Schildmaagden & Vriendinnen vraagt respect voor harde werk op internationalistische vrouwendag

GENT – Vorig weekend verstoorde een kleine jeugdbeweging genaamd Schild & Vrienden een actie tegen het Europese vluchtelingenbeleid aan het Gravensteen. Al snel kwam commentaar op de totale afwezigheid van vrouwen in hun rangen. Vandaag, op internationalistische vrouwendag, weerlegt een van hun vriendinnen de kritiek. 

“Wij wilden dolgraag mee op uitstap met onze vriendjes, maar wij kunnen er ook niet aan doen dat dat links gespuis net het weekend uitkiest om hun gesubsidieerde, cultuurmarxistische propaganda te voeren”, argumenteert Sieglinde D’Hoker van Schildmaagden & Vriendinnen. “In het weekend hebben wij het immers veel te druk met borduren aan de haard.”

“Bovendien houden onze jongens van stevige kost als ze moe zijn van het vele duwen, trekken en schoppen”, vervolgt Sieglinde. “Wij hebben met de schildmaagden dan ook afgesproken om biefstuk-friet te maken voor onze ventjes, en die patatten schillen uiteraard zichzelf niet. Geef toe, verse friet, dat verdienen onze jongens wel, na zo’n heldendaad.”

Naast de praktische redenen betreffende hun afwezigheid, zijn er ook ideologische redenen om te kiezen voor de achterhoede. “Ons motto is: ‘zekere grenzen, zekere toekomst.’ Daar sta ik volledig achter. Een wereld zonder grenzen is een onzekere wereld. In tegenstelling tot al die losbandige linkse hoeren ken ik mijn grenzen wel: ze lopen tot vijf meter voorbij de keuken. Dat is ruimschoots genoeg, bijvoorbeeld om tot aan het waskot te geraken.”

Sous-pullekes en debardeurs

“Dat wil overigens niet zeggen dat wij geen rol spelen in de hobbyclub van onze vriendjes. Wij zijn heel actief achter de schermen, waar we thuis horen. Zo hebben wij onze wekelijkse hobbyavond waarop wij leren naaien en strijken, of dacht u misschien dat die hemdjes, sous-pullekes en debardeurs waarin de jongens opdraven zo maar in de kast worden geschoven?”

“Enfin, op Internationalistische Vrouwendag willen wij gewoon wat respect vragen voor dat vele, onzichtbare werk zonder het welke de contrarevolutie tegen de cultuurmarxistische elite er al te belachelijk zou uitzien. Heb je trouwens gezien hoe goed hun zijstreep lag?”

9 reacties op "Schildmaagden & Vriendinnen vraagt respect voor harde werk op internationalistische vrouwendag"

 1. En dat in 2018? Dan is dat bij die van ons toch anders. Dat is een carrièrevrouw met een topfunctie in een multinational die als enige kostwinner door het glazen plafond is gegaan. Weliswaar die avond toen ze na een lange dag werken thuiskwam en ik haar bezopen van een hele dag caféhangen vroeg of ze mij eerst eten wilde klaarmaken, bij voorkeur stoofvlees-friet, alvorens aan de was- en de plas te beginnen. En daarna heeft ze haar koffers gepakt en is als vrouw alleen op reis vertrokken. Het is een wereldreis denk ik toch, want na zes maanden heb ik nog altijd niets gehoord. Ik begin haar te missen want er moet hier eens dringend gekuist worden, elke dag proper sokken en ondergoed kopen kost handenvol geld en door dat gat in het glazen plafond regent het binnen.

  Beantwoorden.
  1. Tja, dat heb je natuurlijk. Met al die speciale dagen kom je vanzelfsprekend dagen te kort en zo heb je geen andere keuze dan er twee op dezelfde dag te vieren. Overigens, morgen is het de dag van de ‘Vereniging voor meer dagen in een jaar’.

   Beantwoorden.
 2. Eén dag per jaar als vrouwendag kan nog door de beugel, maar méér moet dat écht niet zijn. Eigenlijk zou er ook op die dag een minimumdienst moeten ingevoerd worden, want ik vind het niet kunnen dat mijn vuile sokken en mijn vuil ondergoed een hele dag op de vloer van de living liggen stinken.

  Beantwoorden.
  1. Het was ook hier bij ons thuis weer prijs, met haar gezaag en gezever: ik heb haar op de knieën gekregen: ik antwoordde zelfs niet toen ze me vanop haar knieën woest aankeek en riep: “kom vanonder da bed uit, lafaard”. Voila, dat zal haar leren !

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter