Belgische onderhandelaars klimaatplan niet akkoord over akkoord

Brussel – Hoewel de klimaatconferentie in Parijs al van start gegaan is, heeft België nog steeds geen akkoord over het klimaatplan. Daarmee horen we tot slechts een handvol landen wiens huiswerk niet af is. De verschillende regeringen zoeken koortsachtig naar een oplossing.

Een akkoord, hier op gitaar
Een akkoord, hier op gitaar

Na opnieuw een nacht onderhandelen waren de onderhandelaars van de verschillende regeringen nochtans voorzichtig optimistisch. “We hebben een akkoord waarin staat dat we een akkoord hebben gesloten over het feit dat we akkoord zijn dat we met zijn allen akkoord moeten gaan met het akkoord dat we gaan geven aan een eventueel akkoord,” aldus een trotse premier Michel.

Maar een van de onderhandelaars, die anoniem wenst te blijven,  floot de premier al terug: “Daarmee zijn wij niet akkoord gegaan! Volgens ons is er een akkoord over het feit dat we akkoord moeten gaan met een akkoord dat we afsluiten om een akkoord op te stellen dat ons toestaat akkoord te gaan met het opstellen van een akkoord. Van een eventueel akkoord over dat laatste akkoord is er in de tekst evenwel geen sprake.” Vandaag wordt er dus verwoed verder onderhandeld.

De burgemeesters van de kustgemeenten, die het eerste slachtoffer zullen zijn van een stijgende zeespiegel, roepen intussen op tot meer eensgezindheid. “Akkoord, men is het misschien nog niet over alles akkoord,” klinkt het daar, “maar ik denk dat we toch akkoord zijn dat we een akkoord moeten hebben waarin staat dat we akkoord zouden moeten gaan. Anders komt er nooit een akkoord. Akkoord?”

Ondertussen is wel afgesproken dat de kerncentrales langer open worden gehouden. Daarover zijn alle partijen het roerend eens.

9 reacties op "Belgische onderhandelaars klimaatplan niet akkoord over akkoord"

 1. De evolutietheorie die algemeen het geloof in een schepping in zeven dagen tijd heeft vervangen, gaat over een zeer geleidelijke ontwikkeling. Bewezen is dat verlichting bij de mens ook niet in één dag ontstaat.

  Het grootste probleem gaat over herverdeling, en de verantwoordelijkheden door wie het meest draagkrachtig zijn.

  Het is al tweehonderd jaar aan de wetenschap bekend dat bepaalde gassen de onderlaag van de dampkring opwarmen.

  Zo’n honderd miljoen jaar geleden was de concentratie CO2 in de lucht verschillende malen hoger dan nu voor het op de aarde neersloeg. Het duurde zo’n honderd miljoen jaar voor zich dat in de bodem langzaam tot fossiele brandstoffen heeft ontwikkeld, tot het in een tijd van honderd jaar de dampkring terug in werd gestoten.

  De grens van 400 ‘particles per million’ (ppm) waarbij de veranderingen aan het klimaat onomkeerbaar zijn is al bereikt.

  België is een verdeeld land.

  Beantwoorden.
  1. Waar haal je het!? De evolutietheorie die het geloof in de schepping zou hebben vervangen!?
   Laat een ding duidelijk zijn: het is allemaal de fout van de sossen en geen N-VA-er die er aan twijfelt dat alleen een zatte God in staat is om die rooi rakkers op zijn rustdag per vergissing (of met opzet) op onze aardkloot te hebben gedeponeerd.
   Alleen bij het kneden van de baas van ’t schoon verdiep is het helemaal uit de hand gelopen heeft God in een persbericht toegegeven.
   Geen enkele evolutie kan tot dergelijke gedrochten komen toch?

   Beantwoorden.
   1. Geloof is ook een kwestie van evolutie. Aanvankelijk werd geloof in de steden beleden, het platteland was nog niet bekeerd: vandaar de ‘heiden’, van heide. Het is nu min of meer omgekeerd. Daarnaast zoeken bepaalde mensentypen, cynisch, de rest mee te trekken in hun langzaam uitsterven.

    Beantwoorden.
 2. Ik kan me helemaal akkoord verklaren met dit artikel. Akkoord dat mijn akkoord weinig invloed zal hebben op het akkoord tussen onze regeringen en nog minder op het akkoord dat de wereldleiders (als ze al tot een akkoord komen) zullen ondertekenen, maar je moet toch akkoord gaan dat een akkoord over de dringendheid van een akkoord er uiteindelijk kan toe leiden dat iedereen akkoord is om in koord te roepen: “We hebben een akkoord!”
  Akkoord?

  Beantwoorden.
  1. Niet voor niets dat men het onderling akkoord voor het sluiten van een evenwichtig akkoord dient te illustreren met het F-akkoord. Het blijft evenwel gissen naar hoe men een akkoord heeft kunnen sluiten over de schaal die de basis vormt van dit akkoord. Persoonlijk verklaar ik me akkoord met de toewijzing aan een D# min-schaal, daar diens akkoorden perfect de klanken van akkoorden sluitende politici weet weer te geven.

   Beantwoorden.
 3. Ik zie geen enkele reden waarom we lyrisch zouden worden over dit akkoord. Ook al vindt u dat er muziek zit in dit akkoord over een eventueel akkoord, het blijft ongepast in deze vroege fase om er al een gitaar-akkoord van te maken, of voor mijn part het akkoord van een accoordeon.

  Beantwoorden.
 4. Het rare van Wallonië is dat OOK de dokter geen enkel woord Engels kan. Ik moet dan maar vanuit het Frans naar het Engels vertalen voor mijn vriendin. Het is trouwens wél een hele goede dokter.

  Nadat ik toch al pak 20 jaar met dit mens optrek, blijkt ze géén geboortecertificaat te hebben. Het is het enige documentje dat we nog missen. In Ghana weten ze het allemaal niet meer.

  Op de burgerlijke griffie van de rechtbank van eerste aanleg, zou er uit de aanhangsels van het huwelijksdossier een geboortecertificaat te voorschijn moeten komen. Alleen is ze in Ghana getrouwd. In feite BESTAAT Mathilda niet eens,

  En de ambassade in Senegal : deze keer doe ik alle correspondentie in het Frans. Dan MOETEN ze het wel snappen. Allez die mens is 64 jaar. En het is haar tweelingbroer.

  Proberen kost niks maar die mens moet dan wél elke keer van Gambia naar Senegal. Met zijnen otto door de woestijn.

  Talleyrand leerde ons niet te overdrijven

  Beantwoorden.
  1. En toch kan ik me (alweer) niet van de indruk ontdoen dat deze reactie er een is op een totaal ander artikel op een totaal andere website dat dankzij de ondoorgrondelijke wegen van het internet hier is terecht gekomen.
   Ik vrees dat je met een hardleers virus op je computer zit. Of (veel minder erg) met een charmant en gezellig virus in de bovenkamer.
   Hou er verder de moed maar in!

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter