M!LF-woordvoerder Philippe Geubels gearresteerd

De woordvoerder van radicale mannenvereniging M!LF, Philippe Geubels, is officieel aangehouden door het parket van Antwerpen. Volgens het parket heeft hij aangezet tot haat tegen mensen van een ander geslacht.

Geubels en zijn kompaan in betere tijden.
Geubels en zijn kompaan in betere tijden.

Geubels werd vanochtend uit zijn bed gelicht en opgepakt, al was niet meteen duidelijk wat hem ten laste gelegd werd. Het parket bevestigt nu dat het gaat om het televisieprogramma dat Geubels maakte en in 2009 en 2010, in twee seizoenen, op 2BE liet uitzenden.

Eva Brems, Kamerlid voor Groen, is verheugd over de inrekening van Geubels, maar vindt dat men met de arrestatie veel te lang gewacht heeft. “De politiek en het gerecht hebben Geubels veel te lang zijn gang laten gaan,” laat de politica in een persbericht weten. “Twee seizoenen lang heeft hij op televisie zijn boodschap kunnen verspreiden! Daardoor heeft hij de kans gekregen om zijn extremistisch netwerk uit te bouwen, en talloze mannen aan te zetten tot macho-gedrag.”

“Onderdrukt door tieten-regering”

In een mail reageert Jan Van Looveren, de nummer twee in de M!LF-organisatie, erg boos. “Deze arrestatie is een onderdeel van de oorlog tegen de man en de mannelijkheid,” schrijft hij. “Wij ervaren onderdrukking door deze tieten- en jeanettenregering. Ze beweren de vaandeldragers te zijn van de vrijheid, maar als een vent eens een paar luide boeren en een stinkende scheet laat, wordt hij zonder pardon achter tralies gezet. De enige ‘misdaad’ van Geubels is dat hij af en toe eens met een bak bier binnen handbereik naar de voetbal wil kijken, zonder dat zijn wijf komt zagen dat hij z’n voeten van de tafel moet halen. Dat ze allemaal ons kloten komen kussen!”

Laat een reactie achter