Syrië, en het westen kijkt gewoon weg. Sterker: dat kiest liever nog de kant van de salafisten, die op de ruïnes van Syrië een nieuw kalifaat willen grondvesten. An-Sofie neemt haar engagement tegen islamisering tenminste ernstig”, aldus de ondanks alles trotse vader.

Vrouwen Tegen Islamisering

Mogelijk radicaliseerde An-Sofie Dewinter in de organisatie Vrouwen Tegen Islamisering, een radicaal-feministische splintercel van het Vlaams Belang. Haar vader ontkent echter dat om het even welke aan zijn partij gelieerde groepering een rol heeft gespeeld in het ronselen van zijn dochter. “Uiteindelijk hoop ik vooral, zoals elke ouder, dat mijn dochter snel kan terugkeren”, zucht Dewinter. “Hoe langer dat conflict ginder duurt, hoe langer die mannen volgens de conventie van Genève immers een geldig excuus hebben om naar hier te komen.”

Eén reactie op "Dochter Philippe Dewinter vecht mee in Syrië"

  1. Islam is de grootste vrijheid mevrouwke hypocriet, we zijn vrij een echte moslim/moslima leeft invrijheid en vrede en hijab bepaald de vrijheid niet, er lopen ezels genoeg op de wereld.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter